Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
Jaky informacni sum mezi partnery, jasne je tu psano, ze ona si nepreje navstevy sve tchyně v době, kdy tam nebude partner.
Takže by to melo znít:
Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On: no, já jsem v práci, takže se to nehodi, ale zitra po 17 hodině budeme doma, tak se stav zitra. Šlus, nazdar
Však to píšu nahoře, že za všechno tím pádem může partner
! Šlus, nazdar ![]()
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou děkuji, ale partner o mých plánech ví!!! Tady se jedná o mamku a její plány dle jejích potřeb a nálady.
No, ale zvysoka na ne ser…, to se jinak napsat neda… Tedy problem je PARTNER, nikoliv tchyně.
@Anonymní píše:
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.
Tak proč napsal tobě, že mamka přijede, místo aby napsal ji, že nebudete doma? O to spíš bych mu napsala, Vždyť víš, že nebudeme doma. A nebyla doma.
nenech sebou vybírat podlahu, nebo tě nebudou brát vážně nikdy!
Tak zavolej/napiš tchýni sama, že máš jiné plány a doma nebudeš, a nabídni jí nějaký jiný termín, až se vám to s partnerem bude hodit. Ono je nejlepší tyhle věci řešit na přímo, ne přes prostředníka.
Partnerovi bych napsala, ze mam jine plany, at tchyne prijede jindy. A normalne bych odesla. Jeho boj, kdyz ji to nevyridi.
@Thomassss píše:
Tak zavolej/napiš tchýni sama, že máš jiné plány a doma nebudeš, a nabídni jí nějaký jiný termín, až se vám to s partnerem bude hodit. Ono je nejlepší tyhle věci řešit na přímo, ne přes prostředníka.
A proč jako, aby ten prostrednik mohl slibit cokoliv a vzdy byl z obliga. Ona o navstevu evidentně nestoji, tak proc by se mela angazovat.
@j.a.n.i1 píše:
A proč jako, aby ten prostrednik mohl slibit cokoliv a vzdy byl z obliga. Ona o navstevu evidentně nestoji, tak proc by se mela angazovat.
Ty jsi dnes vstala zadkem napřed? ![]()
@Thomassss píše:
Ty jsi dnes vstala zadkem napřed?
Ne, proč? Jen protože mam nazor, ze se nema resit neco za partnera, kteremu je muj nazor a me (zde zakladatelky samozřejmě) pocity uplne u zadku ![]()
Ne, problém je tvůj partner co nedokáže matce říct ať k vám přijde jindy, že nebudete doma. A i ty, že sklapneš a čekáš doma. Jako proč?
@Anonymní píše:
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.
V tom pripade by mi vadilo hlavne chovani meho partnera! Tak snad je to on, kdo ma udelat poradek a rict, ne, nehodi se to.
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou žadný šum mezi námi není, sděluje mi ohledně matky vše. A to vím jistě. Tady nejde o mě a partnera, ale o jeho matku.
Tady v tom se ohromne pletes, jedna se predevsim o vas dva. Neumite si vytycit hranice a tvuj partner s tebou neni za jedno a neni tvoje opora.
Jak uz tu nekdo psal, ja bych doma necekala.
A taky nechapu, co je tezkeho na tom, holt maminku privezt o vikendu a nebo za ni dojet.
Chovate se jako deti, maminku muzete tezko menit, vy musite menit sebe, protoze uz jste dospeli.
Kocko, tak jeste jednou, tvuj chlap ji mel ODMITNOUT rovnou a Tobe ani nic rikat nemusel (kdyz by tchynka nerespektovala, tak tvrda klika, jeji problem)…
a Ty svoje plany nemen, nebo to nevyresis nikdy
delate si to sami, neumite si stat za svym, ani jeden, to se nic nezmeni dokud tchynka nezaklepe backorami… uzite si to ![]()
Tak ji napiš a nevolej, promiň, Pepa psal že chceš přijet, ale nebudeme doma
co je na tom za problém? Děláš si to víceméně sama, že neumíš říct ne
jak muži tak tchyni
Partnerovi bych napsala, že doma s dětmi nejsme a ať si to přečte kdy chce. Mě tohle dělala tchyně taky, byla u nás doma každý den (někdy napsala že přijede, někdy ne). Když jsem byla třeba s dětmi na nákupu nebo někde venku, byla schopna sedět u sousedky na kávě než přijdeme domů.
Vyřešila jsem to tak, že jsem s ní prostě nekomunikovala když přijela neohlášeně, pokračovala ve svoji práci co jsem měla naplánovanou na ten den a ona hodně rychle pochopila že je potřeba se domluvit předem. Když psala manželovi že přijede ten a ten den v tolik a tolik prostě jsem mu řekla ať ji napíše že doma s dětma nejsem a ať se staví jindy.
Když přijela i přesto, že věděla že máme plány, jednoduše jsem se sbalila a odjela jsem tam, kam jsem potřebovala.
Hodně rychle pochopila že každodenní návštěvy asi nejsou to pravé a teď mám klid a přijede tak maximálně dvakrát týdně.
Ty se ji dost bojíš co?
A tak raději ustoupíš, budeš sedět doma, čekat na ni a tady si budeš stěžovat. Prostě partnerovi odepiš, že nebudete doma a je to. To, že tebe a tvé plany nerespektuje (když píšeš, že o nich věděl), že nebude už na mobilu a že ona přijede, to už není tvoje starost. Teda, to že věděl, že už něco máš a i tak to ignoruje, to je věc druhá (to si jako partneři musíte vyřešit sami).
Prostě nebudete doma a basta.