Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nonina mockrát děkuji. Mě se líbí víc listnáčky. Jehličnanů máme na zahradě už dost(s nima jsme to už koupili):-)fotky jsem projížděla a píšou, že to opadává až dýl na podzim a hned brzy na jaře to zase obrůstá. Jdu do toho. Teď jen změřit zahradu a objednávám. Díky moc @nonina ![]()
@nonina Chtěla jsem se ještě zeptat na ten živý plot.Budu si ho objednávat a když nebude čas ho hned zasadit, jak dlouho mi vydrží když sazeničky namočím? Dělám v práci 12-ky a když budu mít zrovna dvě po sobě, tak jestli 2 dny vydrží. A ještě tedy, jestli si můžu půdu připravit dopředu(vykopat)nebo to chce čerstvě?
Díky moc za odpověď ![]()
@Gab-iii klidně si to vykopej předem, akorát ten substrát dospod sypej těsně předem. A ty sazeničky vydrží ve vodě a ve tmě klidně dva dny. Já je dokonce nechala dva dny v tom balení - bylo právě hodně hnusně, jak dorazili a byli jsme nemocní. A sadila jsem to 4 dny po doručení, z toho Byli ve vodě den a půl. A chytili se všechny.
Na těch stránkách je i video jak to sadit.
![]()
Držím palce, ať se taky zadaří.
@nonina Moc děkuji za info. O víkendu to vykopu
pak dám vědět, jak to všechno dopadlo
měj se krásně ![]()
Ahoj taky přemýšlíme o živém plotu a po přečtení této diskuze půjdeme do jilmu. Akorát se zeptam, jak je,, dospělí,, plot široký? @nonina a myslis že přežije u plotu kde občas pobíhá velký pes? ![]()
Ahoj Ještě nevím jak bude dospělý široký, ale koukni na stránky živého plotu, tam jsou borci, co ho už mají v té správné výšce a šířce (jsou tam i odkazy na fotogalerii). Já jsem v podstatě začátečník, plot je můj pilotní projekt, za loňský rok jsem ho několikrát stříhala a dnes má výšku cca 80 cm - 100cm. Šířka se blbě odhaduje, je opadaný a já to nějak neřešila, akorát ho zahušťuju střihem, šířku budu řešit až posléze. Nicméně počítám aspoň s třičtvrtě metrem. Pokud se pro něj rozhodneš, tak nebudeš litovat.
Osobně se moc těším, až tam letos uvidím první rašení - teď ještě spí.
@nonina Ahoj
tak jsme tedy na podzim sázeli
pořád ještě žádné lístečky. Myslíš, že je brzy na lupínky? Ta mulčovací kůra, má nějaký důvod nebo je jen na parádu? A taky teda nevíme, kdy poprvé zastřihnout. Asi až malinko povyroste a zazelená, že? Děkuji a jak se daří Tvým holkám? ![]()
@Gab-iii ahoj, no já už mám na plotě docela olistěno. Doufám, že i u Tebe už jsou lístečky, nebo aspoň pupínky.
První zastřižení jsem já dělala hnedka jakmile jsem zasadila (sadila jsem vloni na konci března) na délku 10cm nad zemí. U plotu sázeného na podzim se má stříhat na jaře, tak bych to udělala teď.
Na těch stránkách, co jsem ti sem vkládala to je popsáno, nebo ti to pošlou do mejlu. Nemám teď tu publikaci u sebe, mám ji na zahradě, tak se nemůžu kouknout.
Nicméně se toho stříhání neboj.
Další stříhání bylo jakmile plot vyrostl na 30cm, stříhala jsem na 20 a pak jak dosáhl 50cm, tak jsem stříhla na 40 a to už jsem i tvarovala.
@nonina Ahoj.Už máme pěkný pupínky a někde i začínají lístečky. Tak uf.To mám teda zastřihnout teď i s pupínkama? Není to škoda? I když je asi jedno, jestli to ustřihnu teď nebo potom s lupínkama
děkuji Ti
@Gab-iii ahoj, tak ti vložím letošní fotku - foceno před hodinou, mám z něj ohromnou radost
Ahoj
Teda to je nádhera. Máte ho rok a jak vám krásně vyrostl. Šikula
Dneska jsem zase vyfotila já ten náš. Máme ho teprv půl roku, tak doufam, že na podzim bude taky tak krásný
Ahoj @Gab-iii tak jak se daří Tvému plotu? Ten můj je už přes metr vysoký, sousedi nevěřícně kroutí hlavami a nějak mi pořád nechtějí věřit, že tohle je vážně jenom rok a kousek od výsadby těch špejliček. Jak jsem koukala na ty Tvé poslední fotky, tak si Brest poradil a vypadá to dost dobře, teď už máš určitě hustější a hlavně vyšší obrost. Ono to po střihu pak doslova letí nahoru. Já čekám na menší vedra a dám se do prvního opravdového stříhání s tvarováním, protože už mám plot docela hustý - docíleno opravdu prostříháváním nižších větviček, které se pak rozdvojili a tudíž zhoustl. Jakmile se k tomu dostanu, tak ho opět vyfotím. Navnadím Tě na to jak to bude krásné. Akorát mi ho začalo něco okusovat - listí, tak jsem ho musela postříkat zároveň se stromy Calypsem, tak snad bude už bez dírek v listech.
@nonina plotek.Chci se zeptat na podzim to opada tak je to pruhledne?
@Mufanek ahoj, netuším, zda to bude úplně průhledné, v loni jsem ho měla za prvé nízký, za druhé podstatně méně hustý a já to nějak neřešila. Každopádně zkus mrknout na internetové stránky tohoto druhu plotu, jsou tam odkazy na fotogalerie těch, co už ho mají déle, určo najdeš fotku na které je v zimě.