Nepochopení u kapesného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
9.6.22 14:49
@ludmilaadamkova píše:
Takže když budu mít alimenty třeba 1500 na dítě kterýmu jsou 2 roky tak na ně nesmím šáhnout a mám mu je spořit? :mrgreen: :mrgreen:

To ne, ale když máš 7t a dítě 4t, tak mu na jeho peníze snad nešáhneš ne???
Ok, tak bude holka bydlet u mě a co tím bývalka získá…všechno utratěl, její amant je línej jako veš a já si myslím, že se má hýbat trochu i on, prachy má dávat chlap, co s ženou sdílí lože, dítěti dávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.22 14:49
@Karel1974 píše:
Tak 4000,– měsíčně děleno 30 dny není žádnej šlágr…názory, že pětikilo je akorát nemohu přijmout…nebudu dávat dceři 15 korun na den…to bych byl trochu lakomej tatínek

Dosud jsi jí nedával nic, to bylo v pořádku jo? :roll:
Potřetí: proč jí raději nekoupíš něco osobně? Budete mít spolu zážitek z nákupů, pomůžeš vybrat kvalitu, zasponzoruješ smysluplnou věc, pokud máš pocit, že jí matka na oblečení šidí. Dát 16 leté holce do ruky 4k k volnému použití - dám ruku do ohně za to, že si z toho bude kupovat dočista jiné věci, než Rieker obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.22 14:51

Na to jezdectví začala chodit až poté, co jsi jí začal posílat 4k kapesné a platí si to z toho jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.6.22 14:51
@Karel1974 píše:
To ne, ale když máš 7t a dítě 4t, tak mu na jeho peníze snad nešáhneš ne???
Ok, tak bude holka bydlet u mě a co tím bývalka získá…všechno utratěl, její amant je línej jako veš a já si myslím, že se má hýbat trochu i on, prachy má dávat chlap, co s ženou sdílí lože, dítěti dávám…

no tak si ji vem do péče a bývalku neřeš. Kdžy budeš dítěti dávat minimálně 4K kapesný tak matce neřekne ani popel a pude :)

• Citovat
  • Upravit
94
9.6.22 14:52
@Kriss Tina píše:
No tak to máš psát rovnou v začátku a to jezdectví si platí ona sama? Nebo tvrdí že to platí a platí ji to máma? Nebo kdo to platil, než jsi ji začal dávat kapesne? Nebylo by teda lepší ji to platit rovnou a na útratu ji dávat teda min?

Nebylo, protože takhle získá lepší finanční gramotnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
9.6.22 14:55
@unuděná píše:
Mimochodem, když se oháníš tím „opadne starost s ošacením“, myslíš (a ruku na srdce), že si z toho dcera koupí třeba boty na tělák nebo kvalitní bundu na lyže? Dost pochybuji.
A ještě jednou se ptám: proč s ní raději nezajdeš na nákupy a nepořídíš jí, co potřebuje?

A copak její matka o těch čtyřech litrech neví? To je takový problém dceři říct, že si z toho bude hradit vše, i ponožky? Navíc si myslím, že dcerka není hloupá a ušetří si. Možná lepší, než aby všechny prachy dostala matka, které na konci měsíce nic nezůstane, či se jí dokonce nebude dostávat. Když tu ruku na srdce, tak kolik matek používá výživné, jako součást rodinného rozpočtu a to třeba i pro dítě, které už má s jiným partnerem? Pokud budeme hledat negativa, vždycky nějaká najdeme. Nebylo by lepší se na věci dívat optimisticky? Přijde mi naprosto nelogické vyhrožovat kvůli tomu, že dítě dostává o tisíce víc, než bylo vyměřeno. Tady by měla být spokojenost. Ale jakmile jde o prachy, tak spokojenost stranou a zapneme program ždímání.

• Citovat
  • Upravit
94
9.6.22 14:55
@unuděná píše:
Na to jezdectví začala chodit až poté, co jsi jí začal posílat 4k kapesné a platí si to z toho jo?

Dostávala peníze ode mě na ruku, ale na účet je to lepší, bezpečnější, to je ten důvod…karta je i pojištěná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.6.22 14:57
@Prostě Vodnář píše:
A copak její matka o těch čtyřech litrech neví? To je takový problém dceři říct, že si z toho bude hradit vše, i ponožky? Navíc si myslím, že dcerka není hloupá a ušetří si. Možná lepší, než aby všechny prachy dostala matka, které na konci měsíce nic nezůstane, či se jí dokonce nebude dostávat. Když tu ruku na srdce, tak kolik matek používá výživné, jako součást rodinného rozpočtu a to třeba i pro dítě, které už má s jiným partnerem? Pokud budeme hledat negativa, vždycky nějaká najdeme. Nebylo by lepší se na věci dívat optimisticky? Přijde mi naprosto nelogické vyhrožovat kvůli tomu, že dítě dostává o tisíce víc, než bylo vyměřeno. Tady by měla být spokojenost. Ale jakmile jde o prachy, tak spokojenost stranou a zapneme program ždímání.

PŘESNĚĚĚĚĚĚĚ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.22 14:58
@Karel1974 píše:
Dostávala peníze ode mě na ruku, ale na účet je to lepší, bezpečnější, to je ten důvod…karta je i pojištěná

Takže doteď jsi jí dával peníze tajně na ruku? Nebo proč se najednou ex čílí? Prezentuješ to, jako že se změnil pouze způsob placení toho „kapesného“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38

Záleží kolik vydelavas, podle toho by rozhodl soud. Ale na nateu urcite najdes, kolik bys mel platit podle tveho platu. A podle toho se rozhodni, jestli jit do sporu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Myslím si to, co tady téměř všichni ostatní. 4000 pro šestnáctiletou holku na měsíc je strašně moc. Za 2 roky bude plnoletá, ale teď za ni máte zodpovědnost a ona touto sumou získává značnou nezávislost a páku na vás. Nedivím se tvé ženě, že se jí to nelíbí. Pokud to není holka abnormálně uvědomělá, neušetří nic. Všechno to rozhází a hlavně si zvykne, že jí někdo dává pro nic za nic větší sumu peněz. Pokud zjistíte, že ty peníze nepoužívá dobře a přestaneš jí je dávat, budeš u ní na seznamu největších zrádců. Už teď ty peníze vráží klín mezi ní a její maminku. Docela bych si i bála, že pokud příliv peněz od tebe ustane, bude si hledat náhradu - někoho, kdo za málo, bude ochoten platit tolik, aby byla slečna spokojená. Abych nemalovala čerta na zeď - znám holku v tomto věku, která si po kouskách šetří na pobyt v Anglii. Má jasno, šetří, dostuduje a pojede do světa. Ale z tvé zmínky o koupi hadříků a bot, se mi nezdá, že by tvá dcera patřila do této kategorie. Co bych ale udělala teď být tebou, když už jí ty peníze dáváš…to tedy nevím. Protože všechna řešení jsou špatná. Možná bych si s ní zkusila promluvit a domluvit se, že si sama bude posílat na účet alespoň půlku a probrat s ní, na co by se jí to v budoucnu mohlo hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.22 14:59

@Prostě Vodnář Samozřejmě, ale zakladatel se urputně brání odpovědi na otázku, zda toto nějak konzultoval s ex nebo s holčinou. Pokud to podá tak, že odteď tedy máma nekupuje žádné oblečení, holka si bude hospodařit sama, tak naprosto v pohodě. Něco mi ale říká, že to tak asi nebude :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
9.6.22 15:10

Kapesny 4 tisice 8o to je teda dost. Ja dostavala 500 Kc a to to neni tak dlouho :mrgreen: Davala bych 1000 Kc kapesne a bud navysit alimenty o ty 3 tisice nebo se domluvit posilat na sporici ucet ty 3 tisice. Promluvit o tom s dcerou, ze to je na sporeni a ze tu tisicovku ma na zabavu a zbytek ma na sporeni. No a samozrejme to probrat i s byvalou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.6.22 15:10
@Karel1974 píše:
Nebylo, protože takhle získá lepší finanční gramotnost

No, teoreticky ano, ale to by jí k tomu musel někdo vést a naučit ji to. Ideálně ty, když jsi v balíku a určitě ve spolupráci s tou matkou, se kterou zjevně vůbec nekomunikuješ (nebo nějak úplně absurdně).

Mě třeba ten nápad dát jí peníze nepřijde principiálně úplně blbej, pokud je účelem ji naučit, jak se s nimi zachází. Jenže aby to fungovalo, tak si musíte společně (ano, i s exkou) udělat pořádek v tom, na co které peníze teda jsou a co se z čeho platí. 4000 na bubble tea, kina a kabelky je nepřiměřeně moc. 4000 na lekce za koně (500 Kč za jednu, když jsme v levném kraji), za nějaký to vybavení a dopravu, lepší boty je celkem adekvátní.

Takže rada asi jasná, komunikujte a chovejte se dospěle. Ona ta dcera do budoucna ocení i to, když se naučí, jak mezi sebou fungujou dva dospělí lidé, jak se umějí domluvit i když třeba ty vztahy nejsou úplně ideální. A dělat nějaký naschvály jí taky moc dobrej příklad nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.6.22 16:10
@Silverine247 píše:
To sice svym zpusobem ano, ale jak casto se kupuje obleceni a v jake cenove relaci? Asi jsi ji tim padem dal najevo, ze si zijete na vysoke noze. Ji jako samozivitelce po poplaceni vseho zustanou mesicne 4 litry jen tak na zabavicku? To sice samozrejme neni tvuj problem, ale zkus se na to podivat z tehle strany. Hlavne jsi to predevsim mel resit nejdriv s ni a dceri az pak oznamit, na cem jste se dohodli.

A ona s nim resila, ze nedava sestnactce ani korunu, i kdyz ma na ni stedre alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna