Neplacené volno a školka

464
26.2.10 20:44

neplacené volno a školka

Ahojte, nevíte někdo, jak je to se školkou a neplaceným volnem od zaměstnavatele (končí mi rodičovský příspěvek ve třech letech dcery a chystám se požádat o neplacené volno na rok, do jejích čtyř let). V jakém rozsahu ji může navštěvovat? Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
26.2.10 21:04

jako že chceš pokračovat na podpoře v mateřství? Pak může chodit na 5 dnů v měsíci jinak o příspěvek přijdeš

• Citovat
  • Upravit
sophinka
26.2.10 21:05

jo koukám, žes psala že ti rodičák končí a budeš doma bezplatně…pak může chodit do školky jak je ti libo

• Citovat
  • Upravit
5648
26.2.10 21:05

ahojky ja si myslim,ze pokud uz nebudes pobirat na dceru rodicovsky prispevek a budes jen na neplacenem volnu,tak muze navstevovat skolku (pokud ti ji vezmou) v plnem rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
26.2.10 21:38

Navštevovat školku sice může podle libosti, ale budeš si muset platit zdravodní pojištění. Pokud bude chodit jen na max. 4 hodiny denně, budeš osoba, která celodenně pečuje o dítě do 7 let a zdravotní si platit nebudeš muset, bude ho za tebe pořád platit stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.7.14 10:06

Ahoj,
jak je to s navštěvováním školky versus matka pečující o dítě do 7 let. Ve čtvrtek mi končí neplacené volno a jsem se zaměstnavatelem dohodnutá na ukončení pracovného poměru k pátečnímu datu. S pojišťovnou jsem domluvená na čestném prohlášení. Může syn chodit alespoň na ty 4 hodinky denně, aniž bych si musela platit sama zdravotní poj. A jak velký problém je to, že je hlášený na celodenní docházku, ale první měsíc jen budu vyzvedávat po obědě a od října, kdy chci nastoupit do práce už bude na celodenní docházku.
Sice na to již výše odpověď je, ale z roku 2010,tak třeba jestli něco jinak.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
22.7.14 10:09

@1024 Může být nahlášený na celodenní, ale reálně by měl chodit jen na ty 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.7.14 10:18

@j.a.n.i1 Díky.
Možná by to měla vědět i ředitelka, aby nedošlo k případnému nedoruzumění a oni to po mě zpětně nechtěli doplatit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
22.7.14 10:22

@1024 To je zbytečný… oni musí evidovat docházku dle skutečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.7.14 10:27

@j.a.n.i1 Vidíš to mě ani nenapadlo, netušila jsem, že si vedou kolik je kdo hodin ve školce.
Můžeš mi, prosím, ještě poradit, píšu si s pánem z pojišťovny, zda je nutnost po ukončení pracovního poměru znovu žádat čestným prohlášením a napsal mi tohle:

• na základě poskytnuté identifikace na Vašem účtu v registru OZP jsem zjistil, že jste již v režimu osoby pečující o děti vedena a nemusíte o ni znovu žádat, pokud Vám ji současně s ukončením pracovního neuzavře u OZP zaměstnavatel.

To znamená, že když se zaměstnavatelem ukončím poměr, tak on mi ukončí i to, že jsem byla doposud vedena jako osoba pečující? Musím tedy znovu psát prohlášení. Asi ve mě teď není mozek na správném místě. Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
22.7.14 10:47

@1024 může chodit na celodenní, jak ti to vyhovuje. Dnes může chodit dítě podle toho, jak to vyhovuje matce, resp. rodiči. Takže klidné na cely den i pokud je s nim matka na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.7.14 10:56
@mlsalkaM píše:
@1024 může chodit na celodenní, jak ti to vyhovuje. Dnes může chodit dítě podle toho, jak to vyhovuje matce, resp. rodiči. Takže klidné na cely den i pokud je s nim matka na mateřské.

Na mateřské je matka s dítětem do jeho 5 měsíců, to do školky nechodí. Asi máte na mysli rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte. Ale @1024 má zřejmě starší dítě, když ji zajímá péče o dítě do 7 let, tam omezena docházka do školky je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
22.7.14 11:00
@blecha72 píše:
Na mateřské je matka s dítětem do jeho 5 měsíců, to do školky nechodí. Asi máte na mysli rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte. Ale @1024 má zřejmě starší dítě, když ji zajímá péče o dítě do 7 let, tam omezena docházka do školky je.

Ano, máte pravdu, myslela jsem rodičovskou. O omezeni jsem nikdy neslyšela a to ucim v MS. Ale ještě jsme neresili rodičovskou do 7 - mi let. Pokud jsem podala klamné info, tak se omlouvam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
22.7.14 11:07

Podle mě to teda omezené je, ale nevyznám se v tom, když je matka pečující o dítě do 4 nebo 7 let..tak dítě smí chodit snad jen dopoledne, nemělo by jezdit na školku v přírodě..
 http://www.cssz.cz/…teni-a-z.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.7.14 11:09

@blecha72 :),ano syn bude mít 24.7. 4 roky.

Od tří let jsem na nepl. volnu a teď ukončuji prac. poměr den po jeho 4.narozkách.

@mlsalkaM Rodičák je jen do 4 let, do 7mi můžeš být doma a bude za tebe platit stát zdravotní, ale jak uvedla j. a.n. i1 jen pokud bude dítě ve školce 4 hodiny denně. Doufm, že jsem to uvedla dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat