Nemůže to být svrab?

Anonymní
17.11.21 17:07

Nemůže to být svrab?

Dobrý den,
Jsem už vážně v koncích. Malej má už měsíc vyrážku, rozlézá se po celém těle. A začalo to i u mě po měsíci. Samozřejmě nás napadly i štěnice. Ale já už spím tři dny celá oblečená, malej na jiné posteli a přesto se pořád škrábe. Alergologie v pořádku. Zítra budu zase volat doktorce. Přidávám foto

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.11.21 17:11

Ještě dodám, že mě to svědí hlavně kolem pasu, na podbřišku. Přes den to není tak hrozné, začne to vždy více svědit navečer. Ale že by mě to v noci budilo, to se říct nedá. A hodně to svědí i ve sprše.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
17.11.21 17:16

Ano, muže to být svrab je aktivní v teple. Pozná kožařka napíše mast a inverktin (který se ted používá na covid) ale primíáně funguje na parazity

• Citovat
  • Upravit
845
17.11.21 18:40

Vypada to na svrab..je ho teď docela dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
17.11.21 18:53

Může a podle popisu a fotek je to i dost pravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 18:54

@NicknackEK achjo… Zítra se to snad rozhodne u doktorky. Já. uz z toho zralá na psychiatrii jak pořád řeším co to je. Dvakrát už jsme u Mudr byli, ale vyhodnotila to jako alergii. Jenže tento týden to začalo i u mě a to už je prostě divný. Fotky koukám nejdou moc rozpoznat, zmenšilo se asi rozlišení.

• Citovat
  • Upravit
6061
17.11.21 19:04

K alergologii bych zařadila ještě kožní.
Svědí to v noci? Ostatní členové domácnosti nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 19:42

@Whitedog začal s tím mladší syn. Svedilo ho břicho a postupně se mu to rozjelo má celé tělo. Po necelém měsíci to začalo i mě a manželovi. Jedině starší syn nic. U doktorky jsme byli už dvakrát. Bohužel se zrovna sešlo to že syn jedl ořechy a tak se to svedlo na alergii. No jenze krev dopadla v pořádku. A pár dní na to jsem začala mít jakoby Štípance i já. Takže zítra vyrážíme k doktorce no.

• Citovat
  • Upravit
6118
17.11.21 19:43
@Anonymní píše:
@NicknackEK achjo… Zítra se to snad rozhodne u doktorky. Já. uz z toho zralá na psychiatrii jak pořád řeším co to je. Dvakrát už jsme u Mudr byli, ale vyhodnotila to jako alergii. Jenže tento týden to začalo i u mě a to už je prostě divný. Fotky koukám nejdou moc rozpoznat, zmenšilo se asi rozlišení.

Ona to u svrabu vlastně je alergie. Ta vyrážka všude po těle je většinou alergická reakce na přítomnost zákožky svrabové, jen v menší míře samotné cestičky s dospělci a vajíčky. Na kožní a nenech se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.11.21 19:47
@Anonymní píše:
@Whitedog začal s tím mladší syn. Svedilo ho břicho a postupně se mu to rozjelo má celé tělo. Po necelém měsíci to začalo i mě a manželovi. Jedině starší syn nic. U doktorky jsme byli už dvakrát. Bohužel se zrovna sešlo to že syn jedl ořechy a tak se to svedlo na alergii. No jenze krev dopadla v pořádku. A pár dní na to jsem začala mít jakoby Štípance i já. Takže zítra vyrážíme k doktorce no.

Aby se potvrdil svrab stačí udělat stěr a podívat se pod mikroskop… jinak podrážděná kůže může vypadat stejně jako svrab.. protože to je podrážděná kůže.. je to určitě svrab když to máte už všichni a i místa kde to máte jsou typický pro svrab.. budete se muset mazat a všechno prát.. žehlit a dezinfikovat svrab přežívá v ložním prádlena sedčkách atd

• Citovat
  • Upravit
6061
18.11.21 08:33
@Anonymní píše:
@Whitedog začal s tím mladší syn. Svedilo ho břicho a postupně se mu to rozjelo má celé tělo. Po necelém měsíci to začalo i mě a manželovi. Jedině starší syn nic. U doktorky jsme byli už dvakrát. Bohužel se zrovna sešlo to že syn jedl ořechy a tak se to svedlo na alergii. No jenze krev dopadla v pořádku. A pár dní na to jsem začala mít jakoby Štípance i já. Takže zítra vyrážíme k doktorce no.

Hmm, tak to bych řekla, že asi není moc co řešit. Doba, než se projeví nákaza, je 4-6 týdnů - což by odpovídalo. I to břicho k tomu sedí - zákožka má ráda teplo a množí se v místech, kde je v teploučku. Očekávala bych, že se to objeví i u dalšího syna. Mazejte na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek