Neorientuje se tady někdo v problematice EET?

Anonymní
12.6.16 20:32

Neorientuje se tady někdo v problematice EET?

Neuměl by někdo odpovědět na mé otázky? Nikde jsme to nenašla, na emaily mi neodpovídají. Zajímá mě, jak je to s OSVČ, která fakturuje zhruba jednu fakturu měsíčně a platí se pouze na účet? Žádná hotovostní platba, i ten se bude muset registrovat, nakoupit nějakou bezdrátovou tiskárnu účtenek a pronajmout si software a měsíčně za to platit?
Popřípadě, pokud jsou manželé, oba podnikají jako OSVČ doma, mohou mít tu tiskárnu účtenek společnou a jeden ten tablet třeba s tím jedním softwarem, nebo budeme muset mít každý svoje? I já mám tak deset účtenek do měsíce.

Nevíte někdo náhodou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
12.6.16 21:03

EET se tyka pouze hotovostnich a karetnich transakci, takze pokud vystavujes faktury, ktere tu jsou proplaceny na ucet, takse te EET vubec netyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.6.16 21:09

Zakladatelko nevím, ale taky by mě zajímalo, jestli to lze společně využívat manželama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
12.6.16 21:11

Ja to pochopila tak, ze konkretne tveho pripadu se to tykat nebude. faktura sama o sobe je prece doklad, stejne jako uctenka.

Zajdi se zeptat na financni urad.

• Citovat
  • Upravit
69235
12.6.16 21:13
@histep píše:
EET se tyka pouze hotovostnich a karetnich transakci, takze pokud vystavujes faktury, ktere tu jsou proplaceny na ucet, takse te EET vubec netyka.
takže třeba e-shopů, které neumožní osobní odběr a přímou platbu a platbu kartou, se to týkat nebude?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.6.16 21:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
12.6.16 21:21

Netyka se trzeb, ktere jdou z uctu na ucet, vsech ostatnich plateb ano. Bez ohledu na to kde vzniknou, pouze ze zacatku jen u nekterych cinnosti, bude to nabihat postupne.
Dost informaci se da docist zde:
 http://www.etrzby.cz/cs/index

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.6.16 21:22

@Gigis to je dobrý, když prodáváš med, co to zbyde, a nejsi si jistá, jestli to náhodou není byť nepravidelné podnikání, za správní poplatek 1000,– ti to řeknou. To snad není pravda, jdu číst dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.6.16 21:22

Na karty se to vztahuje taky.
pokud mám správné info, tak FU má teprve někdy v létě dát nějaký přístup k testovacímu provozu, takže firmy teprve SW asi budou dělat. Jestli půjde sdílet SW s někým jiným, těžko říct, řekla bych, že ne (protože se z toho budou snažit vytřískat co nejvíc - má se za to platit měsíčně cca. od 400 výš). Registrovat k EET se bude na FU za každou podnikající osobu, tzn, na IČO, takže pokud vedete s manželem účetnictví/DE každý zvlášť, a máte platby cash/kartou, tak se registrovat musíte oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.6.16 21:23

@terinka4444 nekaž si večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.6.16 21:35

@Gigis @Gigis že tam nikde nepíší, povinné platby za software, třena zbytečné 400 a výš, je jen ročně 5000 vyhozených do kanálu a nekompenzovaných. Rok za okem, nikde ani zmínka. Jen za blbý software. Já přijmu měsíčně 5-10plateb v hotovosti, manžel dvě, a bude nás to stát deset tisíc ročně jen na softwaru, ještě si jako každý budem kupovat svou bezdrátovou tiskárnu účtenek, jo? No super. Bych z toho blila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.6.16 21:59

@terinka4444 tak tiskárna snad na více zařízení fungovat bude :think:

jestli se chceš znechutit ještě víc, tak tady další čtení… https://echo24.cz/…tisice-rocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.6.16 22:14
@Gigis píše:
@terinka4444 tak tiskárna snad na více zařízení fungovat bude :think:jestli se chceš znechutit ještě víc, tak tady další čtení… https://echo24.cz/…tisice-rocne

to je snad zlej sen, už si brousí na miliardové zisky, která budeme povinně vydávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.6.16 22:16

Tady cituji jeden pěkný názor z jedné diskuze o EET

Babiš to promyslel. Pět v jednom.
1. Zdecimuje vrstvu samostatných lidí,
kteří brali odpovědnost za svůj život do svých rukou a nebyli snadno ovladatelní a manipulovatelní. Dostane je na pracáky. Kdo už je ovladatelnější.
2. Získá cenné tržní informace pro rozvoj svého vlastního podnikání. Nejen Agrofertu, ale i pro nové akvizice a investice. Snadno si jeho investiční poradci zjistí, kde jsou marže, potenciál trhu, jaká je struktura a profil chování zákazníků.
3. Získá spoustu informací do svých složek, které dnes získával těžko, nebo draze.
4. Na vyždímání samostatných lidí postavil volební kampaň ro podzimní volby („jejich peníze dáme učitelům a zdravotníkům,
postavíme za ně školky“).
5. Současně za svůj nápad postavil celé IT
odvětví, protože mu dal nový byznys v řádu miliard - ne ze zaplacených daní vyždímaných malých podnikatelů, ale z povinných nákupů vyždímaných malých podnikatelů, z něhož IT firmy možná odvedou daně a to bude ten
přírůstek daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.6.16 22:26

… bohužel, dokud ho lidi budou volit, NE líp NEBUDE…
BTW pssst… toto je taky Andrejovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák