Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já nakonec uznávám, že Dalibor zní líp než Dalimil. Já nesnáším všechny -slavy, -míry, -mily. Až na toho Dalimila, ten mi nějak extra nevadí. A u Dalibora mám bohužel dost negativní asociaci. Ale když se od ní oprostím, tak Dalibor zní dobře ![]()
@Janča6 Me vadi, ze se Daliborum, Davidum říká Dádo. To zní pro kluka úplně úplně hrozně.
@Alušáček Ano, Dádo není pěkné odlovení, ale to jsem slyšela jen, že se tak říká Davidům. Daliborům si myslím, že to „nehrozí“, my říkali spolužákovi prostě Dalibore, doma mu prý říkali Dali nebo také celým jménem.
@Alušáček
Tj pravda, Dádo je hrozna zdrobnělina. To same s Adamem - furt Ádo/Áďo ![]()
A u Michalů a Michal se mi strašně protiví Míšo. Porad jen Míšo nebo horší Miško, Mišičko ![]()
Mojemu Filipkovi rikaji Fila. Nesnasim to, uplne me vzdy oklepe. Nastesti to vadi i synovi, takze lidem rika, at mu tak nerikaji.
@mamoch píše: Více
Daliborům se říká i Borku, tak si myslím že u Dalimila by to mohlo sklouznout k Mílovi taky.
@PinkiePieCutie píše: Více
Našemu to nevadí. Co se vymezil kdysi, tak ať už mu neříkám Filípku, že už je velkej. Fíla, Filda, Filip mu nevadí.
@Anna766 píše: Více
Nas prave je Filipek a vyzaduje to. Ale pocitam, ze casem to taky prijde, ted je jeste malicky.
Filip je v zakladu taky pekne jmeno, ale jak bude vetsi, tak uz tam budou jina osloveni nez Filípku. Dospělým Filipum se hodne rika File a to by ti hroznější připomínalo filé…
Znala jsem jednoho kuchaře Filipa a z toho si vzdy delali prču, ze Fil bude filírovat masíčko a pak smažit rybí filéčko. Ale asi se da na kazdem jmenu najit neco…takze to neberte nějak špatně..jen jsem si na to vzpomnela ![]()
@PinkiePieCutie píše: Více
Jako malému jsme mu tak samozřejmě říkali, Filípku, a to jméno k němu padlo, neumím si představit že by se jmenoval jinak. Dnes je to Filip jak má být, má metr devadesát, přerostl i tátu který je také dost vysoký.
@Anna766 píše: Více
tak 190cm chlap neni Filipek, to je jasne. ![]()