Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky,
nemáte některé prosím přehled, kolik se tak doplácí aktuálně na toto mlíčko? Máme na něj přejít a někde se píše, že snad doplatek je kolem 400 i.
Nebo maminky z Olomouce, co máte s prcky také takové trápení skrze ABKM, nemáte přehled? Děkuji a přeji hezký zbytek večera
![]()
Děkuju za příspěvek
jsou zde i jiné maminky, které toto mlíčko musí dávat?
My jsme na Neocate už konečně také, po dvou měsících trápení a ukrutného pláče a zkoušení několika druhů mlék. Už jsme na něm 3 týdny a konečně máme štastné miminko.
Doplatek záleží na lékárně. V jedné jsme platili 230 kč a poté nás alergoložka poslala do jiné, s níž mají zřejmě nějaké úmluvy a tam platíme 60 kč ![]()
Fakt je, že to berou asi podle „ksichtu“ protože v práci jsme spolupracovali s lékárnou a pouze s jejím šéfem a od něj máme ne Neocate doplatek 103kč, ale když si ode mne brala minule jiná lékárnice recept, tak mi tvrdila, že to bude stát jedna plechovka okolo 300kč. Nakonec to tedy stálo to co dříve ale asi fakt záleží na tom, jakou marži si v lékárně dají. Ale už nám za první čtvrtletí přišel od VZP přeplatek regulačních poplatků. Což bylo milé i když to bylo 190kč ![]()
Ahoj, ja ho mam pro dceru z indikace alergie na kravske mleko a mame ho tedy na recept a kupujeme ho v lekarne Immunoflow v Letnanech, ktera je tam nova od podzimu, doplacime 90kc a musim rict, ze je to nejlepsi cena v cele Praze, celkove tam jsou vyborne ceny, byla jsem tam vzdy moc spokojena. Ale pozor nesplest s lekarnou, ktera je za rohem, tam byste se prohli!
Prosím nevíte někdo z Hradce Králové, kde je nejlepší vyzvedávat Neocate Advance, aby byl co nejmenší doplatek? ted jsme na něj přešli a 400 za krabičku je fakt dost?¨
díky moc za rady
a ještě se zeptám, dáváte někdo kaši dělanou s Neocate? - jak dávkujete - podle krabičky jsem si vyčetla, že na 85ml vody se dá 25g(odměrka) - což mi na kaši vychází na dvě odměrky, takže dost velká spotřeba
jinak kojím, takže používáme jen na kaši - ale ty peníze za měsíc, by takhle byly fakt dost velká pálka
Přiznám se, že nevím jaký je rozdíl mezi Neocate Advance a obyč Neocate, ale v Pardubicích jsem pokaždé doplácela kolem 80 korun. A máte ho na recept? Jestli jo, tak bych to zase až tak moc asi neřešila, protože pojišťovna čtvrtletně vrací přeplatky. Tuším, že je to po dosažení 2000,–, takže se vám ty peníze stejně vrátí, akorát teda později. A kaši jsem dělala jenom z vody, madam s Neocate nechtěla i když jinak ho normálně v pohodě pila. Je fakt, že byla taková nahořklá a s vodou mi přišla lepší.
Teď koukám, že ten Neocate je jen na kaši…tak to asi nebude taková spotřeba aby to dalo ty 2000,– co? Nejlepší bude oběhat nebo obvolat lékárny a poptat se. Akorát teda koukám, jaký je rozdíl v ceně u dvou podobných mlík.
Ale ten Advance je asi ještě nějak víc speciální ne? ![]()
Jen pro zajimavost - uz si nepamatuji tedy jaka to byla tenkrat palka, ale pred nejakymi 13 lety toto mleko pojistovny vubec neproplacely a to byla teprv sila ![]()
@petramrk Ahoj, já jsem kupovala jen Neocate pro menší děti a nejlevněji mi to vyšlo v síti lékáren Benu. Obešla a obeslala jsem víc lékáren a pak chodila tam. Zřídila jsem si jejich zákaznickou kartu, na kterou ti načítají body, které se odvíjejí podle ceny léku, takže mi počítali body nejen za doplatek, ale jako bych platila třeba těch 1.500,– Kč (nepamatuji si přesně) za balení. Ty body pak můžeš uplatnit. To je jen takový bonus.
Platila jsem tam cca o 10-20,– Kč na balení méně, než v jiných lékárnách. Není to moc, ale při té tehdejší spotřebe se mi to vyplatilo.
Zkus je, pokud máš tuto lékárnu poblíž, třeba mají nižší marži i na Advanced.
Jo a pokud se to nezměnilo, tak zdrav. pojišťovna na dítě vrací až doplatky nad 2.500,– Kč.
Děkuji ![]()
vyjde mě to za doplatky měsíčně na cca 1600 - takže to je už dost
a rozdíl je, že ten Advanced je od 12 měsíců věku
zkusím obejít ty lékárny a uvidíme
taky mám právě slevovou kartičku u jedné lékárny a právě taky dávaj body za celou cenu, ne jen za doplatek
jen mě tak zajímalo, jestli to někde nevychází levnějc, protože občas tu někdo psal, že platí o hodně moc míň - tak mě to právě udivovalo
Ahoj! Ozivuji diskuzi, prispevky jsou dost stare. Kolik ted cini doplatek na Neocate v Praze? A ktere lekarny jsou nejlevnejsi?