Nemůžu usnout i kdyz miminko spí, deprese v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
26.12.18 08:46

Ano,zazila a bude lepe,to si porad rikej.Posledni 2 dny v porodnici jsem jdn brecela a brecela a pak si pripadala jak blazen a proto znova brecela a dite rvalo,ja nevedela proc,cele noci na nohou.Castecne to.pokracovalo.i doma,ale to.uz mi strasne pomohl.manzel.Poslal me spat a budil me jen na kojeni,nabrala jsem sily a bylo lip.Pak jsme se stridali,do pulnoci sluzba on,po pulnoci ja.Přes den jsme museli hodne vozit.Proste dodnes nevim proc holka tak rvala.Bylo to peklo.Ale zvladli jsme to (Je ji 7 a hystericka je porad :roll: ).Delej zakladni veci jak mas-krmit,prebalovaz a pak proste jen chovej a utesuj,i kdyz mas pocit,ze to nepomaha.Co delat vic?Jste ted pod kontrolou.Dej si i neco dobreho.Predstavuj si,jak budete chodit na prochazky,vitat navstevy,udelate si pekne fotky,nastrojis si ho-cokoli ti zlepsi naladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
26.12.18 09:07

tři porody a ani jeden jsem v porodnici nespala, oči jak balony přitom utahaná k smrti ale nešlo spát hlava milion blbostí dokola, ale jen co jsem vždy přijela domů spala jak špalek. Zkus si vzít mimiško k sobě přiložho a užívej si ten pocit blízkosti ,zavři oči a uvidíš třeba dáš aspoň mikro spánek. A malek byl taky otesánek u prsu byl snad pořád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.18 09:26

Syn se napil plodovky pak jip no cca do 3 mes jecel snad porad prso nechtel tak lahev je vzteklejsi na prvni naslapnuti bude mu 7 a nekdy je to ocista i ted kdyz nema svuj den je schopnej od rana brečet je litostivej ale treba dcera mela pohodový porod a je salamista nevim jestli porod muze nejak ovlivnit budoucnost ale prvni horsi porod je nervacek druhy pohodovy porod salamista.....jinak v porodnici jsem snad nespala s dcerou jsme chytli pani s mimcem co bude brecelo a nebo pani porad volala mela navstevy vubec nerespektovala klid…vydrz za chvili budete doma a najedete na svuj rezim porad je to čerstvé

• Citovat
  • Upravit
1429
26.12.18 09:31

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale napíši v krátkosti svůj příběh… Mám dvě děti a po obou porodech se vyskytla poporodní deprese. U dcery to bylo nejspíše díky velmi náročnému porodu a u syna hlavně v důsledku nevyspání se. U obou dětí byl problém s kojením a já měla panický strach z toho, že nedokáži utišit svoje dítě. U syna jsem byla zkušenější, že jsem ho první noc nechala u sester, abych se vyspala, bohužel druhá maminka měla náročnější mimčo, takže jsem oči nezamhouřila, navíc, když její dítě spali, tak ona chrápala… No nic další noc to samé, s tím, že jsem tam už měla syna… Třetí noc tam šoupli mamču po sekci, která prostě chtěla mít dítě ihned u sebe (bylo to její 3), klučík byl hodný, ale ona když se o něj starala, tak pořád skuhrala bolestí. Takže v porodnici strašné… Navíc jsem měla pocit, že když mi bude dítě řvát, tak bude rušit i ostatní.
Udělali jste dobře, že jste na nastandardu a že ti manžel pomáhá… Pokud by se u vás situace nezlepšila ani doma, tak bych zvažovala návštěvu odborníka. Ve finále já u syny nespala skoro 10 dní a to i když nebyl přes noc doma (po návratu z porodnice byl na UM a manžel ho měl třeba na noc v jiném bytě), prostě jsem nedokázala vypnout, slyšela jsem všude jeho řev. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
26.12.18 09:50

To znám, my to zažili taky. Porod katastrofa, já obrovské krevní ztráty, neudržela jsem se na nohou, neustálé omdlívání a zvracení, v porodnici jsem nespala ani minutu. Kojit nešlo, malý se neuměl přisát a já neměla mléko, takže nepřibíral. Do toho skvělé sestřičky a jejich poznámky o neschopnosti, že nedokážu ani nakojit děcko. Příkrm nám odmítly dát s tím, že kojit může každá, že mně se jen nechce. K tomu ještě skvělá „spolubydlící“ na pokoji, která sežrala všechnu moudrost světa. Uklidnilo se to všechno doma, já šla konečně po x dnech spát, manžel koupil sunar, malého nakrmil a byli jsme spokojení všichni. Vydrž a doma se to všechno hodí do normálu, uklidníš se, odpočineš si a bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
26.12.18 11:58

Já jsem po porodu teď necelé dva týdny a týden jsem doma z porodnice. Ani můj porod nebyl bezproblémový, protože po dvou dnech bolestivých kontrakcí skončil císařem. Já pak byla na JIP a malou mi odmítli přinést dřív, jak po čtyřech hodinách od porodu, že mají frmol a nestíhají to. Tak jsem tam ležela a počítala minuty všichni mi psali jak mám krásnou holčičku a já brečela, že jsem jí ještě neviděla. Pak mi jí přinesla sestra, dala mi ji na pět minut a zase odnesla. To bylo devět večer a znovu mi jí přinesla v šest ráno. Celou noc jsem byla v nervu kde je, jestli je v pořádku a hned druhý den jsem si ji vydupala, že jí chci na pokoji. Tu druhou noc jsem nemohla zabrat, pořád jsem ji kontrolovala, jestli dýchá a je v pořádku. Třetí noc už jsem usnula asi na dvě hodiny :D takže to je asi normální. Na JIP mi říkali, že malá je křikloun, ale asi chtěla být u maminky. Už v porodnici usínala nejraději přitulená ke mě a když brečela, tak jsem prostě kojila nebo se o to pokoušela, což nás uklidňovalo obě. Vykašli se na nějaké intervaly mezi kojením a zkus mu dát, když bude chtít. I ty se rychleji rozkojíš a když uvidíš, že on je spokojený, tak se uklidníš taky. A když nespíš tak mazli mimčo. Mě maličká buď usíná v náručí nebo v posteli do teď, jinak se mění v malého uřvánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.18 12:12

Ty ji jo, koukám že ani zdaleka nejsem jediná. Já tedy můžu říct že porodnice naprosto skvělá, samozřejmě až na jednotlivce… Porod dlouhý ale až na jednu pa byli všichni skvělý a medikaci co jsem dostala mi vždy pomohla a prospěla. Citlivý přístup na jip, jsem ráda že jsem tady kde mají JIP na urovni. Když jsem požádala o pomoc tak většina je skvělá, když vysvětlím svj problém, tak se ukázalo… I doktorka co nebyla moc milá na pořádně pro mě udělala max. I na šestinedělí i na novorozencich se najdou individuální mouchy, ale celkově mě porodnice překvapila a jsem za ní vděčná i když jsem váhala.

Dneska bobek ráno spal 4 hodiny, snad se smůla láme… Trošku se mi ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.19 20:02

@Pocahonta můžu se zeptat co ti pomohlo. Začínám to doma těžce nezvládámadat. Spím pár hodin denně i když manžel hlídá a mám čas nemůžu usnout… Uvažuji o psychiatrovi protože na mě už jdou mdloby. Nejsem schopná jít s kočárkem ven… A přesto mi nejde usnout už jsem hodně zoufalá.

• Citovat
  • Upravit
1429
6.2.19 21:51

Já měla problém, že jsem prostě nemohla vypnout, nervy pracovaly, i když nebyl malý doma, prostě jsem ho podvědoměla slyšela. Kdo nezažije, nepochopí… Byla jsem poučená od dcery a naklusala ihned k psychiatrovi a základ byl se vyspat, takže mi napsala lék na spaní, který když vezmeš, tak bys ihned měla jít spát a zaručilo mě to 2-3 hodiny v kuse spaní (nic mě nevzbudilo). Samozřejmě, že jsem se dohodla s manželem, že tu příslušnou noční službu bude mít on. A pak jsem vyfasovala nízkou dávku antidepresiv. Do měsíce bylo všechno v pohodě… Z tvého popisu bych si opravdu někam zašla, za to nic nedáš… Odkud jsi? Klidně napiš SZ. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí