Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mám takový problém.. s partnerem jsme spolu skoro 5 let.. bydlíme v baráku s tchýni ale tam není takový problém.. spíš problém je další švagrová. Manžela ségra a jeho máma se se mnou vždy bavily.. nebyl nikdy problém.. ale od té doby co přišla další švagrová do rodiny (je vysokoškolačka a velká kariéristka) tak od té doby jsem pro ně vzduch.. ségra manžela ani nezajde na pokec.. ale ke švagrový leze furt.. nevím v čem je problém.. nechci nikomu lézt do zadku.. ale už toho mám dost.. přistěhovala jsem se sem kvůli manželovi ale ve vesnici kamarádky nemám..
musela bych dojíždět..
potřebuji se z toho vykecat protože mě to trápí.. to je stále Martinka sem a Martinka tam.. a já jsem vzduch! ![]()
Pro ni tchyně jezdí zadarmo a po mě chce peníze.. a ne málo.
@Claire96 píše:
Ahoj mám takový problém.. s partnerem jsme spolu skoro 5 let.. bydlíme v baráku s tchýni ale tam není takový problém.. spíš problém je další švagrová. Manžela ségra a jeho máma se se mnou vždy bavily.. nebyl nikdy problém.. ale od té doby co přišla další švagrová do rodiny (je vysokoškolačka a velká kariéristka) tak od té doby jsem pro ně vzduch.. ségra manžela ani nezajde na pokec.. ale ke švagrový leze furt.. nevím v čem je problém.. nechci nikomu lézt do zadku.. ale už toho mám dost.. přistěhovala jsem se sem kvůli manželovi ale ve vesnici kamarádky nemám..![]()
![]()
musela bych dojíždět..
potřebuji se z toho vykecat protože mě to trápí.. to je stále Martinka sem a Martinka tam.. a já jsem vzduch!
Pro ni tchyně jezdí zadarmo a po mě chce peníze.. a ne málo.
Chápu, je to najednou změna. Já osobně bych byla ráda, že mám doma klid, respektive bych teda společně s nikam bydlet nechtěla. Pozvala jsi ji vyloženě, nebo dala termín, ať se staví ten a ten den na kafe?
To víš, prifařila se vam do famílie honorace, paní inžynýrka, tak je třeba jí podkuřovat.
A neber to jako „a ja sem vzduch“, jsi dospela zena, tchyne neni povinna byt s tebou kamaradka. Prostý respekt stačí. Najdi si kamarádky a nebudes muset resit podobny pocity závisti ![]()
A jaka jsi nebo nejsi ty, to je o tvem svědomí, to my tu neposoudime
ale nejakymi vycitkami ala uz toho mam dost, to nevyřešíš. Tak se na pristi pokec švagrovek u tchyne pridej, ne?
@Dahlia0409 už jsem to několikrát zkusila ale vždy že nemá čas a pak seděla na terase u švagrové.. já jsem ráda sama.. ale ta společnost mi občas chybí. Kort když vidím jak jsem odstrčená.
@Claire96 píše:
@Dahlia0409 už jsem to několikrát zkusila ale vždy že nemá čas a pak seděla na terase u švagrové.. já jsem ráda sama.. ale ta společnost mi občas chybí. Kort když vidím jak jsem odstrčená.
Tak si najdi kamarádky. K čemu ti je nějaká příbuzná, která evidentně nemá o společnost s tebou zájem? ![]()
Nech to být, nikoho nemůžeš donutit, aby tě měl rád, aby jstesi sedly, tchyně tě vozí za nemalé peníze, neuděláš nic, jedině se osamostnatit a jezdit sama, aby si nebyla zàvislá na tchýni a pokec holt z manželem a netrap se s timje to zbytečné stejně to nevyřešíš
@Mar__tanka1983 nejde mi tak o tchýni jak o švagrovou.. nechci být vlezla hlavně oni když se baví tak ja tam třeba jdu a pomalu všechny jsou potichu.. je mi to takový blbý..
@nick mandarinka no já už ji neříkám o cestu.. protože abych 10 minut jela za 200kč tak to tedy ne..
@Dahlia0409 nestuduji ale pracují.. švagrová pracuje a fotoho dělá vysokou školu.. je hodně chytrá.. já mám domácnost, dítě, úklidy 2 a ještě práci..
@Claire96 píše:
@Dahlia0409 nestuduji ale pracují.. švagrová pracuje a fotoho dělá vysokou školu.. je hodně chytrá.. já mám domácnost, dítě, úklidy 2 a ještě práci..
Tak nemáš v práci nějaké kamarádky? Za kterými bys dojela, nebo ony za tebou?
A to namáš v práci žádnou kamaradku a nebo máš na pokec manžela, jseš pracovitá každý neni studijní tip
@nick mandarinka píše:
A to namáš v práci žádnou kamaradku a nebo máš na pokec manžela, jseš pracovitá každý neni studijní tip
Spíš mi to přijde jako závist, že má víc, než ona a štve jí to. Prostě bych to neřešila, každý je nějaký, nedodelala jsem VŠ a máma mého ex taky brala „svagrovou“ jinak, protože ona studovala aspoň VOŠku
![]()
@Claire96 píše:
@nick mandarinka no já už ji neříkám o cestu.. protože abych 10 minut jela za 200kč tak to tedy ne..
A kam te tchyne ma vozit?
Děvčata nikdy jsem neřešila jak mě bere tchyně nebo švagrová, důležité pro mě bylo jak mě bere mažel toho jsem si vzala a s tim žiju