Nemyjící myčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
736
27.12.12 10:50

Snad ne reklama: Já mám velmi dobrou zkušenost s mycím práškem a solí z DM (jejich privátní značka) a místo leštidla ocet. Tablety se mi špatně rozpouští.
Ještě mě napadlo na ty tečky od vody, poštělovat nastavení tvrdosti vody - dávkování soli.
Jinak podle návodu k naší myčce se mají mýt i ty vrtule… kvůli usazeninám z vody. Ale to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
27.12.12 10:57

Vrtule také čistit, beru je do sprcháče pod tlak vody a co všechno s toho lítá, to bych nikdy nevěřil. pecky z citrónu, větvičky od hrozna… ucpávají trysky a ty potom nemají takový účinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
27.12.12 11:04

Máme stejnej problém. Talíře, příbory ok, ale na sklenicích zůstávaj černý tečky, takže je pak jen opláchnu vodou. Chlap nadává. Nádobí mám po domytí studený a mokrý. Asi chyba.
Takže bych měla najít na netu servisáka daný značky a pozvat ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 11:11

@Lasicka Tak tohle mi myčka dělá, když špatně naskládám nádobí - když si spodní foch zarovnám hrncema.. takže jsem začala experimentovat s vyskládáváním nádobí a už je to v cajku :D

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
27.12.12 11:14

@Kaac Jestli se nepletu, tak sůl je na změkčení vody, tvrdá dělá takový blbý film, no a leštidlo je právě proti těm kapkám, takže jestli ti tam zůstávají, tak změnit značku leštidla, nebo ho namaxovat :nevim:
Já teda taky nemyji komerčními prostředky a v leštidle ocet - nemůžu si vynachválit, ale chvíli trvalo, než jsem vše poštelovala tak, aby bylo nádobí opravdu, jak má být..
A souhlas tady s naším chlapem - sýtka umývám několikrát týdně (je to fakt echt humus, když se nádobí nepředoplachuje) a mrknu ještě na ty vrtule - nevím, jak se oddělávají, tak poprosím večer přítele..

• Citovat
  • Upravit
3293
27.12.12 12:04

Mame doma mycku elekrolux a akonahle zanechava cmuhy ihned pouzijem Calgonit čistič umývačky 250ml http://www.ofisprofis.sk/…y-250ml.html alebo Somat čistič myčky 250 ml pro péči o myčku http://www.drogeria-vmd.com/…peci-o-mycku ,a hned je v vsetko OK, co sa tyka tabliet, soli a lestidla pouzivam somat a vzdy tam mam aj osvěžovač do myčky a nastastie vsetko funguje ako ma;) vsimla som si iba na lacnych poharov s ikea ze maju taku sedy nepriesvitny povlak ale ostatne pohare a nadoby to nerobia. treba dat pozor aj na ulozenie riadov v myckea by sa vsade dostala voda a nic sa neprekryvalo;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
27.12.12 12:11

Používám somat prášek a někdy se tedy stane u hodně zaschlého, že se neumyje, ale jinak si nemůžu stěžovat a nepředmývám. čistím jen ten filtr a to téměř po každém mytí, omývám jí zevnitř, ale trysky jsem nevyndavala to jdu prozkoumat, nevím totiž jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
27.12.12 12:32

Nečetla jsem to celé, ale vím, že u nás, když přestala myčka mýt ;), byl problém v ucpaných tryskách…manžel, pomocí jehly, vyšrábal z trysek asi 10 zrníček z melounu.. :)
Od té doby je myčka zase pomocník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.12.12 14:44

@arcitap s tím nádobím z ikey souhlasím, skleničky jsou opravdu naprd. Zůstává na nich takový divný povlak, ale jinak vše OK.

• Citovat
  • Upravit
9022
27.12.12 14:53

Tak jsem vše vyčistila, zas taková trága to teda nebyla a pokud mýt nebude, volám servis, je v záruce, tak ať s tím něco provedou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
27.12.12 14:56

Je tu tchán a vyčistil jí Krtkem (jestli znáte). Ted probíhá zkušební mytí. Páč naše myčka už ani neohřívala vodu. Všem jde po otevření dvířek pára, nám ne, nádobí je studený. A když je zanesenej odpad, prej myčka odmítá topit. Takže pevně doufám, že to pomůže. Jinak taky voláme servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 16:27

@Izzz Krtka do myčky? 8o 8o To bych se tedy opravdu bála - je to silná žíravina a v myčce máš nádobí.. :nevim:
Jestli máš doma sodu (jedno zda jedlou či na praní) a kyselinu citronovou či ocet, tak jeji směs ti prokáže o něco lepší službu než Krtek a nemusíš se bát pak z nádobí jíst.

• Citovat
  • Upravit
16906
27.12.12 17:05

Nasypalo se to jen do opadu. Ale nepomohlo. Bohužel musíme volat technika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.12.12 17:39

@Amber 1977 a prozradíš tu směs sody a octa na čištění myčky?? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 18:07
@cell píše:
@Amber 1977 a prozradíš tu směs sody a octa na čištění myčky?? ;-)

Jde o elementární reakci kyseliny se zásadou: ideálně smícháš kyselinu citrónovou se sodou, nasypeš do odpadu a zaliješ vroucím octem (ten vařím v rychlovarné konvici, aby mi pomohl s vodním kamenem). To je hukot.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max