Neohlášené návštěvy babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10883
20.10.23 07:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, jak se zachovat při neohlášených návštěvách babičky? Třeba dnes… partner v práci a pípla mi od něho SMS, že dnes mu psala, že přijede jeho mamka. Já jiné plány, takže s dětmi musím sedět na zadku… upozorňuji, že s tchýní jsem měla normální vztah, ale vzhledem k jejím zdravotním problémům v létě ( ne fyzické), kdy u nás byla každý den " s kecama", si k ní znovu musím vybudovat důvěru. Proto jsem taky chtěla, aby u jejích návštěv vždy byl partner.
Jak se zachovat? Dnešek přežít a pak si promluvit s partnerem? Mám strach i o děti… v létě mi při jejích návštěvách brečely v náručí. Děkuji za rady.

Není to neohlášené :D. Problém je v TOBĚ, že partnerovi nesděluješ své plány a taky v tom, že nechceš zavolat rovnou tchýni a domluvit se přímo s ní ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.23 08:00
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce.
  1. oni si návštěvu nedomlouvají beze mě, ta SMS partnerovi byla oznamovací věta. Přijedu.
  2. volat jí nebudu, číslo sice mám, ale ona moje ne a nechci, aby ho zatím měla ( v létě ho zneužila).
  3. partner už je mimo mobil, takže nemůže nijak komunikovat.

Buď napiš chlapovi, že nebudeš doma, holt si to přečte o pauze a dá jí to vědět, nebo jí zavolej (nastav si skryté číslo, pak ho neuvidí) a řekni, že doma nebudete, nebo prostě odejdi jak jsi měla v plánu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.23 08:01
@Bytsamsebou píše:
Není to neohlášené :D. Problém je v TOBĚ, že partnerovi nesděluješ své plány a taky v tom, že nechceš zavolat rovnou tchýni a domluvit se přímo s ní ;)!

Ne, prpblem je v nem, ze domlouva navstevy nekomu, kdo mu jasne rekl, ze o ne nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.23 08:04

Zatípla bych o v zárodku a důrazně si promluvila ne s ní, ale s partnerem! Nemůže ti takhle jenom oznámit, že někdo přijde, navíc v době, kdy on tam není, a pak být mimo telefon :zed: Babče, když s ní nemáte vřelý vztah, bych napsala, že bohužel v danou dobu doma nebudete, že může přijít jindy, a držela se původních plánů. Nedozvoní se, její problém. Bude naštvaná, její problém. Rozhodně bych nerušila plány kvůli někomu, kdo mi psychicky deptá děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 08:05

Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.

• Citovat
  • Upravit
10883
20.10.23 08:06
@j.a.n.i1 píše:
Ne, prpblem je v nem, ze domlouva navstevy nekomu, kdo mu jasne rekl, ze o ne nestoji.

Né, informační šum mezi partnery. Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On:no, já jsem v práci, ale pokud vím, přítelkyně je s dětmi doma a nic dnes v plánu nemají. Napíšu jí, že se stavíš… Šlus, nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 08:07

@Bytsamsebou děkuji, ale partner o mých plánech ví!!! Tady se jedná o mamku a její plány dle jejích potřeb a nálady.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.10.23 08:07
@Anonymní píše:
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.

Ještě lépe. Takže on místo aby řekl „mami, Anička má s dětmi na odpoledne plány, přijeď zítra“, tak jí to odkýve a tobě prostě oznámí a zařiď si to jak chceš?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10883
20.10.23 08:08
@Anonymní píše:

Pokud to věděl, má tchýně smůlu :mavam:. A tvůj přítel je ocas, že domluvil návštěvu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 08:08

@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.

• Citovat
  • Upravit
10883
20.10.23 08:10
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.

Tady jde tím pádem o tvého partnera, že ti v plánech dělá bordel ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
@Anonymní píše:

No, tak když to ví, ze budeš pryc, je jeho problém, ze to matce nevysvětlí :lol: ty mas cistej štít, řekla jsi mu to, takže to není žádný podraz, když tam nebudeš.

Trapne by bylo návštěvu odsouhlasit a pak nebýt doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.

Ale jde. Kdyby byl tvůj partner skutečným partnerem, nikdy by tě nenutil takhle měnit plány kvůli ní. Můj by mě s tím ani neobtěžoval. Kdyby volala jeho máma, že by se ráda stavila na návštěvu a on věděl, že máme program, rovnou by jí to napsal jako hotovou věc. Tvůj chlap je bačkora, co se bojí vlastní matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.23 08:11
@Bytsamsebou píše:
Né, informační šum mezi partnery. Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On:no, já jsem v práci, ale pokud vím, přítelkyně je s dětmi doma a nic dnes v plánu nemají. Napíšu jí, že se stavíš… Šlus, nazdar

Jaky informacni sum mezi partnery, jasne je tu psano, ze ona si nepreje navstevy sve tchyně v době, kdy tam nebude partner.
Takže by to melo znít:
Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On: no, já jsem v práci, takže se to nehodi, ale zitra po 17 hodině budeme doma, tak se stav zitra. Šlus, nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4887
20.10.23 08:12
@Anonymní píše:
@Semtex děkuji. Má to ale jeden problém, o víkendu jezdí špatně autobusy 😀 posledně ji partner musel o víkendu přivést autem.

A na tom je špatného co? Tak pro ni syn dojede ne? Promiň ale děláš z toho zbytečně kovbojku. Partnerovi bych to normálně napsala, že nebudete doma. Pokud tu zprávu tchýni nepředá, je to jejich boj. Tchýně tak pojede zbytečně a příště si to oba rozmyslí, tě stavět s návštěvama před hotovou věc :nevim:

Příspěvek upraven 20.10.23 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová