Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Pučálkovic.Amina To mě už také napadlo, MHD používám skrze práci a školu denně
.
Máš na ten kouzelný (opravdu tenhle, ne žádný obyč z lékárny za pár korun) všiváček hodně, hodně kondicionéru? Fakt nevěřím, že to tím vezmeš poctivě, nenajde to ani vešku, ani hnidu a za chvíli z tebe zase padají živé. Ono když už živé padají, obvykle je hlava fest zavšivená. A MHD… jako nepopírám, že při extra velké smůle tam člověk něco chytit může, ale aby si to odtamtud tahal opakovaně, to v našich podmínkách zrovna ne. Jezdím MHD x-krát denně prakticky každý den (a když to jde, tak si sednu) a jediné vši jsem v dospělosti chytla od dětí.
@holka0304 píše: Více
Nezlob se, ale já už ti nevěřím.
Není možné, abys patlala hlavu kdejakým chemickým sajrajtem, používala “kouzelný všiváček” (ostatně ten jsme ti doporučili až tady, za tu chvíli jsi ho nemohla stačit sehnat) a přesto obden “vyklepávala” živé vši.
Nastuduj si něco z biologie – je vyloučeno, aby zrovna u tebe neustále tolik vší přežívalo (nebo na tebe houfně skákalo)… a navíc jsi byla schopna je chytit nebo vyklepat. Živá veš je ve vlasech velmi rychlá a mrštná – je velké štěstí a někdy spíše náhoda, když se ji podaří chytit živou…. natož aby jich z tebe padaly po takových dávkách chemie pomalu hrsti ![]()
Nechápu, co z toho máš – jestli si děláš legraci nebo máš nějakou úzkostnou poruchu
každopádně pro mne osobně tato diskuse přestává mít smysl.
@BohunkaP píše: Více
přesně, kdyby šlo, tak dám tomuto příspěvku 100 srdíček
@BohunkaP píše: Více
přesně, připadá mi to, jak tu před časem jedna psala, že má pořád svrab - asi dva roky v kuse ![]()
@holka0304 píše: Více
také už ti nevěřím, 3. října ti tady @ugluk poslala web na zakoupení zázračného všiváčku, kdybys ho okamžitě toho 3. října objednala, tak by ti možná dnes, spíše zítra dorazil,
takže buď jsi ho neobjednala, nebo kecáš,
a jak píšou ostatní - není vtip v natírání hlavy ale v tom vyčesávání - a těmi obyčejnými hřebínky žádné hnidy nevyčešeš - takže přestaň fňukat, objednej všiváčka, nakup kondicionéry a vyčesávej, vyčesávej - ty hnidy vypadají jako 1 milimetr dlouhá a desetinu milimetru široká černá čárka - je to téměř neviditelné, nic jiného než ten zázračný všiváček to nezachytí
Taky mám pochybnosti. Nám všem kouzelný všiváček s obyčejným kondicionérem zabral, ale Tobě, která jsi o něm ještě před týdnem neměla ani potuchy, ne?
@Jeremi píše: Více
Prosim, jak ten kondicioner pouzivate? Vetrete ho do vlasu, vycesete je kouzelnym vsivackem a oplachnete kondicioner?
Vždyť tohle jsou všechno profily vyloženě na zakládání diskusí. Dvacet zpráv a tři založená témata - kdo máte takový poměr napsaných vs. založených?
@Janča6 píše: Více
Hodně moc kondicionéru do celého objemu vlasů až ke kořínkům. 1) znehybní to živé vši, 2) všiváček pak mnohem líp klouže. Vyčesat. Dávala jsem vedle sebe mísu s vodou, kde jsou ho oplachovala a pozorovala, co jsem všecko vyčesala. A pro vyčesání všech vlasů hlavu úplně normálně důkladně opláchnout.
já jsem používala bezoplachový kondicionér, už tak to bylo časově náročné, tak jsem si jednu část odpustila
@stinga píše: Více
Aha, ten neznam. Kondicioner vubec nepouzivame. Zkusim koupit.
je jich málo, těch bezoplachových, značka Bione
Já jela metodou klasický kondicionér a hodně - primárním cílem je ty potvory udusit. A pak všiváčkem vyčesávat malinkej pramínek po pramínku, Všiváček otirat nebo oplachovat. Na sobě jsem to praktikovala jen párkát, na dceři mockrát. Obvykle jsme ji posadila do vany s tabletem v ziplock pytlíku, pustila jí na tom nějaký film a zhruba tak dlouho to trvalo. ![]()