Nemohu sehnat práci

14.3.22 16:39

Nemohu sehnat práci

Zdravím Vás všechny :) obracím se na Vás s prosbou o pomoc. V prosinci jsem dokončila VŠ, Mgr. studium Bioanalytik a ještě mam Bc. Zdravotní laborant + gympl. Od ledna jsem nastoupila do zaměstnáni, avšak minulý týden ve středu mi oznámili, že laboratoř končí kvuli nedostatku práce. Proto jsem dostala výpověď.
Nyní jsem bez práce a na UP. Zatím se mi nedaří nic najít. Napsala jsem snad do všech nemocnic v okoli (jsem z Pardubic) a buď mi neodpověděly nebo nemají místo. Již jsem zoufalá. S přítelem máme v Pardubicích startovaci byt, takže za prací se odstěhovat nemůžu.
Poradí mi nekdo prosím, co dělat? Vezmu jakoukoliv práci (kromě fabriky),avšak myslím, že člověka s tímto oborem nikde nevezmou.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
14.3.22 16:43

Ahoj, asi bych poradila jen zkoušet posílat co nejvíc životopisu i třeba trošku v jiném oboru, prosě poslat to všude, kde si dovedeš představit, že by to bylo trošku reálné. A pak jen trpělivost, ono to taky chvilku trvá než se k těm životopisum dostanou a pozvou tě na pohovor, ale úplně si vybavuji jaké to bylo pro psychiku dlouhé to hledání i když šlo třeba jen o měsíc. Tak držím palce, určitě brzo něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
14.3.22 16:50

Pisu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.3.22 16:51
@MaruSedlackova píše:
Zdravím Vás všechny :) obracím se na Vás s prosbou o pomoc. V prosinci jsem dokončila VŠ, Mgr. studium Bioanalytik a ještě mam Bc. Zdravotní laborant + gympl. Od ledna jsem nastoupila do zaměstnáni, avšak minulý týden ve středu mi oznámili, že laboratoř končí kvuli nedostatku práce. Proto jsem dostala výpověď.
Nyní jsem bez práce a na UP. Zatím se mi nedaří nic najít. Napsala jsem snad do všech nemocnic v okoli (jsem z Pardubic) a buď mi neodpověděly nebo nemají místo. Již jsem zoufalá. S přítelem máme v Pardubicích startovaci byt, takže za prací se odstěhovat nemůžu.
Poradí mi nekdo prosím, co dělat? Vezmu jakoukoliv práci (kromě fabriky),avšak myslím, že člověka s tímto oborem nikde nevezmou.Děkuji za odpověď a přeji hezký den ;)

rozesílala jsi poptávku teprve minulý týden, ještě vydrž třeba se ozvou. A zkus napsat také do laboratoří. A co třeba dojíždění do Prahy nebo jiného města?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 16:52

To není tak dlouhá doba co jsi bez práce, jestli od minulé středy? To se na tvůj životopis možná ani ještě nikdo povolaný nekouknul.
Napadá mi zkusit práci třeba někde ve vodárně, čistírně vod, potravinářském průmyslu?
Zapracuj hlavně na svém životopise, pokud tě propouštějí jen proto, že pro tebe nemají práci, ale jinak s tebou byli spokojeni, řekni si o doporučení a jestli by se třeba na vedoucí mohl budoucí zaměstnavatel obrátit.

• Citovat
  • Upravit
15995
14.3.22 16:52

Tak ono asi ve specifickem oboru je to mozna slozite, ale propadat panice po tydnu je asi predcasne. Proste to trva…nektera z nemocnic se jeste muze ozvat, nebo se misto muze uvolnit. Proste to musis dal zkouset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
14.3.22 16:57

Tak jestli hledáš necelý týden, tak by byl spíš zázrak, kdybys našla. Chápu, že v Pardubicích asi není ve tvém oboru tolik možností, ale obešli i všechny laboratoře a možná by bylo lepší se tam jít poptat osobně. Tvoje mínus je nedostatek praxe. Projdi si všechny inzeráty na jobs.cz, práce. cz a podobných webech. Asi budeš muset za prací v rámci kraje trochu dojíždět. https://www.jobs.cz/…aj/laborant/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.3.22 17:19

Obor je specifický, ale po tak krátké době není nic ztraceno. Já teď hledám taky, přišla jsem o praci z stejného důvodu jako vy, dělala jsem v expedici, nebyly zakázky, musela jsem odejít. Někdy se z firmy ozvou třeba po 3 týdnech až měsíci, ve čtvrtek jdu zrovna na pohovor, kde měsíc přijímali životopisy do výběrového řízení, takže opravdu jsou výběrové rizeni dlouhá.

Příspěvek upraven 14.03.22 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.3.22 17:21
@Novauca píše:
rozesílala jsi poptávku teprve minulý týden, ještě vydrž třeba se ozvou. A zkus napsat také do laboratoří. A co třeba dojíždění do Prahy nebo jiného města?

Dojíždět z Pardubic do Prahy a trávit 2 hodiny dojíždění z domu na pracoviště do Prahy a 2 hodiny domu není úplně ideální.

• Citovat
  • Upravit
47
14.3.22 17:40
@ludmilaadamkova píše:
Dojíždět z Pardubic do Prahy a trávit 2 hodiny dojíždění z domu na pracoviště do Prahy a 2 hodiny domu není úplně ideální.
:nevim: znám pár lidí, kteří dojíždějí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.3.22 17:43
@Novauca píše: :nevim: znám pár lidí, kteří dojíždějí…

Cesta vlakem je něco přes hodinu což o to ale spíše záleží jak daleko je člověk od nádraží a jak daleko to pak má po Praze.

• Citovat
  • Upravit
1554
14.3.22 17:43

Kromě toho, co tu je výš, mě napadlo, co účet na LinkedIn? Mamka (sice jiný obor) tam profil má a ještě teď, i když už je dávno v práci, se jí ozývají s nabídkami práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.3.22 18:06
@ludmilaadamkova píše:
Cesta vlakem je něco přes hodinu což o to ale spíše záleží jak daleko je člověk od nádraží a jak daleko to pak má po Praze.

vždyť jo, tohle není dlouhodobé řešení a rozhodně ne za podobný plat, jako má v PCE. To je opravdu jen kdyby nikde nic nebylo. Prostě jsem to plácla, jako jednu z milionu možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.22 18:31

@Asiina děkuju zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.3.22 19:07
@MaruSedlackova píše:
Poradí mi nekdo prosím, co dělat? Vezmu jakoukoliv práci (kromě fabriky),avšak myslím, že člověka s tímto oborem nikde nevezmou.Děkuji za odpověď a přeji hezký den ;)
.
Já bych to zatím tak černě neviděla, ono to někdy trvá dlouho.Me to jednou trvalo i půl roku a šílela jsem z toho. I z toho, že vůbec neodpovídali. Kazdy den to kontrolování emailu a znovu hledání. Porad dokola a dokola. Akorat mě teda udivuje, že se zrovna ve zdravotnictví nehledá personál. Obrn se trpělivostí a držím palce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat