Neočkování a vtipné hlášky pediatrů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
11.3.13 16:49
@peggy.sl píše:
Tak to máš nějakou,,divnou,, doktorku..většinou říkají, že hemofil právě díky očkování už neexistuje.. :mrgreen:

Tohle netvrdi. Rikaji, ze se uz nevyskytuje hemofilova meningitida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 16:58
@Baba píše:
Tohle netvrdi. Rikaji, ze se uz nevyskytuje hemofilova meningitida.

Ty jsi je všechny obešla, že víš, že to netvrdí?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.3.13 17:05
@peggy.sl píše:
Ty jsi je všechny obešla, že víš, že to netvrdí?? 8o

Nepredpokladam, ze by mohl byt nejaky doktor tak blbej, aby nevedel, že hemofilus zpusobuje kde co. To je jak kdyby tvrdil, ze se uz nevyskytujou pneumokoky. Pokud si dobre pamatuju, ockovanim byly vymyceny jen prave nestovice. I kdyz mozne je vsechno :D
A kdyz se takhle ptas - tys vsechny obesla, ze tvrdis, ze to rika vetsina? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.3.13 17:08
@marca46 píše:
Ahoj holky, tak jsem byla ujištěna, že mi dítě zabije haemophilus. Už jsem byla celkem v klidu a teď zase tohle. Hledala jsem na netu jak to s tím haemop. je, ale nic jsem nenašla. Nevíte náhodou jaká je incidence?

Celková nemocnost invazívních onemocnění způsobených H. influenzae b se v posledních letech pohybuje pod hodnotou 0,1/100 000, v letech 2009 a 2010 klesla na 0,02/100 000.(5) Věkově specifická nemocnost byla před zavedením Hib vakcinace nejvyšší u dětí ve věku 1–4 roky (20,9/100 000 v roce 2000) – Obr. 2. Po zařazení Hib vakcíny do očkovacího schématu malých dětí v roce 2001 došlo během několika let k prudkému poklesu dětské nemocnosti, v posledních letech byla na nízkých hodnotách a v letech 2009 a 2010 nebylo zjištěno žádné invazívní onemocnění způsobené H. influenzae b u dětí 0–14letých.(5) Od roku 2008 je program surveillance rozšířen o sledování invazívních hemofilových non-b onemocnění,(3) zjišťované celorepublikové počty jsou však velmi nízké. V současné době převažují v České republice nad invazívními onemocněními způsobenými H. influenzae b závažná onemocnění vyvolaná H. influenzae „non-b“.(5)
 http://img.mf.cz/…38/1-946.jpg

Příspěvek upraven 11.03.13 v 17:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 17:08
@Baba píše:
Nepredpokladam, ze by mohl byt nejaky doktor tak blbej, aby nevedel, že hemofilus zpusobuje kde co. To je jak kdyby tvrdil, ze se uz nevyskytujou pneumokoky. Pokud si dobre pamatuju, ockovanim byly vymyceny jen prave nestovice. I kdyz mozne je vsechno :D
A kdyz se takhle ptas - tys vsechny obesla, ze tvrdis, ze to rika vetsina? ;)
@Baba píše:
A kdyz se takhle ptas - tys vsechny obesla, ze tvrdis, ze to rika vetsina? ;)

Ty jsi říkala, že to netvrdí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 17:10
@Baba píše:
Celková nemocnost invazívních onemocnění způsobených H. influenzae b se v posledních letech pohybuje pod hodnotou 0,1/100 000, v letech 2009 a 2010 klesla na 0,02/100 000.(5) Věkově specifická nemocnost byla před zavedením Hib vakcinace nejvyšší u dětí ve věku 1–4 roky (20,9/100 000 v roce 2000) – Obr. 2. Po zařazení Hib vakcíny do očkovacího schématu malých dětí v roce 2001 došlo během několika let k prudkému poklesu dětské nemocnosti, v posledních letech byla na nízkých hodnotách a v letech 2009 a 2010 nebylo zjištěno žádné invazívní onemocnění způsobené H. influenzae b u dětí 0–14letých.(5) Od roku 2008 je program surveillance rozšířen o sledování invazívních hemofilových non-b onemocnění,(3) zjišťované celorepublikové počty jsou však velmi nízké. V současné době převažují v České republice nad invazívními onemocněními způsobenými H. influenzae b závažná onemocnění vyvolaná H. influenzae „non-b“.(5)
http://img.mf.cz/…38/1-946.jpgPříspěvek upraven 11.03.13 v 17:09

Takže jedno potlačili a druhé se rozjelo…taky dobrý.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.3.13 17:14
@peggy.sl píše:
Ty jsi říkala, že to netvrdí.. :mrgreen:

Vetsina doktoru to proste netvrdi, uz proto, ze vi, ze existuje vic hemofilu.
ALe presvedcovat te nepotrebuju.
Jen mi prislo legracni, ze me se ptas, jestli sem se ptala vsech doktoru a sama pises, ze vetsina doktoru tvrdi tohle. Jojo, dvoji metr.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 17:17
@Baba píše:
Vetsina doktoru to proste netvrdi, uz proto, ze vi, ze existuje vic hemofilu.
ALe presvedcovat te nepotrebuju.
Jen mi prislo legracni, ze me se ptas, jestli sem se ptala vsech doktoru a sama pises, ze vetsina doktoru tvrdi tohle. Jojo, dvoji metr. :mavam:

Sama jsi sem dávala odkaz, že už se nevyskytuje..takže nekecají, když říkají že už není…naštěstí mají v záloze ještě tetanus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.3.13 17:21
@peggy.sl píše:
Sama jsi sem dávala odkaz, že už se nevyskytuje..takže nekecají, když říkají že už není…naštěstí mají v záloze ještě tetanus..

V tom odkaze se jasne mluvi o invazivnich onemocnenich. A jasne se tam pise o non b hemofilovi. O tom, ze se hemofilus vubec nevyskytuje, tam neni ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
11.3.13 17:23

@peggy.sl takže jestli jsem to dobře pochopila, tak hib b v podstatě nehrozí zato non-b ve velmi nízké míře ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 17:25
@Baba píše:
V tom odkaze se jasne mluvi o invazivnich onemocnenich. A jasne se tam pise o non b hemofilovi. O tom, ze se hemofilus vubec nevyskytuje, tam neni ani slovo.

Asi čteme každá něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.3.13 17:26
@marca46 píše:
@peggy.sl takže jestli jsem to dobře pochopila, tak hib b v podstatě nehrozí zato non-b ve velmi nízké míře ano.

Přesně tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
11.3.13 17:32

@peggy.sl děkuji. nejsme očkovaný a tenhle nátlak už mi asi působí hraboše. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.3.13 17:40
@peggy.sl píše:
Asi čteme každá něco jiného..

Nečteme, spíš to špatně chápeš.
Píše se tam:
Celková nemocnost invazívních onemocnění
Nikde se tam nepíše, že hemofilus se už nevyskytuje.

Příspěvek upraven 11.03.13 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.3.13 17:41

Vlezu se pobavit na Vtipné hlášky, a koho tu nenajdu? Starou známou partu hádající se o slovíčka - jen nevím, kdo z vás jste Rychlé šípy a kdo Bratrstvo kočičí pracky :P

@Baba Zcela vážně se ptám, protože to bylo to první, co mě na grafu zaujalo..: Prosím tě, jak je vysvětleno to, že zavedením vakcinace raketově spadl výskyt nejen Hemophilus Infl. B, ale i ostatních HI potvor?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek