Neplacené, omluvené volno v zaměstnání, mají na toto vůbec nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
„Dle nařízení je zaměstnanec povinen doložit potvrzení z výběrového řízení, či jiný doklad prokazující skutečnost, že zaměstnání aktivně vyhledával.“ - tohle bylo v mailu s tím, že si neplacené volno mohu vzít. Myslela jsem že stačí pozvánka na pohovor stažená z emailu. Na pohovoru jsem samozřejmě byla a nakonec i uspěla. Já si o to potvrzení napsala dodatečně, ale přijde mi to jak u malých dětí..
- Citovat
- Upravit
Ale pozvánka na pohovor přece nedokazuje, že jsi tam opravu šla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu analogicky viz návštěva lékaře - termín vyšetření ještě nedokazuje, žes tam skutečně byla. To až propustka s razítkem ordinace a podpisem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano, dej jim potvrzení. Pozvánka nic neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jo, potvrzení chtít mohou (a ano, jsou podniky, kde to nevyžadují, nicméně právo na to mají). Jestli s tím máš problém - třeba nechceš sdělovat, kde jsi byla, tak čerpej klasika placenou dovolenou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to tak, opravdu může požadovat potvrzení, že jste na pohovoru skutečně byla, viz. https://www.suip.cz/…vniho-pome-1 .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, čerpala jsem neplacené, omluvené volno ve výpovědní době na pohovor u nového zaměstnavatele. Můj současný zaměstnavatel chce ale potvrzení. Zaslala jsem tedy pozvánku na pohovor, ale prý je to málo. Chtějí potvrzení pro mzdovou s razítkem a podpisem. Vyžádala jsem si tedy potvrzení, ale mají na toto vůbec nárok? Děkuji za radu.