Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
chci se zeptat jestli někdo nemá podobné zkušenosti. Žádala jsem o vrácení daně za minulý rok. Podávala jsem ho v Praze ale trvalé bydliště v Praze nemám. dne 5.5 mi přišla SMS, že bylo přeposláno do místa trvalého bydliště, dne 11.6 mi přišlo, že potřebují dodat potvrzení o studiu, ten samý den jsem jim ho zaslala emailem ( o což mě prosili).
Do dnes mi ovšem nepřišlo žádné vyjádření ani peníze. Nevíte někdo jak mám dále postupovat? Mám se někam obrátit?
Díky ![]()
Tak mají ještě pár dní čas - přeplatek je vratitelný do 30 dnů ode dne podání žádosti, případně ode dne doložení všech potřebných podkladů.
Oni právě všude píší, že pokud o dodání informací nežádají oficiální (písemnou formou) tak to na času trvání nic nemění. Tak jsem z toho trochu rozčarovaná.
Lhůta pro vrácení začíná běžet dnem podání u místně příslušného správce daně. Pokud FÚ pod který spadáš není stejný jako ten v Praze (jiný kraj), pak začne lhůta běžet v den, kdy správný úřad přiznání obdrží. Pokud odeslali 5.5. pak zkus ještě tento týden počkat, zda přeplatek nepřijde, pak kontaktuj FÚ. Jinak je to jak píšeš, běh lhůty staví pouze oficiální výzva doručená do vlastních rukou.