Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co řeknou lidi je samozřejmě na prvním místě. To je jasný. Osobně nova uměla jména nějak nerozdýchávám. Neteř dostala jméno Kathrin rozdychavam ho půl roku.
Existují i krásná neobvyklá jména, se kterými dítě terčem posměchu nebude. Ale to stejně záleží na vkusu. Pro mě do této kategorie patří například Eduard, Bartolomej, téměř jakýkoliv -slav,… neobvyklá jsou proto, že už se teď nedávají, ale přesto jsou zcela normální.
I náš malý je Damián a podle toho, kolik jich máme v okolí, tak už to neobvyklé jméno rozhodně není
stejně tak Mikuláš, těch se teď taky urodilo.
Docela se mi líbí Silvestr, Eliáš nebo ten Hynek, co tu už padl
@Celina píše:
Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život
Ale - podle jakých psychologů a kde jsou data k tomu výzkumu?
@Celina píše:
Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život
Znam blize asi polovinu rodicu deti,jejichz jmena jsem zminila a zakomplexovani rozhodne nejsou. Ze vsech mnou zminenych by mohli (mozna,nemuzu rict jiste) byt zakomplexovani jedni,ostatni na me tak nepusobi.
Mně se líbí stará židovská jména: Ašer, Arje, Ezra, Leonidas, Simeon. Ale koule na to nemám ![]()
@Hoa Mai píše:
@jessikka Se budes divit, ale v Brne.
Fakt mazec. Jako taky máme v okolí nějaké neobvyklá jména, ale tahle koncentrace v blízkém okolí je pecka ![]()
@Billi píše:
@Lychee13 já nedávno potkala Neklana a Jeronýma.
Tady někdo moc pařil Sázky a dostihy koukám ![]()
K tématu, nevím jak moc je neobvyklé, ale mi se z těch méně častých hrozně líbí Teodor (Teo)
@Desig píše:
Prosím o doporučení nějakého krásného neovyklého jména pro chlapce…
Ohio, Liberec ![]()
@Rosary píše:
Tady někdo moc pařil Sázky a dostihy koukámK tématu, nevím jak moc je neobvyklé, ale mi se z těch méně častých hrozně líbí Teodor (Teo)
Ano tady se nám otvírá úplná zlata pokladnice : Portlanc, Melák ale i holčičí Gavora, Gira ![]()
Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí
) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život