Nemocenská po rodičovské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No když ti ji lékař napíše a máš zdravotní problémy, tak určitě můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kvůli čemu na ni půjdeš a jak dlouho na ni hodláš být? To není řešení. To chceš být s dítětem neustále zavřená doma a moct ven jen pár hodin denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš zdravotní problém tak ano… počítej ale s vycházkami a pravděpodobně i kontrolou, protože tohle je trošku do očí bijící. Záleží jakou dostaneš diagnózu, pokud nějakou máš. S chřipkou tě na neschopence nikdo měsíce nenechá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešení je třeba soukromá školka nebo dětská skupina apod. a jít do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, na konci listopadu mi konci RD (dcera ma 3 roky v zari),dceru mi nevzali do skolky takze musim s ni byt doma ale bez penez si dovolit byt nemuzu a na brigadu taky jit nemuzu protoze moji rodice bydli daleko a od ex rodoce o malou zajem nemaji, ex taky ne. Takze hlidani nulove a proto se chci zeptat:Mam v praci smlouvu na dobu neurcitou, muzu jit tedy na neschopenku hned nasledujici den po ukonceni RD a budou mi vyplacet normalne neschopenku? Bohuzel jine reseni nevidim 😠 dekuji za odpovedi a rady
rodicovska dovolena (volno od zamestnavatele) ti konci v den 3. narozenin ditete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když pominu důvody pro které chceš jít na neschopenku, tak to ale není řešení. Ty už jsi vybrala celý RD? Já jsem si ho natáhla tak aby mi to vyšlo tak na 3,5 roku protože dcera je říjnová a školka nehrozí v září. Chápu že je to problém ale určitě bereš nějaký peníze přídavky nebo příspěvek na bydlení,alimenty.Je to řešení na krátkou dobu, neschopenku nemůžeš mít bezdůvodně několik měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, na konci listopadu mi konci RD (dcera ma 3 roky v zari),dceru mi nevzali do skolky takze musim s ni byt doma ale bez penez si dovolit byt nemuzu a na brigadu taky jit nemuzu protoze moji rodice bydli daleko a od ex rodoce o malou zajem nemaji, ex taky ne. Takze hlidani nulove a proto se chci zeptat:Mam v praci smlouvu na dobu neurcitou, muzu jit tedy na neschopenku hned nasledujici den po ukonceni RD a budou mi vyplacet normalne neschopenku? Bohuzel jine reseni nevidim 😠 dekuji za odpovedi a rady
Si pleteš pojmy rd a rp, to si nejdřív zjisti jaky je tam rozdíl. A jinak nechápu proč pn, navic omezená vychazkama, to je pro dítě terno.. Dej ji do soukromé školky nebo skupiny, obvolej školky zda nebude místo a ty jdi do práce. Dělá to tak spousta lidí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš zdravotní problém tak ano, ale budeš limitovaná vycházkami.
Jinak nejlépe zkus obvolat školky v okolí, určitě ti malou někde vezmou. Kdyby přece jen ne, zkusila bych zaměstnavatele - dle typu zaměstnání se domluvit alespoň na zkráceném úvazku a nějaké dětské skupině, případně zkrácený úvazek na HO, nebo na pozdějším nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus soukromé školky. A teda my máme rozhodnutí ze školky už měsíc, proč to řešíš až teď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky je možné, že některé přijaté děti nenastoupí, tak zkus do vaší školky volat. U nás dávají volné místo tomu kdo nejvíc otravuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je vtip? A jak dlouho si myslíš, že budeš moct být na neschopence?? Jestli nemůžeš nastoupit do práce, dej výpověď a nahlas se na úřad práce. Nějaké peníze budeš 5 měsíců pobírat a do té doby bude muset vyřešit tu skolku a novou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovská dovolená ti konci třetími narozeninami dítěte, tedy v září. Jinak fakt zkus obvolávat školky. Ale tohle už můžeš řešit víc jak měsíc. Rozhodnutí o přijetí dávají školky někdy na konci května…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím o radu…v současné době jsem ještě na rodičovské dovolené, ta mi končí 28.2.2022(po 3 letech).
Jsem znovu těhotná a z důvodu rizikového těhotenství musím nastoupit na nemocenskou.
Může mi zaměstnavatel dát výpověď? Smlouvu mam na dobu neurčitou. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit