Neobvyklá jména pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77136
28.3.25 12:25
@terien píše: Více

to já si právě také myslím, lépe řečeno, jsem o tom přesvědčena, na jméno Sera není potřeba žádný návod od dospělých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.3.25 13:53

@terien @stinga @veria tak se zas uklidníme. Viděla jsem že @Enli má holčičku jménem Serafína, jméno se mi moc líbí a zmínila jsem Sera (ne že ho ihned plánuji dát dítěti, i když nikdy neříkej nikdy).
Holčička zjevně jméno nosí ráda a z blbecku co se posmivaji si nic nedělá (i když bych si prala věřit, že kolem sebe měla a má děti, co to přijaly bez problémů).
Já mám typicky české jméno a stejně jsem furt poslouchala trapnou sprostou básničku pubertálních spolužáků. Nic jsem si z toho nedělala, pomyslela jsem si něco o jejich inteligenci a bylo. Nevím tedy, jestli jsem neměla rodiče pokarat, že vybrali jméno které se dá zesměšnit. :zed:
Tady je to vždy tak, když je jméno jen trochu jiné hned se najdou takové, co vytáhnou, jak si s tím jménem dítě užije :roll:

Edit: jak moc se to liší od jména Sára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.3.25 15:59

@Thrisha je to presne tak, jak rikas.

Mne se treba docela libi Freya a to si nekdo hned pospisil, ze to je znacka podprsenek. Vubec neznam a je mi to jedno.

Duvody, proc se da nejake jmeno hanit se vzdy najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.3.25 16:20

@PinkiePieCutie taky netuším, že je to značka podprsenek. A jméno se mi líbí.

Já úplně zapomínám jak moc se to v ČR řeší. Bydlím v zahraničí ve velkém městě a je to z každého kouta světa někdo. Už se nad představováním ani nepozastavim. Maximálně se snažím nezkaxir výslovnost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.3.25 16:30
@Anonymní píše: Více

Jméno mě nijak neoslovuje. Jak mu budete říkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.3.25 16:34
@Thrisha píše: Více

ahoj, ja prave taky prevaznou cast meho zivota zila v zahranici, tak tyhle veci taky neresim. Jenze CR je silena konzerva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.3.25 18:00
@PinkiePieCutie píše: Více

No a hlavně na netu jsou lidi absolutně nediplomatičtí. Já rozumím, že každý má jiný vkus, ale někdy způsob a duvod, proč je to jméno ne podle jejich vkusu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14427
28.3.25 18:32

Gedeon bol môj absolútny top. Ešte aj nádherný starozákonný príbeh. Nakoniec sme dali meno, čo je ešte väčšia divočina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.3.25 18:35
@jjss píše: Více

pochlub se.

Je bych Gedeonovi rikala Géďa, nebeo Gedeonek, kdyz je maly. Ja moc na to zkracovani a nejake patvary u jmen nejsem. Mam syna Filipa a zatim mu rikame Filipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14427
28.3.25 18:40

Ja by som hovorila Gedi. A nepochvália sa. Matrikarka to komentovala: s týmto menom je akékoľvek GDPR zbytočne.

Edit: susedia mali blonďaveho kučeravého anjelika Filipka, teraz je to 20 ročný Fifo, nestvi ma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.3.25 18:48

@jjss toz to skoda, ze se nepochlubis, ja dokazu neobvykle jmena docela ocenit.

Jinak kdyby bylo po mojem, tak se Filip jmenuje Oliver, coz v dnesni dobe neni nijak neobvykle jmeno. Jmena pro chlapce me az tak divoke nenapadaly. Zato holcicky, tam jsem nevedela, co mam vybrat: Thea, Maya, Freya, Lea, Apolena, Nadia, the list goes on. Jako inspirace mi nechybela musim rict. Ja bych mohla mit 10 holek a jeste stale mit dilema, co dat za jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14735
28.3.25 19:12

Gedeon mi zní hezky. Sama bych to nedala. Stejně jako Freyu a podobná krásná, ale neobvyklá jména. Ale já na to prostě nemám odvahu. A pokud máte německé příjmení, tak to bude znít dobře. Já znám jméno Gideon z pohádky Zootropolis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14735
28.3.25 19:23
@stinga píše: Více

Já jsem se nikdy nikomu kvůli jménu neposmívala. Ani kvůli tělesným nebo mentálním odlišnostem apod. I když se skoro celá třída smála, tak já ne. Nezastala jsem se, na to jsem neměla odvahu. Ale nesmála bych se. A věřím, že minimálně moje dvě nejstarší dcery by se taky nesmály.

Ale nejspíš by se jménu Serafína divily, protože by si uvědomovaly, že z něj jde udělat nepěkná přezdívka. Stejně jako se divily jménu Diviš. byť je Serafína krásné jméno, tak bych ho svým dětem nedala. Nejsou natolik průbojné, aby s ním neměly problém.

A vážně u mě neobstojí zde několikrát zmiňovaný argument, že na každé jméno se dá vymyslet hanlivá básnička apod. To je asi pravda. Ale přeci jen Serafína k tomu bohužel vybízí víc než jiná jména.

Dodám, že jednou jsem se vlastně jménu smála. To když kolega přijel z pracovní cesty v Indii, kde spolupracoval s klukem jménem Sushil Ku.ndu. Ale když se pak v kanceláři našlo hodně kolegů, kteří si Sushila přidávali na LikedIn, tak mi ho bylo líto. On měl radost, jaký je o něm v ČR zájem. A vůbec netušil, že to není kvůli jeho schopnostem. Jenže věřím, že v ČR by nikdo takové jméno svému dítěti nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14735
28.3.25 19:25
@Thrisha píše: Více

Od jména Sára se liší jedním písmenem. Ale Sára prostě neevokuje stejné slovo jako zkrácenina Serafíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14735
28.3.25 19:28

Značku podprsenek bych absolutně neřešila. Nebo kdyby se mi líbilo jméno Albert, tak by mi bylo putna, že se tak jmenuje síť obchodů. A nemyslím si, že by to u dětí vyvolalo posměch (nebo kdyžtak minimální). Narozdíl od Sery :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze