Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Mám 1 rok hormonální tělísko. Dnes jsem byla na gyndě a nechala jsem si zkrátit provázky. Gynekoložka mi řekla, že je, ale nezkrátí úplně, jen dva centimetry. Teď už, ale nejdou vůbec nahmatat. Je to v pořádku? Mám strach, aby kvůli tomu pak nebolelo více vyndání. Máte s tím někdo zkušenost? ![]()
Me teda nenapadlo si dovnitr sahat, jestli nahmatam provazky teliska
to ti poradila gynekolozka nebo proc?
Ano, gynekoložka mi po zavedení řekla, ať kontroluju provázky, že je to známka toho, že je tělísko na místě. Je to i v příbalovém letáku..
Promin, ale nechas si zkratit vlakna a pak hystericis, ze je nenahmatas? Ja je v urcite fazi cyklu taky nenahmatam a drama za toho nedelam 😅 naopak mi doktorka rekla, at s eje nesnazim nahmatat, ze ji pak budu bombardovat telefonatama, ale ja jsem klidas, takze nehystercim pote co jeden den nenahmatam kratka vlakna ![]()
@Marion199 mě teda Dr netekl, že bych si to měla kontrolovat… Každopádně mi je taky zkracoval, protože to vadilo manželovi při styku, když to zkrátil, bylo to pak ok a vytažení bez problémů. Problém by asi nastal, kdyby se provázky zkrátili moc a nešlo mu to při vyndavani chytit… Ale oni vedej, co dělaj ![]()
@Marion199 počkala bych až si tělísko sedne někdy nejde nahmatat v určité části cyklu vždy je lepší třeba večer po sprše a v klidu někdy ty konce jsou přilepené u čípku já byla vždy ráda že jsem je našla některé ženy ho měli přirostli k čípku a jiné zas nenašli že se hnulo atd…