Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě dodám, že mě to svědí hlavně kolem pasu, na podbřišku. Přes den to není tak hrozné, začne to vždy více svědit navečer. Ale že by mě to v noci budilo, to se říct nedá. A hodně to svědí i ve sprše.
Ano, muže to být svrab je aktivní v teple. Pozná kožařka napíše mast a inverktin (který se ted používá na covid) ale primíáně funguje na parazity
@NicknackEK achjo… Zítra se to snad rozhodne u doktorky. Já. uz z toho zralá na psychiatrii jak pořád řeším co to je. Dvakrát už jsme u Mudr byli, ale vyhodnotila to jako alergii. Jenže tento týden to začalo i u mě a to už je prostě divný. Fotky koukám nejdou moc rozpoznat, zmenšilo se asi rozlišení.
K alergologii bych zařadila ještě kožní.
Svědí to v noci? Ostatní členové domácnosti nic?
@Whitedog začal s tím mladší syn. Svedilo ho břicho a postupně se mu to rozjelo má celé tělo. Po necelém měsíci to začalo i mě a manželovi. Jedině starší syn nic. U doktorky jsme byli už dvakrát. Bohužel se zrovna sešlo to že syn jedl ořechy a tak se to svedlo na alergii. No jenze krev dopadla v pořádku. A pár dní na to jsem začala mít jakoby Štípance i já. Takže zítra vyrážíme k doktorce no.
@Anonymní píše:
@NicknackEK achjo… Zítra se to snad rozhodne u doktorky. Já. uz z toho zralá na psychiatrii jak pořád řeším co to je. Dvakrát už jsme u Mudr byli, ale vyhodnotila to jako alergii. Jenže tento týden to začalo i u mě a to už je prostě divný. Fotky koukám nejdou moc rozpoznat, zmenšilo se asi rozlišení.
Ona to u svrabu vlastně je alergie. Ta vyrážka všude po těle je většinou alergická reakce na přítomnost zákožky svrabové, jen v menší míře samotné cestičky s dospělci a vajíčky. Na kožní a nenech se odbýt.
@Anonymní píše:
@Whitedog začal s tím mladší syn. Svedilo ho břicho a postupně se mu to rozjelo má celé tělo. Po necelém měsíci to začalo i mě a manželovi. Jedině starší syn nic. U doktorky jsme byli už dvakrát. Bohužel se zrovna sešlo to že syn jedl ořechy a tak se to svedlo na alergii. No jenze krev dopadla v pořádku. A pár dní na to jsem začala mít jakoby Štípance i já. Takže zítra vyrážíme k doktorce no.
Aby se potvrdil svrab stačí udělat stěr a podívat se pod mikroskop… jinak podrážděná kůže může vypadat stejně jako svrab.. protože to je podrážděná kůže.. je to určitě svrab když to máte už všichni a i místa kde to máte jsou typický pro svrab.. budete se muset mazat a všechno prát.. žehlit a dezinfikovat svrab přežívá v ložním prádlena sedčkách atd
@Anonymní píše:
Hmm, tak to bych řekla, že asi není moc co řešit. Doba, než se projeví nákaza, je 4-6 týdnů - což by odpovídalo. I to břicho k tomu sedí - zákožka má ráda teplo a množí se v místech, kde je v teploučku. Očekávala bych, že se to objeví i u dalšího syna. Mazejte na kožní.
Dobrý den,
Jsem už vážně v koncích. Malej má už měsíc vyrážku, rozlézá se po celém těle. A začalo to i u mě po měsíci. Samozřejmě nás napadly i štěnice. Ale já už spím tři dny celá oblečená, malej na jiné posteli a přesto se pořád škrábe. Alergologie v pořádku. Zítra budu zase volat doktorce. Přidávám foto