Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Irinka0210 @alenka84 máme taky
.nevíte, jestli zde není skupinka s adopcatky?
@mp25 píše:
@Lentilkaaa83 no mozna jo… no na zacatku se taky hodne snazil… na spermiu byl uz taky mockrat… taky vzdy jen horsi nebo vubec nic… vitaminy taky nepomahaly… tenkrat androlog rekl, nekdo ma stesti jinej ne… kdyby nas rovnou nekam poslal, tak to mohlo byt dneska vsechno jinak… je mi z toho do breku… clovek je holt casem zkusenejsi…
Možná je spíše vyčerpany, je toho hodně na psychiku, tak říká toto. Bude líp! ![]()
@Lístečka no kezby… nicmene uz se rozhodl a rozhodnuti nechce menit… co bude, je otazka budoucnosti… protoze na noveho chlapa nemam ani pomysleni a to, ze uz mit ani deti ke svemu veku nebudu je taky hodne pravdepodobne… ![]()
@Lístečka no asi je unaveny… jenze kdyz jsem se ptala jestli je vse ok, tak mi vzdycky rikal, ze je proste vsechno v pohode… ![]()
@mp25 píše:
@Lístečka no kezby… nicmene uz se rozhodl a rozhodnuti nechce menit… co bude, je otazka budoucnosti… protoze na noveho chlapa nemam ani pomysleni a to, ze uz mit ani deti ke svemu veku nebudu je taky hodne pravdepodobne…
Jako jak rozhodl?? To se chce už rozvést? To snad ne! Pro nás bylo snažení také strašně náročné na psychiku, chyba je u obou… taky jsme si řekli ať si ten druhý najde někoho jiného, ale nikdy bychom to nerealizoval. Hodně nás to stmelilo. Asi v tom bude ještě něco jiného…
@JayLee ja vim no, ja s tim taky tak trochu bojovala… ani ne tak kvuli nam - myslim ten darce, kdyby k tomu melo dojit, ale spis kvuli diteti… kdyby to nekdy melo zjistit… ale to jsem si nechavala pro sebe… ja bych i pochopila, kdyby se to nepovedlo, ale proste jsme jeste nevycerpali vsechny moznosti… no mozna se s tim nekdy srovnam… ale ted je to moc cerstve… je to nespravedlive, ze nekdo otehotni, aniz by chtel… ale holt je to zivot ![]()
@mp25 myslím, že někoho potkal a snaží se z toho vybruslit s čistým štítem. Proto velkohuba prohlášení a drama.
Je to srab, kdyby to delal kvůli tobě, nikdy by to neřekl, rozešel by se s tebou takovým způsobem, že už bys ho nikdy nechtěla vidět…
Věřím, že je to šok, ale snaž se to akceptovat, je to jeho rozhodnutí. A dítě ještě mít můžeš, pokud byla chyba na jeho straně, tak ty muzes být teoreticky za měsíc tehotna
Teď ti to třeba přijde nemyslitelné, ale až budeš mít rozvod za sebou, tak se ti to třeba rozpětí v hlavě.
Přeji hodně štěstí. A myslí teď na sebe, na svou životní spokojenost, potřebuješ to.
@alenka84 Já mu to řekla v opilosti - jako neomlouvá mě to - ale prostě mě to hodně odrovnalo a viděla jsem na manželovi, jak moc by si děti přál, ale jinak nás to také stmelilo a hodně, jsme za to ráda, protože mám vedle sebe člověka, na kterého se můžu spolehnout.
@Lístečka Tak to nevím, ale kdyby nebyla můžeme klidně nějakou založit ![]()
@Helileli taky mi to napadlo, ale myslim si, ze nikoho nema, protoze to by si s nekym psal nebo nekam chodil… ale kdo vi…
@Irinka0210 ja taky ze zlosti rekla, ze s jinym bych byla tehotna… ale to bylo nekdy pred x mesici… on taky stale prave planoval, jak si bude s ditetem hrat… apod. proto by mi nikdy nenapadlo, ze by to najednou nechtel… a prave ani nepredpokladam, ze by si hledal jinou… to max. s ditetem nebo nejakou, co dite nechce, ale tech je dle meho nazoru taky relativne malo ![]()
@mp25 píše:
@Irinka0210 ja taky ze zlosti rekla, ze s jinym bych byla tehotna… ale to bylo nekdy pred x mesici… on taky stale prave planoval, jak si bude s ditetem hrat… apod. proto by mi nikdy nenapadlo, ze by to najednou nechtel… a prave ani nepredpokladam, ze by si hledal jinou… to max. s ditetem nebo nejakou, co dite nechce, ale tech je dle meho nazoru taky relativne malo
Svobodných matek je hafo, i s malinkymi miminky bez otce v RL…
@Helileli Ja vim… ted uz nemam silu nekoho hledat… navic uz je mi i dost… takze asi tak no…
… ale snad zase bude lip…
@JayLee Nevím jaký reakce okolí máš na mysli, my se setkali bez výjimky jen s pozitivními
Jinak tě adoptovaným dětem se pravda samozřejmě říká - co nejdřív, podle zákona je to dokonce povinné do zahájení školní docházky.