Nepochopení u kapesného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
10.6.22 13:36
@unuděná píše:
A zase tyjo, agresivní jak čivava na perníku :roll: S tebou bych fakt chtěla něco ohledně dětí řešit :zed: Cos nepsal? Že jí peníze posíláš na účet? Nebo že na základě našich komentářů sis vydedukoval, že „nejspíš by to soud ani neotevřel“?

Nebudu se s tebou hádat, je to nesmysl
Měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.6.22 13:41
@Karel1974 píše:
Nebudu se s tebou hádat, je to nesmysl
Měj se hezky

Nedokážeš mi tedy ani vysvětlit, co jsem špatně pochopila? Vychrlíš na mě, že jsem tupá jak důchodce na předváděčce, ale sám nejsi schopný normální diskuze. Úplně bez jakéhokoli sarkasmu či rejpání se tě ptám, co teda tu exku naštvalo - to, že to holce posíláš najednou na účet, to, že jsi kapesné navýšil (o kolik? Kolik dostávala předtím?) nebo něco úplně jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
10.6.22 14:02

Edit -spatna diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
10.6.22 14:13

Chápu, že to myslíš dobře, ale litr na týden je fakt dost.
Aby jsi jednou nelitoval. Navíc holka může jít na brigádu, takže možná jí máma nedává žádné peníze z výchovného důvodu.
Myslím, že dvojka byla cajk :wink:.

• Citovat
  • Upravit
4947
10.6.22 14:40
@unuděná píše:
A vůbec netuším, Karle, proč na mě pořád útočíš tou pasivní agresí.Já se jen snažila pochopit, co tvou ex tak zvedlo ze židle, že vyhrožuje soudem. Možná, kdyby ses o to pokusil i ty, by soud naprosto nebyl na pořadu dne. Ale ty se pořád jen obhajuješ, dceru vyzdvihuješ, sebe stavíš na piedestal, ale podívat se na to z pohledu exmanželky nechceš. No co, tak si dejte další kolečko po soudech, mě to může být fuk. Ale přišel sis pro rady, dostal jsi je, ale nic si z nich nebereš. Vyzobal sis jeden, dva příspěvky, které tě poplácaly po ramínku a s tím jsi spokojený. Těžký to život.

Dotyčnou matku neznám, ale protože zkušenosti s touhle věkovou kategorií dcer mám bohaté, tak bez mučení přiznávám, že mě by to zvedlo ze židle taky. Jednak si myslím, že to je nevýchovné, aby slečna dostávala takovouhle částku čistě jen za to, že existuje.
Druhak nevěřím, že je tak vzorná a zodpovědná, jak ji zakladatel prezentuje, nikdy nevzdoruje a nikdy to argumentačně proti mámě nezneužije. Vadilo by mi, že se vůbec nepokusil komunikovat a prostě si něco rozhodl. Jakou motivaci asi tak holčina bude mít udělat doma něco navíc nebo jít na brigádu? A ještě je z toho cítit snaha se pomstít za něco, co se dělo v minulosti, za omezenou možnost kontaktu v uplynulých letech. To je to, co mi na tom příběhu vadí nejvíc. Vedou souboj přes holku, což je totálně toxické a těžko se to na ní může nepodepsat. :nevim:
Ale vlastně děkuju za srovnávací subjekt, hned jsem vděčnější za rodiče své nevlastní dcery, kteří se dokáží nejenom domluvit spolu navzájem, ale ex dokáže v pohodě komunikovat i se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.6.22 14:54

@Jeremi :potlesk: Výstižné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.6.22 15:10

@Jeremi taky mám pocit, že ze strany zakladatele to je hlavně způsob, jak dát exce najevo, o kolik je on lepší, schopnější, vrátit jí, že mu někdy dělala problémy a dceru si pomocí financí protáhnout na svou stranu. Kdyby mu šlo opravdu primárně o holku, tak se snaží se domluvit a vymyslet, jak to udělat do budoucnosti, ať vše funguje jak nejlépe pro dceru - a to bez ohledu na to jaká je, nebo není exka. Místo toho dělá tichou válku.

• Citovat
  • Upravit
14007
10.6.22 15:21

@Karel1974
Alr jako zacinas se tu vztekat hur nez zenska :lol:.
Chlape mas takhle tady tohle tvé vystěkovani za potrebi? :).

A to ti píšu Ja, ktere je jedno kolik dávas sve dceři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
10.6.22 16:07

@Jeremi JJ, mně by vůbec jako matce nevadilo, že otec dceru „rozmazluje“
však je jeho, tak pokud se mu daří, ať jí dává… to je OK..
problém je jeho styl Komunikace, jeho styl výchovy a toho, jak je s dcerou ne-komunikováno o takovém objemu financí (pro 16tku fakt vysokém)
potřetí píšu, že pokud si z toho platí koně (a to byla dvojka nejméně, tak OK), ale ON nekomunikuje a neodpovídá na to, co se mu nehodí
to je pak těžké
myslím, že se exce chce pomstít a ukázat, na „co má“, navíc s dcerou evidentně není schopen probrat základy fin. gramotnosti minimálně v tom, na co přesně jsou tyto prostředky určeny a na co ne
to je přece základ
Matka se vzteká, protože jí to zřejmě příjde nevýchovné (víc by se asi vztekala, kdyby neplatil výživné, že), ale mně fakt nepřijdou v první řadě špatně ty peníze (ruku na srdce 4pro teen-agerku je hodně, ale v dnešní době to fakt mohou být jedny boty, bunda a kino s kámoškou..), měl s ní promluvit i na téma spoření apod.
to je to, co mi tu v tom příběhu chybí a vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
10.6.22 16:22
@Karel1974 píše:
Jen by mě zajímalo, kdyby se holčina odstěhovala k otci, kolik by matka dobrovolně platila sama, jestli by si taky našla práci navíc ke svému zaměstnání a snažila se být štědrá, už nemůžu psát, nemám volné ruce, protože se za břicho popadám :lol: :mrgreen:

tak už je celkem jasné, odkud vítr vane. Tak snad to kupování dítěte není jen pomsta bývalce a jde ti opravdu o dceru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
10.6.22 16:39

@Karel1974 proč nemáš dceru ve své péči, když je matka tak šílená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
15.6.22 22:15

@Jeremi Tedy s vámi bych se dostal do rozporu raz dva, takže to raději nechám být.

• Citovat
  • Upravit
4947
16.6.22 05:27
@Prostě Vodnář píše:
@Jeremi Tedy s vámi bych se dostal do rozporu raz dva, takže to raději nechám být.

A jaký přesně smysl mělo mít tohle sdělení? K čemu je takhle něco nakousnout, ale nenapsat svůj názor, ani argumenty, o které ho opíráte (když už si teda zjevně vykáme). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
15.10.22 08:44

Přečetla jsem si diskuzi. Jako zatím mám, pravda, teprve prcky. Tuším, co exku štve. Protože já bych chtěla výši kapesneho dětí s otcem prostě konzultovat, kór pokud by se jednalo o tuto nadstandardní částku. Z hlediska výchovy, ne toho, že bych si chtěla peníze syslit pro sebe. Pokud by to probíhalo tak, že by si dcera z toho platila kroužek, oblečení a pod, asi by to bylo ok. Ale ruku na srdce, kdo z nás si jako teenager v létě odkládal na zimní boty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
15.10.22 09:19
@Karel1974 píše:
U nás to funguje tak, že moje současná přítelkyně vydělá ještě o třetinu víc jak já a nežiju na její úkor, máme každý svou finanční svobodu, poplatíme co je potřeba a klídek, ani nevím, za co utrácí a co mi je také po tom, je schopná a já jsem šťastnej, když si žije jak chce a má svobody kolik chce…každý svého štěstí strůjcem-to především…to že je žena slabší než muž jsou jen plané řeči, znám hodně schopných žen…pak i několik líných všehoschopných, ale u chlapů je to stejný, ŽENY a MUŽI si nemají co vyčítat

Takze sdilis domacnost s osobou, jejiz plat je jeste vyssi, nez tvuj a handrkujes se s matkou o dva litry. Pokud dojde k soudu, tak bys taky mohl platit vic, nez 2×tolik.
K veci-pojud bys nebyl ublizeny narcis a s matkou normalne komunikoval, verim, ze byste se vsichni v pohode dohodli. Ale protoze v diskusi prevazne vyhledavas ty, co s tebou souhlasi a ty s opacnym nazorem odmitas, je evidentni, ze nechces diskutovat, ale poplacat po rameni.
Pokud bys to cele opravdu jeste chtel vyresit, tak 1)zkontaktuj matku a, minimalne, si vyslechni jeji nazor,2)pokud dcera zije prevazne u vas, jak pises, zazadejte o svereni do pece. Vse ostatni je jen mlaceni prazdne slamy nebo honeni ega. Protoze ve finále je úplně fuk co, jak a kam posilas, kdyz to zasadnejsi-komunikace-vám všem chybi.
A hako dcera otce, ktery nema vztah k lidem, ale hlavne k majetku a penezum pripomenu jedno varovani-ted jsi mozna za granda, ze solis takovy prachy, ale aby jsi jednou neskoncil jen s touhle pozici. Kupovat si deti je totiz hrozne snadne. Ale ony jednou vyrostou a kdyz tam nebude i jiny zaklad, muze se ti to pekne vymstit. Takze bych na tvem miste zacala vnimat tve „oponenty“ viz @unuděná a misto penez bych se kousla a sla na ty nakupy s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna