Neplacené, omluvené volno v zaměstnání, mají na toto vůbec nárok?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.25 18:57

Neplacené, omluvené volno v zaměstnání

Ahoj, čerpala jsem neplacené, omluvené volno ve výpovědní době na pohovor u nového zaměstnavatele. Můj současný zaměstnavatel chce ale potvrzení. Zaslala jsem tedy pozvánku na pohovor, ale prý je to málo. Chtějí potvrzení pro mzdovou s razítkem a podpisem. Vyžádala jsem si tedy potvrzení, ale mají na toto vůbec nárok? Děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24536
30.11.25 19:03

To volno jsi měla předem schválené bez této podmínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.25 19:38

„Dle nařízení je zaměstnanec povinen doložit potvrzení z výběrového řízení, či jiný doklad prokazující skutečnost, že zaměstnání aktivně vyhledával.“ - tohle bylo v mailu s tím, že si neplacené volno mohu vzít. Myslela jsem že stačí pozvánka na pohovor stažená z emailu. Na pohovoru jsem samozřejmě byla a nakonec i uspěla. Já si o to potvrzení napsala dodatečně, ale přijde mi to jak u malých dětí..

• Citovat
  • Upravit
14564
30.11.25 20:31

Ale pozvánka na pohovor přece nedokazuje, že jsi tam opravu šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
30.11.25 20:35

Trochu analogicky viz návštěva lékaře - termín vyšetření ještě nedokazuje, žes tam skutečně byla. To až propustka s razítkem ordinace a podpisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.25 21:32

Ok. To chápu. Já jim to potvrzení samozřejmě dodám.

• Citovat
  • Upravit
24536
30.11.25 21:33
@Anonymní píše: Více

Ano, dej jim potvrzení. Pozvánka nic neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
1.12.25 07:16
@Anonymní píše: Více

Jo, potvrzení chtít mohou (a ano, jsou podniky, kde to nevyžadují, nicméně právo na to mají). Jestli s tím máš problém - třeba nechceš sdělovat, kde jsi byla, tak čerpej klasika placenou dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
1.12.25 10:18

Ano, je to tak, opravdu může požadovat potvrzení, že jste na pohovoru skutečně byla, viz. https://www.suip.cz/…vniho-pome-1 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat