Neohlášené návštěvy babičky

Anonymní
20.10.23 07:19

Neohlášené návštěvy babičky

Dobrý den, prosím, jak se zachovat při neohlášených návštěvách babičky? Třeba dnes… partner v práci a pípla mi od něho SMS, že dnes mu psala, že přijede jeho mamka. Já jiné plány, takže s dětmi musím sedět na zadku… upozorňuji, že s tchýní jsem měla normální vztah, ale vzhledem k jejím zdravotním problémům v létě ( ne fyzické), kdy u nás byla každý den " s kecama", si k ní znovu musím vybudovat důvěru. Proto jsem taky chtěla, aby u jejích návštěv vždy byl partner.
Jak se zachovat? Dnešek přežít a pak si promluvit s partnerem? Mám strach i o děti… v létě mi při jejích návštěvách brečely v náručí. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
20.10.23 07:20

Napsal bych nu sorry, dneska mam jiny plany at prijede jindy, že nebudu doma…

• Citovat
  • Upravit
4164
20.10.23 07:22

Proč musíš sedět na zadku a nedržet se původních plánů? Pokud párkrát zjistí, že jede zbytečně, neohlášené návštěvy ustanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
20.10.23 07:24

Zavolala bych ji, nezlobte se, dneska mame plany, co kdybyste prisla v nedeli na obed? Nevyhovuje, tak v utery v 10 rano.
Neohlasene navstevy nesnasim, vsechny jsem v tom utla co nejvice v pocatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.10.23 07:27

Partnerovi odepiš, že máš v plánu to a to, ať se k vám třeba mezi 12 a 14 přidá, že budete na tom a tom hřišti. A nebo že holt domů dorazíš po 17 (treba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
20.10.23 07:30

Když napsala, že přijede, tak to není neohlasene :lol:

On: “psala mamka, ze by se dneska stavila”
Ty: “a kdy?”
On: “ve dvě, až pojede od kadernice”
Ty: “tak ji prosimte napis, ze tu nebudu, jedí s detma pryc už v 11, chtěli jsme zajít na obed a pak se kouknout po obchodech a ve dvě tu rozhodne ještě nebudem :lol: napis ji, ať přijede o víkendu”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.23 07:35

Presne tak, nechapu jaky se problem napsat partnerovi jednu z variant:

• Mame jine plany, nebudeme doma, vyrid to mamce.
  • Nechci jeji navstevu, když tu nebudes, to jsem ti rikala.
  • Tak to abys rychle vyrazil domu, abys byl doma, když sis domluvil navstevu.

Tecka, jejich problem, ze si navstevy domlouvaji spolu bez tebe.

Příspěvek upraven 20.10.23 v 07:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
20.10.23 07:36

Souhlasím sjinými příspěvky, tedy aby se babička přizpůsobila. Nejhorší je, když někdo druhý zatěžuje jiné svými problémy. Stejně to za něho nikdo jiný nevyřeší. My máme obrácený problém. Já ze zdravotních důvodů potřebuji být v klidu. Ale syn s partnerkou se rozcházejí a ačkoli byli mnohokrát oba požádáni, aby mě svými osobními problémy netatěžovali - potřebuji být maximálně v klidu, tak mi neustále jeden nebo druhý vykládají, co ten či onen uděla tomu druhému a já pak špatně spím a musím na to myslet. To už hraničí se sobectvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.23 07:39

@LadaSva No, reseni je úplně stejné jako u zakladatelky, jak zacnou, ukoncit hovor nebo odejit z návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 07:41

Děkuji za reakce.

1. oni si návštěvu nedomlouvají beze mě, ta SMS partnerovi byla oznamovací věta. Přijedu.
  2. volat jí nebudu, číslo sice mám, ale ona moje ne a nechci, aby ho zatím měla ( v létě ho zneužila).
  3. partner už je mimo mobil, takže nemůže nijak komunikovat.
  • Citovat
  • Upravit
92
20.10.23 07:43

1. O neohlášenou návštěvu se nejedná, když to napsala chlapovi, asi nevíš co jsou neohlášené návštěvy, já je zažila a tohle co máš ty je normální návštěva
2. Pokud ti to nevyhovuje tak to napiš, snad si svéprávná a zvládneš napsat SMS, že dnes máte jiné plány ať přijde zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473

Ahoj,

toto je přece normální, se mnou taky tchyně nekomunikuje a řeší přes manžela, já bych mu napsala podle pravdy. Např. Dneska ale nebudu doma, máme v plánu jít do lesa a pak budeme unavení. Můžu ale v sobotu, tak jí řekni, ať dorazí v sobotu nebo pak v neděli.

Logicky, ona neví, že máš plány, manžel neví, že máš plány… Řekneš manželovi, že máš plány, on to řekne jí a je to.

Pokudby mi nevadilo, že plány musím změnit, počkala bych na ni.

Pokud mi to vadí, oznámím, že nejsem doma a nebudu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Semtex děkuji. Má to ale jeden problém, o víkendu jezdí špatně autobusy 😀 posledně ji partner musel o víkendu přivést autem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 07:45

@Nela266 1. No, co je neohlášená, vím. A myslím, že pokud bys zažila její „návštěvy“ v létě, mluvila bys jinak.

• Citovat
  • Upravit
4164
20.10.23 07:45
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce.
  1. oni si návštěvu nedomlouvají beze mě, ta SMS partnerovi byla oznamovací věta. Přijedu.
  2. volat jí nebudu, číslo sice mám, ale ona moje ne a nechci, aby ho zatím měla ( v létě ho zneužila).
  3. partner už je mimo mobil, takže nemůže nijak komunikovat.

No tak se babička nedozvoní, otočí se na podpatku s nasupeně odjede. Příště už to neudělá. Cíle dosaženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová