Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás letos netolerují vůbec. Dítě ve třídě vytáhne kapesník a volá se rodičům. S rýmou jsou děti doma běžne 2-4 týdny ![]()
Takových diskusí je tu už asi stopadesát, proč anonym? co je na tom tak citlivého?
@stinga píše:
Takových diskusí je tu už asi stopadesát, proč anonym? co je na tom tak citlivého?
Nechci být spojena s naší školkou. Už tak je tam dusno. Ale fakt mě zajímá, jak je to jinde. V ČR
@Anonymní píše:
Nechci být spojena s naší školkou. Už tak je tam dusno. Ale fakt mě zajímá, jak je to jinde. V ČR
fakt ve vaší školce ví, že jsi na emiminu třeba jako žlutýpes28? ![]()
@Cuddy píše:
U nás letos netolerují vůbec. Dítě ve třídě vytáhne kapesník a volá se rodičům. S rýmou jsou děti doma běžne 2-4 týdny
Právě v okolí, kamarádky. Jedná říká, to co ty…tam je to opravdu zase extrém, stačí jednou se vysmrkat a už se volá domu…u nás mi to přijde opačný extrém, teploty, průdušky nikomu nic nevadí ![]()
U nas domu neposilaji, a tam bezne jsou deti usmrkane, upcikane s kaslem..jednou sem tam slysela holcicku s osklivym suchym kaslem…takze mala ted.sla po 14 dnech po vyndani nosni mandle uplne zdrava a po 2 dnech, z toho 1 jen dopoledne, ma rymu jako prase
uz teda ne hnusne zlutou, ale stejne, to nachlazeni je tak na tyden minimalne
kdyz se k tomu neprida kasel teda..loni chodila do soukromy, tam nemela zadny problem s nemocnosti a ted ve statni je to sileny…ja mam teda nastesti moznost hlidani od tchyne i od tchana, ale to taky. nejde kazdy tyden ze jo ![]()
@stinga píše:
fakt ve vaší školce ví, že jsi na emiminu třeba jako žlutýpes28?
No právě žlutého psa nemám…
mám dost osobní přezdívku
ale jsem tu s tebou už x let ![]()
@Anonymní píše:
K čemu Ti to bude? Jestli se Ti něco nelíbí teď to s ředitelkou nebo zřizovatelem. Nemocné děti nemají ve školkách a školách co dělat. Ale bohužel je spousta rodičů, kteří nadopují své milované dítě paralenem a pošlou ho do školky. A budou tvrdit, jak je jejich dítě zdravé. ![]()
@romik0013 hm takže taky super…no u nás je problém, že se to pak doma točí i měsíc…když je vás několik…a když je to od září po 4,5… ![]()
@roba18 píše:
K čemu Ti to bude? Jestli se Ti něco nelíbí teď to s ředitelkou nebo zřizovatelem. Nemocné děti nemají ve školkách a školách co dělat. Ale bohužel je spousta rodičů, kteří nadopují své milované dítě paralenem a pošlou ho do školky. A budou tvrdit, jak je jejich dítě zdravé.
Ale já to pravé řeším…a zajímá mě informativně situace jinde
Já si myslím, to co ty…nemocné děti mají být doma. Tím nemyslím jednou za den utřít nos…ale opravdu nemocné, kašel, teploty, průjem…
Očividně jsi doma, tak dítě do školky neposílej aby náhodou nechytlo rýmičku. Jsou prostě rodiče, kteří musí do práce a jsou na výplatě existenčně závislí. Taky máme ve školce občas dítě s rýmou nebou kašlem, ale chápu, že někdy to proste jinak nejde.
@Anonymní píše:
@romik0013 hm takže taky super…no u nás je problém, že se to pak doma točí i měsíc…když je vás několik…a když je to od září po 4,5…
Bohužel s tím neuděláme nic, dokud nebude někde ve vyhlášce jasně stanoveno, že do školky můžou jen 100% zdravé děti a stejně i pak to bude na osobní odpovědnosti každého rodiče. A bohužel, tím jak se teď rozpoutává pomalu třídní boj ohledně Covidu a veškerého povinného a nepovinného očkování, si myslím, že někteří rodiče budou nemocné děti posílat do školek čím dál tím více.
@AnneElliot píše:
Očividně jsi doma, tak dítě do školky neposílej aby náhodou nechytlo rýmičku. Jsou prostě rodiče, kteří musí do práce a jsou na výplatě existenčně závislí. Taky máme ve školce občas dítě s rýmou nebou kašlem, ale chápu, že někdy to proste jinak nejde.
Já samozřejmě pracují. To, že jsem na emiminu neznamená, že pobirám rodicak. A ne nejde mi o rymičku, ale o NEMOC. Ale narozdíl od těch, kteří to ustojí s rýmou, mě dítě do odlezi při nejlepším s ATB
@Anonymní píše:
No právě žlutého psa nemám…![]()
mám dost osobní přezdívku
![]()
ale jsem tu s tebou už x let
Hezký den, zajímalo by mě, jaká je u vás, především školkách, nemocnost? U nás ve školce je nemocnost velká, mě dítě bylo od září 4* ve školce. Vždy se doma řádně vyléčilo a po nástupu za pár dní, zase doma…dost často jsem v šatně potkala nemocné děti..ne sopilek, ovšem opravdu kaslajici, smrkajici…po posledních ATB jsem informovala vedení, že by bylo asi nutné nemocné děti do školek nepouštět…no myslím, že se z toho strhla smršť. Tak by mne zajímalo, jak se u vás ve školce, staví k nemocným dětem a jejich docházce? Tolerují nemocné? Posílají domu?