Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Možná až zjistí, že je neplodný, změní na tzv. cizí děti názor… a určitě bych nechala oznámení výsledků na doktorovi
@Anonymní píše:
a je to na 100%? Neb u nás taky říkali, že není šance mít děti a později podrobným vyšetřením na klinice IVF řekli, že 3% spermií jsou OK.. takže se zadařilo. Prosím anonym
Ano je tři procenta jsou ještě krásné jsem ráda že se vám to nakonec povedlo.
@Anonymní píše:
Ahojky předem se omlouvám za anonymitu, ale snad chápete. Mám takový problém, dlouho se nám nedaří otěhotnět, tak jsem šla k lékaři, kde zjistili, že já jsem zcela v pořádku. Tak jsem chtěla po partnerovi, aby šel taky na testy. Strašně dlouho jsme se kvůli tomu hádali, protože si byl jistý, že je nadsamec, tudíž stoprocentně plodný. Nakonec na ty testy šel, ale s velkou nechutí a docela scénama. Miminko si ho přejeme oba moc dlouho. Jenže dneska přišly testy a partner je neplodný, není možný ani umělé. Vůbec netuším jako to mám říct, protože vím, že to neponese dobře. Nějaká rada jak ho na to pripravit?
Ufff..jako úplně bez šance? Ani jedna zdravá?
Ja bych to nechala na lekari…Urcite bych mu to nerikala ja sama… Netusim jake je povahy, ale jeste by mohl byt nastvany a vylit si pripadnou nerovnovahu chvilkoveho nastvani na tobe…Lide reaguji ruzne… Od lekaru se to lepe slysi…
Řekni mu, že je super plodný, a nech si dítě udělat od souseda ![]()
No z jednoho spermiogramu bych jeste nedelala konecne zavery.. U meho manzela to po prvnim spermiu vypadalo taky tak akorat na darce, ale bral chvili nejaky vitamíny a v dalsich spermiogramech uz se vzdycky nejake zive spermie nasly.. Bylo to teda jedine na ivf, ale deti ma vlastni.
A o chlapech, co prohlasuji jaky jsou samci a nejede pres to vlak, si tedy myslim svoje ![]()
@Bobby to si myslím že je úplně ten nejlepší, nejrozumnější nápad ![]()
@Anonymní píše:
Znám jeho názor a „cizí“ nechce.
Neobětuj rodinu jen kvůli tomu, že on nechce, nebo jeho ego. Za pár let budeš nešťastná a pak už bude pozdě i na tebe.
@Anonymní píše:
Třeba se vam podaří najít důvod toho špatného výsledku a něco s tím udelat. Přítel mel po roce neúspěchu na prvním spermiogramem cca 54 tisíc živých spermii. Nakonec máme mimco přirozeně, určitě bych hledala pricinu.
@35ja píše:
@pikola i to se bohužel může stát..máte pravdu
No já jen že tvoje první „moc chceme oba děti“ se změnilo na „tak zůstaneme bez dětí“ nedělej to jen kvůli jemu aby jste nemuseli hledat další řešení, nebo aby pan tvorstva nemusel přijmout to, že je neplodný. Zkuste hledat řešení ať toho za pár let nelituješ. Pokud to opravdu sama tak necítíš. Jen s neobětuj. Nebude to fungovat
Příspěvek upraven 06.02.20 v 13:16
@Anonymní píše:
Co přesně mu vyšlo?? Jedmo spg nemusí být nic alarmujícího. Můj měl taky…pohyb 0. Morfologie 4..závěr..přirozeně nelze. Z ivf máme jedno. Přirozeně druhé. A u IVF si poradí. Nehazej flintu do žita.
@snee píše:
První co mě u nadpisu napadlo bylo, že uřízli kulky nějakému tatínkovizajímavý nadpis
Jinak záleží na tobě jak to v sobě cítíš, ale já bych mu to neříkala, až by to věděl od doktora, ale byla bych mu oporou a dávala mu najevo to, že mě i přes ty trable, který zažíváme mě na něm velmi záleží.
Me zas, ze zjistila, ze jeji tatinek je neplodny
a jakože se bude řešit, kdo je teda jeji otec
![]()
A jinak oznámení bych nechala taky na doktorovi, at si výsledky zjistí „tatinek“ sam a proste mu to řekne nekdo jinej, přečte si to sam, nebo nevim jak to chodí..
@pikola píše:
Neobětuj rodinu jen kvůli tomu, že on nechce, nebo jeho ego. Za pár let budeš nešťastná a pak už bude pozdě i na tebe.
Přesně. Moje kamarádka se taky obětovala a dnes je jí 45 vztah mají s manželem totálně na pdr, ona je psychiatrický pacient. Jako doslova bohužel. Kvůli tomu.
Kdyby můj chlap nemohl mít děti, musel by souhlasit s dárcem, přes to vlak nejede. Jsme spolu 24 let a odepřít dítě by mi nikdy neudělal. Ten Tvůj je teda pěknej sobec. Alfasamec
… Taky můžete jít od sebe až ty už budeš neplodná a pak se z toho pocitu nevyhrabeš. Touha po dítěti je silná. U mě přišla až ve 40ti letech, ale neumím si teď představit, že by mi to manžel takhle „zatrhnul“ a nepovolil dárce. Děláš chybu a čas nejde vrátit.
@AjaF píše:
Jeho výsledky přišly Tobě?
Já třeba dostala manželovy výsledky. Dělalo se to přes mojí gynekoložku a sdělovala je mně spolu s mým hormonálním profilem. Ale manžel v tomhle směru teda nadsamec je…