Nenormální miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10975
12.12.17 11:03

@Hoa Mai Ona taky v 18m mluvila a ve 20 jela ve větách. Prostě takový rychlík ve všem. Kdyby dělali šlapací kola pro dvouleté jejího vzrůstu, tak by určitě i šlapala :mrgreen: Ale já to beru jako výhodu. Aspoň ji člověk nemusel nosit a brzo se dalo domluvit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.12.17 11:22
@Anonymní píše:
Holky, mám takový neobvyklý dotaz..nebo se spíš jen potrebuju vypovídat.
S manželem jsme na dcerku čekali několik let, je to naše vymodlene zlatíčko. Nyní je ji 10 měsíců. Od narození to s ní nebylo jednoduché, byla docela uplakaná, ale teď už je to smíšek a spíš se už rozčiluje a vzteká, když není po jejim :) je moc šikovná, od 6 měsíců leze, od 7 měsíců chodí kolem nábytku. Ale..mám takový pocit, že to je asi tak vše..nemluví, maximálně žvatla pár slabik, ale máma neřekne ani omylem, paci paci jí vůbec nebaví, pá pá udělá někdy..navíc teď dělá, když má z něčeho radost takové divné škleby a otřepává se..mám pocit, že ji teď pořád sleduju a resim, co je a není normální :( přitom si myslím, že nejsem nějaká extra tabulková matka.. holky, měly jste prostě občas pocit, že vaše dítě není úplně normální a ono přitom normální bylo??
Omlouvám se za anonym, je to pro mě velmi citlivé téma.

To by měla v 10m recitovat Shakespeara v originále? ;)

Ne, nedělám si z Tebe legraci, chápu stres - ale věř tomu, je to úplně normální.

Samozřejmě jsem si taky někdy říkala „podle tabulky má umět to či ono“ a „děti kamarádek už zvládají to či ono“, ale nemá to cenu. Naše dítě pořád v lecčems není tabulkové, ale pořád je normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.17 11:24
@Anonymní píše:
S manželem jsme na dcerku čekali několik let, je to naše vymodlene zlatíčko. Nyní je ji 10 měsíců. Od narození to s ní nebylo jednoduché, byla docela uplakaná, ale teď už je to smíšek a spíš se už rozčiluje a vzteká, když není po jejim :) je moc šikovná, od 6 měsíců leze, od 7 měsíců chodí kolem nábytku. Ale..mám takový pocit, že to je asi tak vše..nemluví, maximálně žvatla pár slabik, ale máma neřekne ani omylem, paci paci jí vůbec nebaví, pá pá udělá někdy..navíc teď dělá, když má z něčeho radost takové divné škleby a otřepává se..mám pocit, že ji teď pořád sleduju a resim, co je a není normální :( přitom si myslím, že nejsem nějaká extra tabulková matka.. holky, měly jste prostě občas pocit, že vaše dítě není úplně normální a ono přitom normální bylo??

nechceš po ní rovnou i maturu? :lol: promiň, ale spousta dětí v tomhle věku ještě ani neobchází nábytek a pod.. klid.. je to normální mimino.. kdybys nebyla extra tabulková, tak nešílíš :nevim: jinak ano - vím, že moje dítě není normální, ale máme na to papír :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.17 11:36

@Hobitka pomalejší oproti tomu, že v té motorice je na tom rychle (ne oproti běžným dětem)

@Hoa Mai některým dětem to vadí, motoricky jsou napřed, ale nedokážou se vyjádřit tak, jak by chtěly, přitom by chtěly být napřed tak jako v té motorice

tak jsem se setkala s tím, že ty děti pak byly psychicky trochu otrávenější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.12.17 11:49
@Anonymní píše:

Je úplně normální, neboj :srdce:. Mám 4 děti a každé se vyvíjelo svým tempem. Nejstarší dcera začala chodit v 17 měsících a ještě v půl roce ležela na zádech jako placka a že by mluvila před 18 měsícem se mi nezdá. Teď je jí 13 let a jezdí na koni a studuje osmiletý gympl. Každé dítě má vlastní tempo a každé dítě mě naučilo, že opravdu nemá smysl se stresovat tabulkami. Představ si, že dceři bude v únoru 5 let a ještě se v noci počůrává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
12.12.17 12:05

Ja bych rekla, ze mas moc sikovnou dcerku. Moje se rozhodne 7 mesicich nepostavila, teprve v 10 lezla. Ale ja si furt rikala jska je uzasna a myslim si to to ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
12.12.17 12:10

Vzdyt ma 10 mesicu, co bys chtela. A nechapu takove to posuzovani vyvoje podle ‚paci paci‘ apod. Ziju v zahranici a tady to lidi vubec neresi, nikdy jsem nezazila ze by tu nekdo resil, ze dite nedela nejake paci paci nebo ‚jak jsi velika‘. To je delani opicek pro pobaveni dospelych, ne kazde dite to bavi delat na povel. Mas uplne normalni mimco, tak se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.12.17 12:15
@Anonymní píše:

Vše, co popisuješ, je u 10-ti měsíčního mimča naprosto normální, buď v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.12.17 12:20
@hani28 píše:
Vzdyt ma 10 mesicu, co bys chtela. A nechapu takove to posuzovani vyvoje podle ‚paci paci‘ apod. Ziju v zahranici a tady to lidi vubec neresi, nikdy jsem nezazila ze by tu nekdo resil, ze dite nedela nejake paci paci nebo ‚jak jsi velika‘. To je delani opicek pro pobaveni dospelych, ne kazde dite to bavi delat na povel. Mas uplne normalni mimco, tak se neboj.

Naši to taky vůbec nebaví, když by to měla dělat na povel. Ona to zná a začne tleskat a přijde pro mě, abychom dělaly paci paci, když ona chce. Taky jí baví „leze leze mraveneček, vylezl až na kopeček“ - kdy dvěma prstama dělám lezoucího mravenečka a když vyleze na kopeček, tak vleze po její ručce do podpaží a tam jí malinko polochtám. U toho se chechtá jak pominutá a chce ještě, vždycky řekne „lede lede“..
A kolektivní aktivity jako cvičení pro prťata, tam akorát brečí a je vynervovaná, hodně lidí a akce na povel, na to prostě není. Je jí 20 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
12.12.17 13:52
@Daenerys91 píše:
@Aries6 mazec? Já chodila sama v 9 měsících :mrgreen:

Tak běžné a časté to není. Já chodila taky v 10 měsících a byla jsem pěkně otlučená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
12.12.17 14:10

Neblázněte, je maličká. Každé dítě se vyvíjí jinak - někdo je šikovnější na pohyb, někdo na mluvení, někdo na „paci, paci“ a někdo je holt pomalejší ve všem a i tak je furt v normě. Znám i případy, co začali mluvit až ve 3 letech - dnes jsou dospělí a jsou zcela normální. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.17 15:21

Holky a propinaji se vám děti někdy do luku? Ta naše to dělá, když se vzteká nebo při přebalování, ale je to teda mazec :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18304
12.12.17 15:25
@Anonymní píše:
Holky a propinaji se vám děti někdy do luku? Ta naše to dělá, když se vzteká nebo při přebalování, ale je to teda mazec :nevim:

Jo, taky to dělají. To dělala první dcera. Druhá teď zas trucuje venku, když ji nenechám běhat si jak chce i do silnice, tak si dřepne na chodník, řve jak tur a nehodlá se zvednout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
12.12.17 20:47
@Anonymní píše:
Holky a propinaji se vám děti někdy do luku? Ta naše to dělá, když se vzteká nebo při přebalování, ale je to teda mazec :nevim:

Ze vahas, nejhorsi je dostat to do kocaru, autosedacky ci krmiciho lehatka. Nastesti uz mam treti dite a tudiz vypestovane sklony k nasili :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
12.12.17 20:52

@EmmaAnna OK, rozumim. Ale stejne si myslim, ze je na 10m ve vsech zminovanych smerech v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí