Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
A stejně jsi pořád neodpověděl, co se tedy teď změnilo krom toho, že jí to nedáváš do ruky, ale posíláš na účet. Kolik dostávala předtím, že najednou to ex vadí? ![]()
@Prostě Vodnář píše:
A copak její matka o těch čtyřech litrech neví? To je takový problém dceři říct, že si z toho bude hradit vše, i ponožky? Navíc si myslím, že dcerka není hloupá a ušetří si. Možná lepší, než aby všechny prachy dostala matka, které na konci měsíce nic nezůstane, či se jí dokonce nebude dostávat. Když tu ruku na srdce, tak kolik matek používá výživné, jako součást rodinného rozpočtu a to třeba i pro dítě, které už má s jiným partnerem? Pokud budeme hledat negativa, vždycky nějaká najdeme. Nebylo by lepší se na věci dívat optimisticky? Přijde mi naprosto nelogické vyhrožovat kvůli tomu, že dítě dostává o tisíce víc, než bylo vyměřeno. Tady by měla být spokojenost. Ale jakmile jde o prachy, tak spokojenost stranou a zapneme program ždímání.
@unuděná píše:
A stejně jsi pořád neodpověděl, co se tedy teď změnilo krom toho, že jí to nedáváš do ruky, ale posíláš na účet. Kolik dostávala předtím, že najednou to ex vadí?
Mám z toho pocit, že ex nevěděla kolik přesně dcera dostává, když to bylo na ruku a když to posílá už na účet, tak to ví a má s výší problém. Předtím prostě třeba dcera jen přišla s novým oblečením s tím, že dostala peníze od táty, ale asi si představovala třeba 1000kč. A pokud se ex nezeptala dcery kolik ji táta dal, neměla dcera potřebu to říkat. Asi tam bude váznout komunikace z více stran.
Pokud ty posíláš sedm tisíc, ex ze svých příjmů použije také sedm tisíc na zaopatření dcery, tak to je dohromady 14000. Za to myslím dcera existenčně nestrádá, aby bylo třeba ti navyšovat alimenty. S tou výší kapesného jsi to možná trochu přestřelil, ale to musíš vědět sám, nakolik je dcera rozumná a zda zvládne s takovou částkou normálně hospodařit. Jinak s tím se setkává dost chlapů, že pokud dají dítěti peníze, ozve se ex, že to mělo jít jí do rukou. Zajímavé, že pokud za to samé nakoupíš naturálie (oblečení, boty, školní potřeby), je to v pořádku. ![]()
@Fiveone píše:
Mám z toho pocit, že ex nevěděla kolik přesně dcera dostává, když to bylo na ruku a když to posílá už na účet, tak to ví a má s výší problém. Předtím prostě třeba dcera jen přišla s novým oblečením s tím, že dostala peníze od táty, ale asi si představovala třeba 1000kč. A pokud se ex nezeptala dcery kolik ji táta dal, neměla dcera potřebu to říkat. Asi tam bude váznout komunikace z více stran.
Já si to myslím taky no, zakladatel vůbec nechápe, proč se na něj snáší kritika. Vůbec to není o výši kapesného nebo že by nechtěl dceři dopřát, je to o tom, že není schopen komunikovat. A proto taky ta moje poznámka „jakej šel, takovou si našel“. Páč ona je možná líná a má nemožnýho novýho chlapa, ale on není schopnej se normálně lidsky domluvit, nebo alespoň oznámit co a jak. A ještě křičí, že její mámě po tom nic není ![]()
@rmot píše:
Pokud ty posíláš sedm tisíc, ex ze svých příjmů použije také sedm tisíc na zaopatření dcery, tak to je dohromady 14000. Za to myslím dcera existenčně nestrádá, aby bylo třeba ti navyšovat alimenty. S tou výší kapesného jsi to možná trochu přestřelil, ale to musíš vědět sám, nakolik je dcera rozumná a zda zvládne s takovou částkou normálně hospodařit. Jinak s tím se setkává dost chlapů, že pokud dají dítěti peníze, ozve se ex, že to mělo jít jí do rukou. Zajímavé, že pokud za to samé nakoupíš naturálie (oblečení, boty, školní potřeby), je to v pořádku.
Takhle to nefunguje. Matka se podílí výlučnou péčí, to je její způsob zajištění dítěte, takže to fakt není žádných 14k.
@unuděná píše:
Takhle to nefunguje. Matka se podílí výlučnou péčí, to je její způsob zajištění dítěte, takže to fakt není žádných 14k.
Takže matka svoje děti neživí? ![]()
@rmot píše:
Takže matka svoje děti neživí?
Ale samozřejmě, že živí. Ale není to žádné 50:50, jelikož to by musela být i péče o dceru a výše jejich platů 50:50, chápeš?
@Karel1974 píše:
Taky neruzumím tomu, proč by měl otec matce říkat, že přispívá dceři, to je přeci základ demokracie, že nemusí.
I policie má POMÁHAT A CHRÁNIT, já dceři POMÁHÁM A CHRÁNÍM jí.
To jsem ale špatný táta…fakt směšný od Tebe
Bohuzel, tady se extremne slovickari,80% mistnich te zlyncuje naprosto jen tak, bezduvodne, ono je to bavi byt v opozici.
@zoidberg píše:
Hele buď v klidu. S matkou dětí mám vztahy docela dobré, ale fakt by mě ani na vteřinu nenapadlo, že s ní budu konzultovat nebo dokonce že budu chtít od ní svolení k tomu, abych dětem dával kapesné. Ženy jsou jako sociální demokracie, samy chtějí vše nařizovat a peníze přerozdělovat, nesnesou, že by to někdo zvládl bez jejich dozoru. Taky tak jejich hospodaření vypadá. Je fajn, že holce dopřeješ, akorát ji veď k aktivnímu spoření a dobrému hospodaření.
Amen ![]()
@marcellia píše:
Bohuzel, tady se extremne slovickari,80% mistnich te zlyncuje naprosto jen tak, bezduvodne, ono je to bavi byt v opozici.
Počkej, a co že bylo účelem diskuze? Ptal se, zda ustoupit nebo jít do sporu. No, tak za mě by bohatě stačila věta „dávám jí teď víc peněz a bude si za ně kupovat všechno ošacení, už s tím nemusíš mít starosti ani výdaje“. Vsadila bych se, že takhle podané by to exce nevadilo, proč taky? Lynč dostal proto, že ani tohoto není schopen a vykřikuje o ochraně své dcery, zcela nesmyslně ![]()
@Fiveone píše:
Mám z toho pocit, že ex nevěděla kolik přesně dcera dostává, když to bylo na ruku a když to posílá už na účet, tak to ví a má s výší problém.
hmm, ale tak zas ale posílá to na účet dceři, ne matce
nejmám nejmenší ponětí, kolik mají moje děti peněz na účtu. nemluvě tedy o tom, že pokud dcera měla svůj účet, tak to asi s kapesným nebylo tak strašný, protože jinak by mi matka neměla důvod dceři účet zakládat. no a pokud dceři účet založil až zakladatel nebo pokud si ho dcera založila sama, tak zas o něm matka vůbec nemusí vědět, pokud jí to dcera sama neřekne. obzvlášť ne v době elektonických bankovních výpisů ![]()
@unuděná píše:
Ale samozřejmě, že živí. Ale není to žádné 50:50, jelikož to by musela být i péče o dceru a výše jejich platů 50:50, chápeš?
Nechápu, ona ta matka nechodí do práce a nemá normální příjem? Kvůli péči o dceru dělá jen na půl úvazku? Takže svou výplatu využije jen pro sebe a se zajištěním dcery spoléhá na peníze od otce?
@rmot píše:
Nechápu, ona ta matka nechodí do práce a nemá normální příjem? Kvůli péči o dceru dělá jen na půl úvazku? Takže svou výplatu využije jen pro sebe a se zajištěním dcery spoléhá na peníze od otce?
Prosímtě vůbec to nevztahuj na tuto situaci, prostě je to tak, jak to je. Někdo víc pečuje, někdo víc platí. Kdo platí, tomu se to vyměřuje podle platu. I ve střídavé péči se stanovuje výživné - oběma stranám.
@unuděná píše:
To je blbost, vyživovací povinnost mají oba. To bych chtěl tu péči v šestnácti letech vidět. Běžně se to tu píše, ale je to blbost. Musí ji vyživovat v rámci svých finančních možností, pokud nemá dost peněz, ať si najde lépe placené místo.