Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Simeon je krásné, jen u nás tedy v každém kroužku dva Šimonové, v tomto ohledu to bude splývat - což nemusí vadit, jen na to upozorňuju. Micheáš je pro mě dost velká exotika a lidi asi budou mít kecy - nevím, jestli to řešíš. Josefovi můžeš říkat Josífku, Josef, Chose, Džou
Říkat mu budou tak, jak se představí.
Simeon, radeji ale jen Simon… to druhe je fakt desny, to spis Mikael.
Mě se Simeon líbí, ale bála bych se ze ho budou komolit a bude to jméno muset cely život hláskovat ![]()
@dixi10 píše:
Mě se Simeon líbí, ale bála bych se ze ho budou komolit a bude to jméno muset cely život hláskovat
Co je potřeba hláskovat na Simeonovi? ![]()
Moc se mi líbí ten Josef, nemusíte mu říkat Pepo, těch variant je mraky. Simeon je vlastně taky hezké jméno, ale všichni si ho budou plést se Simonem nebo Šimonem a zajímavost, originalita a krása jména je ta tam.ten Micheáš je hrozný…
My máme Edu a je to super jméno, tajili jsme ho do porodu, první reakce různé, někomu se vyloženě líbilo u jiných takové neutrální, ale teď už úplně v pohodě, je to i jednoduché pro děti na výslovnost… lze říkat různě.
@Reflex píše:
Co je potřeba hláskovat na Simeonovi?
Přijde mi to zaměnitelné se Simonem ![]()
@dixi10 píše:
Přijde mi to zaměnitelné se Simonem
Když to řekne zřetelně, tak to je slyšet hodně dobře.
@Anonymní píše: Čekáme chlapečka a máme vybrána dvě jména, jen přemýšlím, jak budou působit na okolí. Samozřejmě vybíráme jen podle sebe, nelíbí se mi častá jména, ale nechci ani nic vyloženě výstředního. Důležité pro nás je, aby to bylo biblické jméno a aby v našem nejbližším okolí nebylo moc časté. Líbí se nám s manželem Matouš, ale těch máme v blízkém okolí opravdu hodně. Pak se mi líbil Josef, jen opravdu nesnáším oslovení Pepo. Zůstaly nám tedy dvě jména, a to Simeon a Micheáš.
A nevím, jestli ten Micheáš není až příliš exotický. Biblické jméno, krásný význam, oslovení Miki, Míša, Micheášek.
No a Simeon je náš favorit, nezní mi tak příliš neobvykle, i když neobvyklé je. A je tam více variant, jako Simi, Simek, Simo, Simonek, Simeonek…Co na ně říkáte vy? Jak na vás působí? Prosím anonym, nechci ještě jména prozrazovat známým a rodině.
Simeon.
Micheaš ne, to už radši Michael.
Josef, tam se mi líbí jen oslovení Jozífek. Pepa ne.
No ale ostatní Josefovi neřeknou jinak než Pepo, a to bych nesnesla. Jednoho Josefa máme v rodině a všichni ho oslovují jen Pepa. No a taky to odporuje mému požadavku, abychom jich neměli v okolí hodně. Hodně jich sice není, za to je právě přímo v rodině no
A že Simeon zanikne mezi Šimonama mi ani nevadí, Šimona bych klidně dala, ale to mi neprošlo přes manžela
Díky moc všem za reakce ![]()
@Anonymní píše:
No ale ostatní Josefovi neřeknou jinak než Pepo, a to bych nesnesla. Jednoho Josefa máme v rodině a všichni ho oslovují jen Pepa. No a taky to odporuje mému požadavku, abychom jich neměli v okolí hodně. Hodně jich sice není, za to je právě přímo v rodině noA že Simeon zanikne mezi Šimonama mi ani nevadí, Šimona bych klidně dala, ale to mi neprošlo přes manžela
Díky moc všem za reakce
v tom pripade se uplne nabizi kompromis Simon ![]()
@Anonymní píše:
No ale ostatní Josefovi neřeknou jinak než Pepo, a to bych nesnesla. Jednoho Josefa máme v rodině a všichni ho oslovují jen Pepa. No a taky to odporuje mému požadavku, abychom jich neměli v okolí hodně. Hodně jich sice není, za to je právě přímo v rodině noA že Simeon zanikne mezi Šimonama mi ani nevadí, Šimona bych klidně dala, ale to mi neprošlo přes manžela
Díky moc všem za reakce
Tomu Josefovi říkají Pepo i když se představuje Josef a přeje si být oslovován Josef?
@Anonymní píše:
Díky moc všem za reakce
Simeon mi ještě přijde celkem ok, zní to aspob jako jméno ![]()
Ten micheaš mi prijde jak slatanina ![]()
Taky ho nosi jen jeden clovek no ![]()
@Reflex píše:
Tomu Josefovi říkají Pepo i když se představuje Josef a přeje si být oslovován Josef?
Otázka je, co se bude líbit jejímu diteti, ze jo
ona muze chtít aby se mu nerikalo pepo, ale on to pak vyžadovat muze ![]()
Ja bych zrovna v tomhle pripade jmeno kde se mi nelibi domacka verze nedala.. Pepa je proste klasika.. Jako kdyby se mi libil Jan ale mela bych velkej problem s honzou..
Jako ja mam taky Davida a jako hodně se mi nelibilo osloveni kluka Dada..
Ja mu tak nerikam a ani nikdo z rodiny, co slysim ve skolce nikdo mu tak nerika.. Jen jedna sousedka teda ![]()
Jen kdyz byl malej tak si tak rikal protoze to bylo jednoduchy, to samy u josefa, pepa by pro nej bylo lehčí..
No ted mame druhy a taky brachovi rika dada protoze to je proste lehci nez david..
Ale myslim, ze v dospělosti nebo puberte mu kamosi rikat Dado nebudou, ale Pepa je skoro jistota..