Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, jak se zachovat při neohlášených návštěvách babičky? Třeba dnes… partner v práci a pípla mi od něho SMS, že dnes mu psala, že přijede jeho mamka. Já jiné plány, takže s dětmi musím sedět na zadku… upozorňuji, že s tchýní jsem měla normální vztah, ale vzhledem k jejím zdravotním problémům v létě ( ne fyzické), kdy u nás byla každý den " s kecama", si k ní znovu musím vybudovat důvěru. Proto jsem taky chtěla, aby u jejích návštěv vždy byl partner.
Jak se zachovat? Dnešek přežít a pak si promluvit s partnerem? Mám strach i o děti… v létě mi při jejích návštěvách brečely v náručí. Děkuji za rady.
Není to neohlášené
. Problém je v TOBĚ, že partnerovi nesděluješ své plány a taky v tom, že nechceš zavolat rovnou tchýni a domluvit se přímo s ní
!
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce.
- oni si návštěvu nedomlouvají beze mě, ta SMS partnerovi byla oznamovací věta. Přijedu.
- volat jí nebudu, číslo sice mám, ale ona moje ne a nechci, aby ho zatím měla ( v létě ho zneužila).
- partner už je mimo mobil, takže nemůže nijak komunikovat.
Buď napiš chlapovi, že nebudeš doma, holt si to přečte o pauze a dá jí to vědět, nebo jí zavolej (nastav si skryté číslo, pak ho neuvidí) a řekni, že doma nebudete, nebo prostě odejdi jak jsi měla v plánu. ![]()
@Bytsamsebou píše:
Není to neohlášené. Problém je v TOBĚ, že partnerovi nesděluješ své plány a taky v tom, že nechceš zavolat rovnou tchýni a domluvit se přímo s ní
!
Ne, prpblem je v nem, ze domlouva navstevy nekomu, kdo mu jasne rekl, ze o ne nestoji.
Zatípla bych o v zárodku a důrazně si promluvila ne s ní, ale s partnerem! Nemůže ti takhle jenom oznámit, že někdo přijde, navíc v době, kdy on tam není, a pak být mimo telefon
Babče, když s ní nemáte vřelý vztah, bych napsala, že bohužel v danou dobu doma nebudete, že může přijít jindy, a držela se původních plánů. Nedozvoní se, její problém. Bude naštvaná, její problém. Rozhodně bych nerušila plány kvůli někomu, kdo mi psychicky deptá děti.
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.
@j.a.n.i1 píše:
Ne, prpblem je v nem, ze domlouva navstevy nekomu, kdo mu jasne rekl, ze o ne nestoji.
Né, informační šum mezi partnery. Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On:no, já jsem v práci, ale pokud vím, přítelkyně je s dětmi doma a nic dnes v plánu nemají. Napíšu jí, že se stavíš… Šlus, nazdar
@Bytsamsebou děkuji, ale partner o mých plánech ví!!! Tady se jedná o mamku a její plány dle jejích potřeb a nálady.
@Anonymní píše:
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.
Ještě lépe. Takže on místo aby řekl „mami, Anička má s dětmi na odpoledne plány, přijeď zítra“, tak jí to odkýve a tobě prostě oznámí a zařiď si to jak chceš?? ![]()
@Anonymní píše:
Pokud to věděl, má tchýně smůlu
. A tvůj přítel je ocas, že domluvil návštěvu
.
@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.
Tady jde tím pádem o tvého partnera, že ti v plánech dělá bordel
!
@Anonymní píše:
No, tak když to ví, ze budeš pryc, je jeho problém, ze to matce nevysvětlí
ty mas cistej štít, řekla jsi mu to, takže to není žádný podraz, když tam nebudeš.
Trapne by bylo návštěvu odsouhlasit a pak nebýt doma.
@Anonymní píše:
Ale jde. Kdyby byl tvůj partner skutečným partnerem, nikdy by tě nenutil takhle měnit plány kvůli ní. Můj by mě s tím ani neobtěžoval. Kdyby volala jeho máma, že by se ráda stavila na návštěvu a on věděl, že máme program, rovnou by jí to napsal jako hotovou věc. Tvůj chlap je bačkora, co se bojí vlastní matky.
@Bytsamsebou píše:
Né, informační šum mezi partnery. Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On:no, já jsem v práci, ale pokud vím, přítelkyně je s dětmi doma a nic dnes v plánu nemají. Napíšu jí, že se stavíš… Šlus, nazdar
Jaky informacni sum mezi partnery, jasne je tu psano, ze ona si nepreje navstevy sve tchyně v době, kdy tam nebude partner.
Takže by to melo znít:
Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On: no, já jsem v práci, takže se to nehodi, ale zitra po 17 hodině budeme doma, tak se stav zitra. Šlus, nazdar
@Anonymní píše:
@Semtex děkuji. Má to ale jeden problém, o víkendu jezdí špatně autobusy 😀 posledně ji partner musel o víkendu přivést autem.
A na tom je špatného co? Tak pro ni syn dojede ne? Promiň ale děláš z toho zbytečně kovbojku. Partnerovi bych to normálně napsala, že nebudete doma. Pokud tu zprávu tchýni nepředá, je to jejich boj. Tchýně tak pojede zbytečně a příště si to oba rozmyslí, tě stavět s návštěvama před hotovou věc ![]()
Příspěvek upraven 20.10.23 v 08:12