Nemohu dýchat v těhotenství

12
22.7.16 14:39

Nemohu dýchat v těhotenství

Chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost se špatným dýcháním v těhotenství. Jsem v 15tt, ale tento problém pocituji už cca od 8 tt. Konkrétně vždy večer, když si lehnu se mi začne strašně ztěžka dýchat a cítím nedostatek kyslíku, z toho důvodu mi bije rychle srdce a já nemohu vůbec usnout. Nevím, čím to je. Je to velmi nepříjemné. Původně jsem myslela, že jde o alergiie, ale vypadá to že ne, protože se mi to stává všude. Prosím, poradte jestli máte s něčím takovým zkušenost. Děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
j-p
11770
22.7.16 14:44

@laurentin nemas paniku? Ja jedla rozpustne magnezko.Ja nemohla dychat az v 7,mesici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
22.7.16 14:50

@laurentin Neležíš na zádech? Někdy to může vadit i na boku, mi to vadí od začátku těhotenství. Jak roste děloha, tlačí na dutou žílu a krev pak není dostatečně okysličená… Nemůže to být tím? :nevim: U mě se to projevuje, že se mi taky jakoby špatně dýchá a jednou to skončilo i zvracením. Bo kdyby ti chybělo železo nebo něco jiného, bylo by divné, že se to projevuje jen když jdeš spát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
22.7.16 14:56

Hlasuji taky pro nedostatek železa. Měla jsem to taky tak. Doktor mi předepsal Sorbifer, ale po tom mi bylo tak zle, že letěl do koše. V lékárně jsem si koupila jiné, volně prodejné železo, užívala jej častěji, než bylo psáno v návodu, protože o proti Sorbiferu je slabší a bylo mi fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
22.7.16 14:59

Nevšimla jsem si, že se to stává jen při ležení na zádech. :roll: Ve vyšším stádiu těhotenství by to mohl být i útlak duté žíly. To je i na omdlení. Zkus, co udělá spánek na boku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.7.16 15:03

Tak u mě to byla sinusová tachykardie. Vlastně je to naopak než popisuješ. Srdce bije rychleji, krev se nestihne dostatečně okysličovat a ty pak máš pocit, že nemůžeš dýchat. Doporučuji měřit tepovou frekvenci a určitě se o tom zmínit lékaři. No a rozbor krve na chybějící železo je taky dobrá cesta.

• Citovat
  • Upravit
150
22.7.16 15:09

Měla jsem to stejne, ulevilo se mi po magnezku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.7.16 15:40

Pokud je to jen na zádech, prcek ti tlačí na dutou žílu (nebo jak se to jmenuje a způsobuje to tohle, můžeš až omdlít). Jinak pokud je to i při jiné poloze, ale v leže, může ti tlačit na bránici, já to tak měla. Dojdi si na plicní, ostatně mě tam poslal gyndař na klasickou prohlídku v těhotenství. Jinak nedostatek železa, jak už tu bylo psáno, to by ti měl také lékař dělat klasicky náběry v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
22.7.16 19:28

Měla sem to samý, nemohla sem ležet, sedět ani stát..nemohla sem jakoby dodechnout a bušilo mi srdce..Hnali mě na všelijaký vyšetření a krom chudokrevnosti všechno v pořádku, ale stejně se to po tabletách železu nezpravilo a vlastě i teď, rok a půl po porodu to neni uplně ono i když tak hrozný jak v těhotenství to zdaleka neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.7.16 21:38

Každopádně všem moc děkuji za reakce a názory, moc mi pomohly. Doktorovi to řeknu, ale mám z něj občas pocit, že pro něj je všechno „normální“ :) tak uvidíme, jestli mi navrhne nějaké vyšetření, jinak budu pátrat po vlastní ose. @orchidea16 ano, na zádech je to nejhorší, ale na boku to cítím také. Nejlepší je to v sedě, ale to se celkem blbě spí :mrgreen: @j-p paniku nemám, ale brzo ji budu mít, protože nemoci pořádně se nadechnout mě poměrně stresuje od malička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
22.7.16 21:52

@laurentin Jestli tě to trošku povzbudí, tak já se neopřu ani v sedě, celé těhotenství prosedím na balóně nebo na židli bez opření.. a spaní? jen částečně tak nějak mezi bokem a břichem, což se malému stráášně líbí a hned to taky začne náležitě dávat najevo :roll: :lol: Naštěstí mám od rána do večera takové hoňky kolem prvorozeného, že i tak lehnu a za chvíli spím - kopance nekopance :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.7.16 22:13

Jj urco je lepsi to zkonzultovat s doktorem..dělali mi ecg, samozřejmě nic, neměla jsem to furt, ale prave jako ty, vecir v posteli..u me spis pracovaly nervy, vymodlene těhotenství, velká radost a strach zaroven..magnezko bylo pro me jako balzam :) ale samozřejmě brani s nim probrat..kdyz to prijde, zhluboka dýchat, myslet na něco hezkého.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.7.16 22:38

@minimoni ano právě to mi přijde zajímavé, že se to stává jen večer, když si lehnu…Tak uvidím, v úterý jdu shodou okolností k obvodní dr. tak třeba s něčím přijde. Nepřijde mi ze by to bylo psychického původu, jsem úplně v klidu a jinak v
pohodě jako nikdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.7.16 22:56

@laurentin s porodem to odeznelo..a nebo pro nedostatek casu a spánku jsem toto uz nikdy víc neřešila :D myslim, ze Ti něco bude chybět..to železo se zjišťuje až později mam dojem, ale pozadej o dřívější testy..s tim magnezkem budu další těhotenství opatrnější..celkem jsem ho ladovala a rodila jsem ve finále dva dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
23.7.16 11:32
@minimoni píše:
@laurentin s porodem to odeznelo..a nebo pro nedostatek casu a spánku jsem toto uz nikdy víc neřešila :D myslim, ze Ti něco bude chybět..to železo se zjišťuje až později mam dojem, ale pozadej o dřívější testy..s tim magnezkem budu další těhotenství opatrnější..celkem jsem ho ladovala a rodila jsem ve finále dva dny…

Myslis, ze to ma vliv? Ja taky brala magnezko celkem vysoke davky a rodila taky 2 dny :roll: Ted jsem na magnezku zase. Nechcu zas rodit pres 35 hod :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí