Nemocenská ve zkušební době 2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenská ve zkušební době 2017
Ahojki,
mam jednu prozbičku, a vy mi tady určitě poradíte.
Dámy, jak je to v případě, že jste ve zkušební době a jdete na nemocenskou? Někdo mi říkal, že Vás nesmí během těch 14dni(kdy Vás platí) vyhodit a někdo tvrdí že ve zkušební době je to jinak,. Má někdo prosím čerstvou zkušenost jak to je doopravdy?
Budu vděčná za jakoukoli odpověď.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@MonikaNela Dle zákoníku práce ti nemůžou ukončit pracovní poměr v prvních 14 dnech pracovní neschopnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela píše:
Ahojki,
mam jednu prozbičku, a vy mi tady určitě poradíte.
Dámy, jak je to v případě, že jste ve zkušební době a jdete na nemocenskou? Někdo mi říkal, že Vás nesmí během těch 14dni(kdy Vás platí) vyhodit a někdo tvrdí že ve zkušební době je to jinak,. Má někdo prosím čerstvou zkušenost jak to je doopravdy?
Budu vděčná za jakoukoli odpověď.
Děkuji
V těch prvních 14-ti dnech tě kvůli neschopence vyhodit nemůžou. Ale nedělá to nikdy a nikde dobrý dojem, když je to ve zkušebce a na konci zkušebky ti taky můžou říct pápá a vymyslet si důvod jiný
U nás to takhle dvě taky zkoušely a skončily dřív než si myslely. Ve zkušebce bych já osobně šla jedině pokud bych měla 40 horečky nebo něco opravdu vážného. Ale šla bych se minimálně do práce ukázat, že mi je opravdu zle, aby nebyli drby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 14 dnech tě vyhodit nemůžou. 15 den můžeš dostat výpověď ve zkušební době.
Jinak jsou i práce, kde si rádi počkají, viz velké sklady atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nerada beru nemocenské, ale tuhle situaci řešit za sestřenku, která nyní nastoupila do práce a zjistila že je těhotná, bohužel v práci to nemá ok a novou si najít nemůže, ma strach, že bude bez příjmů jedna známa ji poradila ať jde na nemocenskou ale ona ma strach a neví jak přesně tuto situaci řešit. Proto jsem ji slíbila, že se zkusím poptat, jak to tedy je ve zkušební době z nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
*taky nerada beru nemocenské kvůli blbostem, ale tuhle situaci řešim za sestřenku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si pomůže být 14 dní „jako zaměstnaná“? Je těhotná 14 dní a už jí to dělá problémy v práci? Jak se to udělá „jít na nemocenskou“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela Tak sestřence pravděpodobně pracovní poměr ukončí po uplynutí těch 14 dnů, zákonně to lze bez problémů ve zkušebce, těhotenství ani zkušebka na to nemají vliv. Ale na nemocenské (pokud bude zdravotní důvod) může zůstat až do konce šestinedělí. Na peněžitou pomoc v mateřství nebude mít nárok, jestliže jí po těch 14 dnech ukončí pracovní poměr a ona je teprv na začátku těhotenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela píše:
Taky nerada beru nemocenské, ale tuhle situaci řešit za sestřenku, která nyní nastoupila do práce a zjistila že je těhotná, bohužel v práci to nemá ok a novou si najít nemůže, ma strach, že bude bez příjmů jedna známa ji poradila ať jde na nemocenskou ale ona ma strach a neví jak přesně tuto situaci řešit. Proto jsem ji slíbila, že se zkusím poptat, jak to tedy je ve zkušební době z nemocenskou.
Tak ať normálně pracuje až do nástupu na mateřskou ne? Nechápu proč každá těhotná co začala pracovat hned musí utíkat - to je nějaká moda? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ma náročnou práci kde zvedá těžké věci a ma strach, že o miminko přijde. Proto nyní zvažuje co dělat dále když dá výpověď nedostane podporu a novou práci nenajde když ví že je těhotná. Proto jí známa radila tohle, chtěla jen vědět jak to chodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc pokud nemá odpracovány 2 roky nemá nárok ani na mateřskou, to bych teda makala a žádná nemocenská aspoň po dobu smlouvy nebo má na neurčito?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela píše:
Ma náročnou práci kde zvedá těžké věci a ma strach, že o miminko přijde. Proto nyní zvažuje co dělat dále když dá výpověď nedostane podporu a novou práci nenajde když ví že je těhotná. Proto jí známa radila tohle, chtěla jen vědět jak to chodí.
Pokud půjde teď, tak ji za 14 dní vyhodí, to je jasný.
Takže nevím jak si pomůže. Každopádně říkáš, že novou práci si najít nemůže? Proč jako ne? Aspon nějakou brigádu, kde bude sedět mít může jak prd. Nebo se chce válet? A má úspory a chlapa nebo pak bude brečet, že nemá peníze. Z čeho bude žít? Spíš at si položí tyto otázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iustitia omnibus tohle už nechám na ni, ja jen chtěla pomoct a zjistit jak to je zůstala by na nemocenské do konce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud píše:
Navíc pokud nemá odpracovány 2 roky nemá nárok ani na mateřskou, to bych teda makala a žádná nemocenská aspoň po dobu smlouvy nebo má na neurčito?
Na peněžitou pomoc v mateřství nejsou potřeba odpracované 2 roky, ale účast na nemocenském pojištění min. 270 dnů za poslední 2 roky. Ale pravděpodobně na ni mít nárok sestřenka zakladatelky nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit