Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, máte někdo neomezený tarif u O2? Jde mi o to, že jsem jejich dlouholetý zákazník (cca 8 let) a přemýšlím, že bych si vzala ten neomezený tarif, ale pokud možno vydobít u nich výhodnější podmínky než mají pro nové zákazníky. Podařilo se to někomu? Má cenu vůbec za to bojovat? Mám ještě paušál u vodafonu a ten bych zrušila…
Já jsem slyšela, že za půl roku by ty neomezené tarify měly být ještě levnější, sice jsem to slyšela ohledně t-mobilu, ale myslím, že opět budou zlevňovat všichni ![]()
Taky jsem dlouholetý zákazník, a ač jsem chtěla jen za tich 250kč, tak mi ho nedali, protože prej volam i do jinej sítí, co jim je sakra do toho kam volam??? dost mě naštvali, takže i ty jejich neomezené tarify jsou,,omezené,, vyjeli si faktury zpětně a podle toho daj nebo nedaj ![]()
Nemám o2,mám t. mobile a změnila jsem si tarif s námi v síti za 249,– volám neomezeně do sítě t.mobile.Sama jsem si to změnila přes operátora tak supéééér.
@Vermun Nevím jaké jsou podmínky pro staré a pro nové zákazníky. Takže v tomhle směru nedokážu poradit. Každopádně já ten neomezený tarif u O2 mám. Mám ho za 699 Kč měsíčně jelikož mi ještě nebylo 26 let..
Jinak tarif si můžeš změnit jednou za každé zúčtovací období..
My k nim chceme přestupovat, tak mě to také zajímá, byla jsem se ptát, jestli můžu pendlovat mezi těmi tarify a bylo mi řečeno, že ano, což třeba u vodafonu nedovolují a tam žádné výhodnější podmínky pro stávající zákazníky nemají a ptala jsem se i na telefon k tomu a bylo mi řečeno, že mi prostě navýší paušál a budu ho platit celé dva roky, ať je to ten mobil nebo ten. To mi přišlo divné, ale pokud je někdo placený za podávání takových informací, tak se nebudu dohadovat ![]()
@kozisek Nevím jak je to u ostatních operátorů, ale ano, u O2 se může tarif i při závazku dvou let jednou za každé zúčtovací období měnit..:-). Já mám v tuto chvíli ten tarif FREE CZ tzn. všechno neomezeně do všech sítí..:-)
@kozisek píše:
My k nim chceme přestupovat, tak mě to také zajímá, byla jsem se ptát, jestli můžu pendlovat mezi těmi tarify a bylo mi řečeno, že ano, což třeba u vodafonu nedovolují a tam žádné výhodnější podmínky pro stávající zákazníky nemají a ptala jsem se i na telefon k tomu a bylo mi řečeno, že mi prostě navýší paušál a budu ho platit celé dva roky, ať je to ten mobil nebo ten. To mi přišlo divné, ale pokud je někdo placený za podávání takových informací, tak se nebudu dohadovat
@terinka4444 ale třeba u toho O2 nám nabídli, že telefon jen do výše ceny a kdykoliv v průběhu dvou let. Třeba my nejsme ani volací, telefon mám obýčo - už se ta Nokie dávno nedělá, tak koukáme i na to ![]()
Ale teď mě napadlo, kdyby člověk dal fakt jen ten nejnižší tarif - jen volání do O2 a pak by viděl kolik vlastně provolá do jiných sítí, že to také není nejhorší nápad
Net v telefonu také nepotřebuji ![]()
Net v telefonu sice nepotřebuješ, ale dneska už nekoupíš jiný než chytrý telefon, bez netu ale komplet nefunguje, nepřijme a nepošle ani blblou MMS, štve mě to, ani já nepotřebuju net v mobil dřepím doma na mateřské, komplet celý dům a zahrada je pokrytá naší wifinou, když jedu ven, vždy s dvěma dětma, takže na surfování v telefonu to není, takže jsem ho zastavila, mám iphone, ale v podstatě jsou všechny stejný, musí se zablokovat inetrne, protože ty mrchy bez blokace se připojují samy kdykoliv si vzpomenou a chtějí si něco aktualizovat, pak se člověk nedoplatí, ale v tu ránu ten telefon nedělá absloutně nic, jen telefouje a posílá sms, štovou mě ty přechytralé telefony ![]()
Na tom mém tedy net ani nejde
ale jeden chytrý už mám od vánoc, teď právě připravený, že ho zprovozním kvůli fotkám do porodnice
ale tohle jsem zase nevěděla. Já ani moc nerozumím těm datům, co se dají stáhnout, jak mě tyhle „novinky“ unavují
![]()
No hlavně pozor na to, pokud nemáš zaplacený internet, může z toho pak být skutečně vysoká faktura, ty telefony se skutečně připojují sam, jakmile se dostanou k nějaké síti. Musí se to bloknout, což zase operátor neřekne, že
@AstraG To je blbost, nemaj Ti to co nedat - teda pokud nemáš smlouvu a na vyšší peníze, pak máš nějakej závazek (i když jsem teda z médií měla pocit, že i u toho byli vstřícní).
@Vermun Popravdě nerozumím, co bys chtěla výhodnějšího: jako víc internetu? Nebo aby to celý bylo levnější? V tuhle chvíli nemají motivaci Ti dávat něco levnějšího, protože když přeběhneš, tak od nikoho nic lepšího taky nedostaneš - jediná šance je ještě počkat (Vodafone hlásí tarify na květen, přijdou virtuální operátoři)…
Doporučuju přečíst si tento článek http://www.lupa.cz/…se-nekonala/, pokud chceš mít představu člověka, který se pohybuje v oboru.
@kozisek píše:
@terinka4444 ale třeba u toho O2 nám nabídli, že telefon jen do výše ceny a kdykoliv v průběhu dvou let. Třeba my nejsme ani volací, telefon mám obýčo - už se ta Nokie dávno nedělá, tak koukáme i na toAle teď mě napadlo, kdyby člověk dal fakt jen ten nejnižší tarif - jen volání do O2 a pak by viděl kolik vlastně provolá do jiných sítí, že to také není nejhorší nápad
Net v telefonu také nepotřebuji
U těch free tarifů u o2 jsou je ten net už v tom „balíčku“. Jen u toho nejnižšího nemusíš mít (není obsažen v balíčku) ale taky můžeš (navíc).