Nepochopení u kapesného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35914
9.6.22 14:20

A já chodila od 15 na brigádu když sem si chtěla koupit něco dražšího na sebe. A nemusela sem, naši by mě peníze dali.
Za 2 roky bude dospělá - to je sice fajn ale uvažování 16 a 18 může být úplně, ale úplně jinde.
Dala bych ji max litr a občas ji vzala na nákupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
9.6.22 14:20

Za mě seš frajer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
9.6.22 14:23
@Silverine247 píše:
Ja chci taky kazdy mesic boty za 4 litry :cert: A ani jako slusne vydelavajici je nemam, proc? Ze by proto, ze tim, ze mi penizky jen tak nepristavaji na ucte, si vic povazuju jejich hodnoty? Zamysli se nad tim taky takhle. Ja v 16ti litala po brigadach, jako vetsina. :nevim:

Asi žiju v jiné sociální bublině, ale v šestnácti v mém okolí lítalo po brigádách naprosté minimum lidí. Ono taky nebylo kde, protože na maloměstě fakt neseženeš brigádu pro xy děcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.22 14:24
@Livi92 píše:
Asi žiju v jiné sociální bublině, ale v šestnácti v mém okolí lítalo po brigádách naprosté minimum lidí. Ono taky nebylo kde, protože na maloměstě fakt neseženeš brigádu pro xy děcek.

A kolik lidí ve tvé sociální bublině chodilo v botách za 4k? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.6.22 14:26
@Karel1974 píše:
Ahoj,
zajímá mě Váš názor.
Jsem 6 let rozvedený, dceři bude 16 a mám vyměřené výživné 7.000,– které řádně platím.
Protože jsem se dozvěděl, že nedostává od své matky téměř zádné kapesné, rozhodl jsem se vzhledem k mé finanční situaci (vydělávám ještě mimo zaměstnání u kamaráda v servisu) přilepšit dceři částkou 4.000,– měsíčně na její soukromý účet, který jsem jí před rokem založil.
Moje současná přítelkyně s tím souhlasí, dcera je nadšená…může si konečně koupit nějaké ty hadříky na sebe podle svého vkusu a tak.
Bohužel bývalka je na mě naštvaná, prý dceru kazím…navíc se rozhodla, že chce posílat o 2.000,– na dceru navíc, nebo bude žádat přidání o 5.000,– a prý ještě uvidím.
Mám ustoupit a mít klid, nebo neustoupit a jít do sporu? Navíc si myslím, že nyní už dceru minimálně šatím…
Popravdě se nechci nechat vydírat.

jdi do sporu a pokud to podá na soud, tak dolož, že peníze dáváš rovnou dceři, na tom snad není nic špatného, když jí je 16, za 2 roky už budeš platit dceři přímo a ne svojí ex :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.6.22 14:26
@Kriss Tina píše:
A dcera se má špatně? Kdybys ji nedal kapesné, tak chodí nahá? Nemá co jíst? Nemá kde bydlet? Jako 7 tisíc jsou slušné alimenty, ale na nějaký život v luxusu pro bývalou to pořád není. Nebo co si představuješ, že ex s těmi alimenty dělá? Výdaje na pubertaka jsou v dnešní době víc jak 7 tisíc měsíčně :nevim:

Já to vím…a když jí teda odpadne starost s ošacením a kapesným, zbyde jí víc na ostatní…kolik by se mělo podle tebe přispívat na 16-ti letou dceru???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.6.22 14:27
@Karel1974 píše:
Mě na tom všem nejvíc štve „lakotnost“ bývalky, která jí nedá blbou pětistovku na výlet, navíc dřív mi ani neumožňovala řádný styk s dítětem.
Teď je situace jiná a místo aby byla ráda a dceru třeba navedla, ať si část spoří, tak myslí zase jen na zvýšení k jejím rukám, já si zase myslím, že dítě se má mít stejně dobře jako rodič…dítě…proč tedy bývalka

Ex si taky „stezoval“, ze deti oblekam obycejne, ale 7000 za 16 let dite je fakt strasne malo, v soucasne dobe uz by se dalo rict, ze se za to akorat tak vykoupe, ohreje a zapne pocitac…

Ja byt jeji matkou, tak dcerku zkasnu aspon na jidlo. 4 tis/mes na hadriky jsou ulet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.6.22 14:27
@unuděná píše:
A kolik lidí ve tvé sociální bublině chodilo v botách za 4k? :P

šacovala bych to na ty s rozvedenýma rodičema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.6.22 14:28
@Livi92 píše:
Asi žiju v jiné sociální bublině, ale v šestnácti v mém okolí lítalo po brigádách naprosté minimum lidí. Ono taky nebylo kde, protože na maloměstě fakt neseženeš brigádu pro xy děcek.

u mě na maloměstě v létě chodil na brigádu skoro každý

• Citovat
  • Upravit
94
9.6.22 14:29
@Silverine247 píše:
Ja chci taky kazdy mesic boty za 4 litry :cert: A ani jako slusne vydelavajici je nemam, proc? Ze by proto, ze tim, ze mi penizky jen tak nepristavaji na ucte, si vic povazuju jejich hodnoty? Zamysli se nad tim taky takhle. Ja v 16ti litala po brigadach, jako vetsina. :nevim:

Moje dcera chodí na brigádu, to jen mimochodem…všude čtu, že dítě se má mít stejně dobře jako jejich rodiče, když se mám dobře, proč bych jí nepomohl…mimochodem partner bývalky je netahavej, nechci suplovat jeho lenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
9.6.22 14:31
@Silverine247 píše:
To sice svym zpusobem ano, ale jak casto se kupuje obleceni a v jake cenove relaci? Asi jsi ji tim padem dal najevo, ze si zijete na vysoke noze. Ji jako samozivitelce po poplaceni vseho zustanou mesicne 4 litry jen tak na zabavicku? To sice samozrejme neni tvuj problem, ale zkus se na to podivat z tehle strany. Hlavne jsi to predevsim mel resit nejdriv s ni a dceri az pak oznamit, na cem jste se dohodli.

Není to samozivitelka, dostává alimenty 7 000 měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
@Karel1974 píše:
Já to vím…a když jí teda odpadne starost s ošacením a kapesným, zbyde jí víc na ostatní…kolik by se mělo podle tebe přispívat na 16-ti letou dceru???

A máš jistotu, že ji odpadne starost s ošacením a kapesnym? Koupí si za to holka kvalitní boty, nějaké funkcni oblečení, dobrou zimní bundu apod? Nebo to rozhází za módní kousky na pár použití, svačinky v mekaci po škole, kavičky s kamarádkama, kino a další blbosti a o velké výdaje jako jsou ty boty, výlety apod pak pumpne mámu stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
@unuděná píše:
A kolik lidí ve tvé sociální bublině chodilo v botách za 4k? :P

Tak když si vytáhneš z celého textu jednu věc a na té se hodláš točit jak korouhvička, tak to je potom těžké. Ale boty za 2-3 tisíce dnes není něco, co by bylo u děcek na středí nějaká rarita. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.6.22 14:32

Ono čistě na utrácení to je opravdu hodně, spíš bych dceři dávala třeba 2000kč, ale pokud by přišla s tím, že potřebuje notebook na učení nebo by si ráza zaplatila nějaký dražší kroužek či třeba výtvarný kurz apod.,tak bych jí to zaplatila. A asi bych byla hnusná a mamince její způsob komunikace vrátila s tím, že pokud jí nebudou stačit 2000kč navíc, tak si zažádám o střídavou péči. Pokud studuje na střední už či teď půjde, tak může potřebovat učebnice apod..,jednou za čas mají školy nějaký třeba měsíční pobyt v zahraničí v rodině dítěte, která pak navštíví zase je. Pokud ví jakým směrem chce jít, zaplatila bych jí kurzy. Třeba pokud studuje zdrávku, zaplatila bych jí kurz první pomoci atd…
Ale jen na utrácení to je prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.6.22 14:32
@Karel1974 píše:
To jsou dneska jedny trochu lepší boty…proč by si je nemohla koupit sama

To myslíš vážně? Já nemám jediné boty za 4tis a to jedu v BF. A tam žádné levné boty nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna