Neobvyklé jméno pro chlapce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Celina
1.4.19 11:09

Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí :nevim: ) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.19 11:17

Co řeknou lidi je samozřejmě na prvním místě. To je jasný. Osobně nova uměla jména nějak nerozdýchávám. Neteř dostala jméno Kathrin rozdychavam ho půl roku.

• Citovat
  • Upravit
4523
1.4.19 11:20

Existují i krásná neobvyklá jména, se kterými dítě terčem posměchu nebude. Ale to stejně záleží na vkusu. Pro mě do této kategorie patří například Eduard, Bartolomej, téměř jakýkoliv -slav,… neobvyklá jsou proto, že už se teď nedávají, ale přesto jsou zcela normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
1.4.19 11:24

I náš malý je Damián a podle toho, kolik jich máme v okolí, tak už to neobvyklé jméno rozhodně není :mrgreen: stejně tak Mikuláš, těch se teď taky urodilo.

Docela se mi líbí Silvestr, Eliáš nebo ten Hynek, co tu už padl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
1.4.19 12:04

Louis nebo Valentyn :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
1.4.19 12:13

Dorian, Timon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.19 12:37

My máme Hynka.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.4.19 12:40
@Celina píše:
Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí :nevim: ) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život :think:

Ale - podle jakých psychologů a kde jsou data k tomu výzkumu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.4.19 13:06

@jessikka Se budes divit, ale v Brne :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.4.19 13:09
@Celina píše:
Podle psychologů platí, že čím exotičtější a extravagantnější jméno dítě má, tím zakomplexovanější jsou jeho rodiče. Podle toho, co vidím kolem sebe už pár let, tak to opravdu většinou platí. Zvážila bych důvody, dělám to kvůli sobě ( aby sousedky a kamarádky pukly závistí :nevim: ) nebo taky myslím na dítě, kterému dávám jméno na celý život :think:

Znam blize asi polovinu rodicu deti,jejichz jmena jsem zminila a zakomplexovani rozhodne nejsou. Ze vsech mnou zminenych by mohli (mozna,nemuzu rict jiste) byt zakomplexovani jedni,ostatni na me tak nepusobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.4.19 13:25

Mně se líbí stará židovská jména: Ašer, Arje, Ezra, Leonidas, Simeon. Ale koule na to nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.4.19 13:42
@Hoa Mai píše:
@jessikka Se budes divit, ale v Brne :-D.

Fakt mazec. Jako taky máme v okolí nějaké neobvyklá jména, ale tahle koncentrace v blízkém okolí je pecka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.4.19 15:11
@Billi píše:
@Lychee13 já nedávno potkala Neklana a Jeronýma.

Tady někdo moc pařil Sázky a dostihy koukám :mrgreen:

K tématu, nevím jak moc je neobvyklé, ale mi se z těch méně častých hrozně líbí Teodor (Teo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.4.19 15:26
@Desig píše:
Prosím o doporučení nějakého krásného neovyklého jména pro chlapce…

Ohio, Liberec :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.4.19 15:32
@Rosary píše:
Tady někdo moc pařil Sázky a dostihy koukám :mrgreen:K tématu, nevím jak moc je neobvyklé, ale mi se z těch méně častých hrozně líbí Teodor (Teo)

Ano tady se nám otvírá úplná zlata pokladnice : Portlanc, Melák ale i holčičí Gavora, Gira :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze