Neohlášené návštěvy babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4342
20.10.23 09:21

V tomto pribehu akorat nevidim jestli ma pan manzel zakladatelku tak na haku ze ji zkazi vedome den… nebo je ze sve matky stejne poprdeny jak zakladatelka a ta si jen slizne dusledek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
20.10.23 09:22

Normálně skrytý hovor že nebudeš doma a šlus. Partnerovi vyčinit.
U nás to takto dělají rodiče se kterými nejsem na nože a žijeme vedle sebe. Týká se to gratulací ke svátkům, narozeninám. Prostě přijdou, nenachystáno nic, občas i oslavenec není doma :lol: no, jejich boj. Pokud jsem doma, udělám kafe. Jinak mají smůlu. Už mě to nevytáčí. Nehodlám se v 45 letech denně delit o pracovní a soukromé plány kvůli tomu že někdo neumí otevřít zobák a říct že chce přijít na návštěvu. Tuhle se babi tvářila dotčeně když nás zvala na oslavu narozenin a já řekla že neprijdeme, protože jedeme k mým rodičům- otec má narozeniny ve stejný den jako babi, to ju trochu obměkčilo. Takže jsme se dohodli s babi že přijdeme tehdy a tehdy, dorazili s kytkou a dortem a konflikt byl zapomenut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.10.23 09:24
@Nela266 píše:
1. O neohlášenou návštěvu se nejedná, když to napsala chlapovi, asi nevíš co jsou neohlášené návštěvy, já je zažila a tohle co máš ty je normální návštěva
2. Pokud ti to nevyhovuje tak to napiš, snad si svéprávná a zvládneš napsat SMS, že dnes máte jiné plány ať přijde zítra

Promiň, tebe bych chtěla mít za kámošku :poblion: Zakladatelka se normálně zeptá, odpovědět snad můžeš normálně bez konotací, ne? Tady aby se člověk bál na cokoliv zeptat, jelikož se vždycky najde někdo, kdo toho druhého musí urážet :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 09:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, jak se zachovat při neohlášených návštěvách babičky? Třeba dnes… partner v práci a pípla mi od něho SMS, že dnes mu psala, že přijede jeho mamka. Já jiné plány, takže s dětmi musím sedět na zadku… upozorňuji, že s tchýní jsem měla normální vztah, ale vzhledem k jejím zdravotním problémům v létě ( ne fyzické), kdy u nás byla každý den " s kecama", si k ní znovu musím vybudovat důvěru. Proto jsem taky chtěla, aby u jejích návštěv vždy byl partner.
Jak se zachovat? Dnešek přežít a pak si promluvit s partnerem? Mám strach i o děti… v létě mi při jejích návštěvách brečely v náručí. Děkuji za rady.

Buď ráda že ti dále vědět

Naše babi chodí v konkrétní den. Ale jednou to potřebovala změnit. Napsala mé drahé polovičce. Ten mi to neřek. A mě malé trefil šlak když jsem ji viděla ve dveřích( má náhradní klíče). Já tu pustěnou hudbu, neulizeno, klepání nebylo slyšet. Tak jsem se lekla když se vynořila z tmy hodby :zed:.

• Citovat
  • Upravit
1593
20.10.23 10:03

Mělas mu normálně odepsat, že nebudete doma. On by jí to přetlumočil a ona by se rozhodla, jestli stejně přijede nebo ne. Je potřeba komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.10.23 10:07
@Anonymní píše:
Buď ráda že ti dále vědětNaše babi chodí v konkrétní den. Ale jednou to potřebovala změnit. Napsala mé drahé polovičce. Ten mi to neřek. A mě malé trefil šlak když jsem ji viděla ve dveřích( má náhradní klíče). Já tu pustěnou hudbu, neulizeno, klepání nebylo slyšet. Tak jsem se lekla když se vynořila z tmy hodby :zed:.

Ty extra uklízíš, když má přijít máma? To už je diagnóza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
20.10.23 10:10

Pokud to k vám nemá 200 km, prostě bych nebyla doma. S partnerem jste si něco domluvili, on na to nebere zřetel, na tebe telefon nemá, takže bude volat jemu a on to bude nějak řešit. A příště si to rozmyslí.
A že je mimo mobil? No hlavně že byl u mobilu, když mu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
20.10.23 10:12
@asddsa píše:
Mělas mu normálně odepsat, že nebudete doma. On by jí to přetlumočil a ona by se rozhodla, jestli stejně přijede nebo ne. Je potřeba komunikovat.

Jako že by přijela do prázdného bytu na návštěvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
20.10.23 10:17
@Anonymní píše:
Dobře, ještě doplnění: partner o mých plánech ví, to jen jeho mamka si plánuje svůj volný čas dle sebe a nebere ohled na ostatní.

a on je blb když ví že máš plány tak jí nic neřekne a Tobě napíše že přijde? jemu bych napsala proč jí to neřekl a že já doma rozhodně nebudu a přece ví že s ní sama bez něj odmítám být. tchyně ví že mne nemá volat kolem 17:30 a co myslíš. volá v tento čas, párkrát jsme to vzala a ona ještě že ví že volá v blbý čas. naposled jsme to nevzala a bud se urazila nebo to důležité opět nebylo a 14 dní se neozvala. je to jediné co funguje. Ví že mezi 17:30- 19h nebudu mít čas na telefon a stejně zavolá :lol: vysvětlování asi cenu nemá. Tím že doma budeš čekat jí jen utvrdíš v tom že může přijít kdykoliv :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
20.10.23 10:29
@Nela266 píše:
1. O neohlášenou návštěvu se nejedná, když to napsala chlapovi, asi nevíš co jsou neohlášené návštěvy, já je zažila a tohle co máš ty je normální návštěva
2. Pokud ti to nevyhovuje tak to napiš, snad si svéprávná a zvládneš napsat SMS, že dnes máte jiné plány ať přijde zítra

normalni nasteva se domluví předem, aby to vyhovovalo oběma stranam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.10.23 10:31
@Sisika9 píše:
Ty extra uklízíš, když má přijít máma? To už je diagnóza :roll:

Vážně? Ty nepoklízíš jiným způsobem, systémem, když má přijít návštěva? Já teda jo, den mám rozvržený teda naprosto jinak, když očekávám návštěvu. A za diagnózu to teda fakt nepovažuju. Někdo peče, někdo víc uklízí, jiná by zas nepřežila před návštěvou nedat čistý ručníky do koupelny :nevim: to je úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.10.23 10:33
@Čičorečka píše:
Vážně? Ty nepoklízíš jiným způsobem, systémem, když má přijít návštěva? Já teda jo, den mám rozvržený teda naprosto jinak, když očekávám návštěvu. A za diagnózu to teda fakt nepovažuju. Někdo peče, někdo víc uklízí, jiná by zas nepřežila před návštěvou nedat čistý ručníky do koupelny :nevim: to je úplně normální.

Návštěva možná, babička fakt ne. To jsou tady pak ty rozvracene vztahy, když se někdo raději s rodiči nevidí, než aby před jejich návštěvou neuklidili :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.23 10:38
@Sisika9 píše:
Návštěva možná, babička fakt ne. To jsou tady pak ty rozvracene vztahy, když se někdo raději s rodiči nevidí, než aby před jejich návštěvou neuklidili :roll:

Tak to já teda taky uklízím jinak, když má přijít na návštěvu kdokoli, a je fuk, zda moje máma, tchyně nebo kamarádka. Prostě jindy ve čtyři odpoledne vládne doma chaos, vařím, mám bordel v kuchyni, děti roztahané hračky všude možně, učení na stole atd. Do toho kdyby mi někdo neohlášeně nalítnul, tak bych opravdu nadšená nebyla. Přijde mi naprosto normální poklidit před příchodem návštěvy. Nemáme doma katalogové prostředí a je fajn, když si má návštěva aspoň kam sednout že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.10.23 10:41
@Bytsamsebou píše:
Né, informační šum mezi partnery. Př. Volá mu matka: ahoj, co dnes děláte? Jste doma, že bych se stavila návštěvu. On:no, já jsem v práci, ale pokud vím, přítelkyně je s dětmi doma a nic dnes v plánu nemají. Napíšu jí, že se stavíš… Šlus, nazdar
:mrgreen: Tak to by mi muz udelal jednou.

Tohle neni partnerska komunikace, muz mi fakt nebude urcovat co mam kdy a s kym delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.10.23 11:00
@Sisika9 píše:
Návštěva možná, babička fakt ne. To jsou tady pak ty rozvracene vztahy, když se někdo raději s rodiči nevidí, než aby před jejich návštěvou neuklidili :roll:

Já třeba předně uklízim úplně jiný místnosti, než jsem zvyklá obykle :nevim: a příspěvek nebyl o tom, že babičku nechtěla vidět, ale že jí bylo nepříjemný, když tam neohlášeně pomocí náhradních klíčů vpadla doprostřed její (třeba v běžný dny chaotický) rutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová