Problém se záznamem na kartě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6971
21.4.13 20:14

problém se záznamem na kartě

Potřebuju poradit.. zeptejte se drahých poloviček prosím.
Byly jsme dneska v Plzni- jízda ve Ferrary a přítel si nechal udělat záznam na SD kartu z tý jízdy. Zaplatil 300 a jelo se.. ale doma to nemůžeme v ničem otevřít- nejde to přes čtečku karet, nejde to ani přímo dát kartu do dvd a nejde to ani do počítače- to hlásí že to máme formátovat, ale tím hrozí smazání, takže to nechcem riskovat… a můj foťák to nepodporuje takže si to nepřehraju ani v tom..prosím za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35713
21.4.13 20:16

A co to je za soubor, co to ma za koncovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 20:23

To netuším co v tom je… má to být záznam z té jízdy z kamery… ale k tomu se vůbec nedostaneme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
21.4.13 20:29

A nemáte tu kartu zablokovanou čuplíkem na boku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35713
21.4.13 20:35

Kdyz si najedes na tu kartu, treba na muj pocitac, tam bys mela videt typ disku ~ sd karta nebo tak neco a dat otevrit nebo prozkoumat, tak uvidis co tam je.
Popripade se spojit s tim, kdo vam ji dal, reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 20:46

@Samara5 - nene.. nevím tedy jak má být aby byla odblokovaná, ale zkoušeli jsme to všechno s čuplíkem tam jak byl a i s čuplíkem šoupnutym a nic.. :nevim:

@pikola Kouknu se až brácha vrátí- on kouká na internet zda se to nedá nějak vytahnout z toho bez formátování- to by se to smazalo… Jinak už jsem psala do tý firmy, že nám to prostě nejde vůbec otevřít a psala jsem co všechno jsme udělali… To už se opakovat nebude to co tam je nahraný:( - teda zda to tam je vůbec nahraný..taky nám mohli dát jen obyč kartu bez ničeho že, doufám, že takový lidi v těchto velkých „firmách“ snad nejsou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.4.13 20:55

PC nevidí obsah karty, karta je poškozená a hlásí se o formát. Neznamená to, že jsou data nutně v háji! Dones to někam do PC servisu, kde tomu rozumí nebo si video smažeš. Jde to samozřejmě obnovit i doma, ale BFU to nejspis nezvladne a je dost těžký to odnavigovat poslepu. Jo a kup si novou kartu, na tuhle bych už fakt nespoléhala a to ani po formátu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.4.13 20:56

Jinak oni za to 100% nemůžou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 20:59

@Žirafátko - Tuhle kartu jsme dostali od té firmy- záznam z jízdy ferrary… mě jí nerozlouskne ani foťák… Brácha je výpočťák, tak kouká co a jak zda něco najde na internetu, nebo zda to má donést kamarádovi - ten dělá s počítačema.. Snad ten záznam obnovíme… Tu kartu pak snad vyhodim nebo nevím.. jen co to z toho dostanu, tak na tu kartu prdim..

Děkuji všem za rady… napíšu hned jak zjistím co a jak a zda se povedlo to vytáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 21:00

@Žirafátko - to je dobře, zdálo se mi to jako solidní:).. jen jsem nečekala že s tím budou takové obštrukce… :roll: snad se brzy kouknem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.4.13 21:03

@Terulisekk
aha, no ta karta je prostě poškozená. Mohla to být fakt náhoda. Ať to klasicky vytáhnou přes usb live distribuci v tom je testdisk a pak to obnoví. Nebo přes testidisk photorec ve win, ale nevím na čem všem to běží, věřím spíš linuxu.

Většinou poškozený mbr neznamená, že jsou data v háji trvale, přesto bych kartě rozhodně nevěřila, pokud bys ji chtěla i nadále používat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 21:19

@Žirafátko moc děkujem!! Jsi spása..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.4.13 21:21

@Žirafátko - tak jsem bratrovi přečetla úryvek, tak říkal že to jde zkusit (já tomu prd rozumím:D ale on jo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák