Nemůžu najít práci v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12885
9.4.22 21:34

@Svistice já po přestěhování do nového města začínala u toho pásu a dnes dělám v korporátu v IT (ne tedy jako programátor, ale i tak plat a podmínky slušné). Posun mi trval 4 roky. Není to nemožné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
9.4.22 21:35
@Anonymní píše:
@Svistice Ja dosud pracovala ve fabrice a delala jsem pecovatelku. Taky jsem byla v Anglii jako pecovatelka. Ted kdyz mam muze uz nechci odchazet na dlouho pryc.

Být tebou bych investovala do té angličtiny a zůstala v tom pečovatelství, ruce ti utrhají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 21:37

@Liberalissima To je zajimave. Co vsechno si pro to udelala? Studovala dal, kurzy?

• Citovat
  • Upravit
7228
9.4.22 21:39
@Anonymní píše:
@Svistice Ja ale nepisi ze chci ted hned do korporatu. Pisi, ze bych tam rada pracovala - v budoucnu, proto chci doplnit vzdelani, dopilovat jazyk.

zkus pozici nějaké recepční v budově, nebo picker v rohlíku, tescu atp., pokladní, prodavačka, pak třeba z výroby je v Modřanech Orion, tam dělají čokoládové výrobky, možná by se ještě něco našlo v Kolbence :-) nebo práce v Alze, tam taky pořád někoho hledají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 21:40

@welovefashion Moc dekuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
33005
9.4.22 21:43
@Anonymní píše:
@Svistice Ja dosud pracovala ve fabrice a delala jsem pecovatelku. Taky jsem byla v Anglii jako pecovatelka. Ted kdyz mam muze uz nechci odchazet na dlouho pryc.

Chjo, ty jsi jak kolovrátek.
Základem získání práce je umět si napsat životopis, v něm se umět prodat. Umět prodat to, co umíš, v čem jsi dobra. Pořád jsem se to o tobě ale tady v té diskuzi nedozvěděla, v čem jsi pro mě perspektivní zaměstnanec, proč bych tě měla zaměstnat.
Jako menší výrobní firmy v Praze jsou, ale nejsou to klasické montovny, takže i na ten personál asi bude kladen vyssi kvalifikační nárok (mám zkušenost třeba z firmickami z oboru strojírenství, ale i tam ten dělník byl v podstatě vysoce kvalifikovaný obsluha obráběcího stroje).
Z těch min kvalifikovaných ty logistická centra-baleni, expedice.
Pécovatelek je těžký nedostatek (duchodaky, LDN, domácí pece-privatni nebo v rámci charit/neziskovek). Ale chce to být aktivní, zvládnout pohovor (pokud kandidát na pohovoru vypadá, že neví, co sám se sebou, těžko přesvědčí, že zvládne patro stariku s demencí…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 21:46

@Svistice Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
33005
9.4.22 21:46
@Liberalissima píše:
@Svistice já po přestěhování do nového města začínala u toho pásu a dnes dělám v korporátu v IT (ne tedy jako programátor, ale i tak plat a podmínky slušné). Posun mi trval 4 roky. Není to nemožné ;)

Já neříkám, že to je nemožné. Taky znám holky, co začínaly jako recepční a za 5 let vedly marketingové oddělení. Ale měly alespoň maturitu, dál se vzdělávaly a hlavně měly tah na branku a něco jako „přirozenou inteligenci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
9.4.22 21:54
@Anonymní píše:
@Liberalissima To je zajimave. Co vsechno si pro to udelala? Studovala dal, kurzy?

Ne, jen jsem se všude hlásila a také registrovala do agentur co zprostředkují práci podle jazyků (co teda zakladatelce moc nepomůže). Vždycky jsem na pohovoru využila jakýkoli skill z předchozí práce, který jakkoli souvisel s nabízenou pozicí. Na pohovory jsem si vždy dělala opravdu hodně důkladnou přípravu i v době, kdy se to ještě tolik nedělalo. Měla dobré CV s pěknou fotkou, začala na to používat canvu když jí ještě skoro nikdo neznal…byla proaktivní a sama se připomínala s tomu, že bych měla zájem o termín pohovoru, nebo s výsledkem (ale člověk musí odhadnout míru zas). Prostě v podstatě maličkosti :nevim:

Jo a taky jsem se nebála měnit práci. Po roce a půl, po roce. U těch entry level pozic to jde, tam naopak vypadat divně, když se člověk neposouvá.

Jenže to je vše zakladatelce na houby, bez AJ si ani neškrtne :nevim:
Musí bezpodmínečně dodělat AJ - na dokonalé gramatice absolutně nezáleží, stačí se umět domluvit. Pak může sehnat customer service v nějakém shared centru a pak prostě získávat skilly - s excellem, se SQL, atd, dokud se nedostane na o stupínek vyšší pozici, atd.
Ale domluvit se anglicky je ZÁKLAD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.4.22 22:39
@Svistice píše:
Já neříkám, že to je nemožné. Taky znám holky, co začínaly jako recepční a za 5 let vedly marketingové oddělení. Ale měly alespoň maturitu, dál se vzdělávaly a hlavně měly tah na branku a něco jako „přirozenou inteligenci“.

no já znám taky takové, ale ty kromě tahu na branku měly taky tah na ředitele :lol: nebo se tomu možná dnes říká tah na branku :kytka:

pardon off topic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
9.4.22 22:51
@welovefashion píše:
no já znám taky takové, ale ty kromě tahu na branku měly taky tah na ředitele :lol: nebo se tomu možná dnes říká tah na branku :kytka:pardon off topic

Jasně, každá úspěšnější než Ty si určitě pozici vysouložila :roll: Když člověk chce a má trochu štěstí, může se hodně vypracovat i bez toho, aby někomu lezl do postele…
Jinak bych práci poptala po těch pečovatelských službách, terénní pracovníky shánějí i bez jazyka za velmi slušné peníze… Pokud v tomhle oboru být nechceš, tak asi obchodáky, hodně se teď nabírají taky kurýři. Nechápu, kde vidíš „hrozně málo“ inzerovaných pozic, jen na jobs je jich bez jazyka a maturity nabízených asi 450 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.4.22 23:05
@Freeandwild píše:
Jasně, každá úspěšnější než Ty si určitě pozici vysouložila :roll: Když člověk chce a má trochu štěstí, může se hodně vypracovat i bez toho, aby někomu lezl do postele…
Jinak bych práci poptala po těch pečovatelských službách, terénní pracovníky shánějí i bez jazyka za velmi slušné peníze… Pokud v tomhle oboru být nechceš, tak asi obchodáky, hodně se teď nabírají taky kurýři. Nechápu, kde vidíš „hrozně málo“ inzerovaných pozic, jen na jobs je jich bez jazyka a maturity nabízených asi 450 8o

Ale tak já neříkám, že se nedá vypracovat normálně vlastní šikovností, jen, že těch, které to berou přes nadstandardní vztahy se šéfem už jsem viděla mraky :-)

já tohle řešit nemusím jsem sobě vlastním šéfem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
9.4.22 23:42

Tak pecovatelek je podle me tady v Praze ukrutnej nedostatek.
Ale jinak - zeptat se na pokladnu, na vyber je tu supermarketu mraky nebo stare dobre gastro, tam si muzes s naprosto zakladni anglictinou vydelat slusne penize a bokem neco studovat a kdyz budes loajalni, ucenliva a nebudes krast, tak se o tebe kazdej popere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
9.4.22 23:49
@Anonymní píše:
@Da12 Ano, vidim ze montoven je tu hrozne malo, pak jenom sluzby a pak prace pro vzdelane. Ja mam zkusenosti hlavne ve vyrobe, nebo pecovatelka. Bohuzel moje anglictina neni na takove urovni abych se mohla uchazet o nejakou lepsi praci.

Po pečovatelských je snad taky hlad, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
9.4.22 23:53
@Anonymní píše:
@terien Vim, ze kdyz chci lepsi praci musim pro to neco udelat. Nechapu proc utocis. Ne, nechci pracovat u pasu, ale taky vim, ze nejdriv musim na sobe makat abych tu lepsi praci dostala.

Kolik je Ti let? A cos dělala dosud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat