Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lékaři toho občas navykládají…
Popravdě bych si nedělala velké naděje, ale je možné, že se z těch milionů spermií našla jedna plodná
Moc bych vám přála děťátko, počkej do MS a uvidíš. Pořád by to mohlo být vsugerované, ale nechci ti brát naději. Držím palce, ať vám to vyjde ![]()
Moc děkuji
ale nedávám tomu šanci asi už za ty roky jsem si to vsugerovala a kor teď když malému je 2 roky a moc si přeji třetí, ale tech peněz za umělé oplodnění už opravdu dát nemůžem. už máme dávno vyčerpáno pokusy syn nás stál 10000 nelitujem jen je nám líto když vidíme včera jak miminko 8 měsíční týral
to k pláči a doma mají dalších 4. chudáci děti
Bohužel, příroda je nespravedlivá. Ti, kteří po dětech touží, mají problémy s početím a ti, kterým je těhotenství a mateřství jen na obtíž, tak do toho spadnou a ještě to dítě nechtějí… Něco je na tomto světě špatně ![]()
Samozřejmě Ti případné těhotenství přeju, ale bála bych se. Jak píšeš, Tvůj manžel prošel náročnou léčbou, jsou to hodně škodlivé látky. Bála bych se, že kdyby náhodou dokázal vyplodit životaschopnou spermii, může mít poškozenou DNA. Já na začátku těhu brala léky, které se brát nesmí. Nevěděla jsem to. Pak jsem se klepala celých těch 7 měsíců, jestli bude mimi zdravé. Naštěstí je fyzicky a vypadá to, že i mentálně naprosto v pořádku. ![]()
@Anonymní píše:
Samozřejmě Ti případné těhotenství přeju, ale bála bych se. Jak píšeš, Tvůj manžel prošel náročnou léčbou, jsou to hodně škodlivé látky. Bála bych se, že kdyby náhodou dokázal vyplodit životaschopnou spermii, může mít poškozenou DNA. Já na začátku těhu brala léky, které se brát nesmí. Nevěděla jsem to. Pak jsem se klepala celých těch 7 měsíců, jestli bude mimi zdravé. Naštěstí je fyzicky a vypadá to, že i mentálně naprosto v pořádku.
držím pěsti
uvídíš miminko bude v pořádku vždyt dnes jsou různé zkoušky z krve atd neměj strach nestresuj se. nevím zda ještě manžela udolám abychom šli do třetího dětátka je to fakt moc peněz máme v praze jich 5 zamražených 3 rokem tak nevím zda ta kvalita bude dobrá. nám se to vždy podařilo z čerstvých.
Prosím o radu sice anonymně je to dost citlivé manžel je 10 let po těžké nemoci chemoterapie a ozařování bylo mu 24 dnes je 10 let máme dvě děti ale od dárce spermii prodělal mesa tesa tam mu zjistili na 100% neplodnost. máte některá tuto zkušenost a je ještě šance že příroda se muže umoudřit. nevím ale před týdnem mě bylo hodně špatně jako náznak těhotenství jiné chutě. vím asi myslíte jsem cvok sugerovala jsem si to, ale přeci kdyby byla malinká šance mému muži dát děťátko i když ty dvě taky miluje nikdy by v ničem nedělal rozdíl. a hlavně bych si i třetí moc přála. jsem před mestruací tak uvidíme.