Neposlušná dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
28.12.18 19:59

Já teď syna, za pár dní 4 roky, taky nepoznavam. Přestal poslouchat, odmlouva, chce si vše dělat po svém… pomáhá fakt jen důslednost, i když se mi někdy už opravdu nechce. Tresty musíš vždy splnit. Náš miláček už párkrát šel ven v pyžamu nebo si boty obouval před barákem. Teď stačí pohrozit a je oblecenej během minuty. Taky jsem ho naučila to, že když se zvednu, je zle. Neposlechne ani po desáté, tak se zvednu a jednám ručně a stručně. Tzn. Seberu hračku, vypnu pohádku, dám na zadek… Takže teď když neposlechne se často a stačí zvednout a najednou všechno jde.
Před pár měsíci poslouchal fakt krásné, takže jsem ve výchově polevila, teď musím zase přitvrdit. Věřím, že to je jen období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.12.18 20:00

Dávej jí zpětnou vazbu okamžitě, na všechno a v klidu. Nespolupracuješ, končíme aktivitu. Neuklízíš, odnesu hračky k popelnici. Budeš hodná, dostaneš co půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.12.18 20:03

Ja myslela ze ledová sprcha se dava jen v pripade ze dite ma totalni hysterak a je nebezpeci ze se zacne dusit. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 20:05

Asi mate pravdu, ze po ni chci moc. Cekala jsem, ze skoro 5 leta se oblece a vycisti zuby sama. Jedine, co pomaha je capnout ji a oblict atd, jenze se semnou pere a je hrozne silna, zadny tintitko. Jinsk kdyz ma svetly chvilky, tal mi pomuze, ale musi ji to bavit, jsk ji to nebavi. Rve, triska dverma atd.

• Citovat
  • Upravit
7527
28.12.18 20:05
@Anonymní píše:
Spletla jsem to, na jare bude mit 5. A co teda mam delat, kdyz jeste v 11 je v pyzamu a zuby nema vycisteny??? Nebo kdyz ji poprosim at uklidi, reknu ji to rano, nekolikrat z opakuji a stejne nic. Ja skoro nervu ani ji nemlatim, ona si dela co chce.

Nemá nastavené mantinely, ty se naszavuji už od batolete, mám teď čerstvě pětiletou, naprosto chápu, že vypenis, protože občas to je masakr co znova a znova zkouší, když byla menší, tak to bylo ještě horší, ale základ je si stát na svém a dávat přesně jak už tu zaznělo tresty, nebo ultimata, která ty opravdu splnis.
Dělá pouze to, co ty jí dovolis, u nás je pravidlo, že přes den hračky může mít rozkramovany, ale večer je prostě uklidi a jde se spát do čistého pokoje. To samé s cistenim zubů, večer cistim já, ale ráno si čistí sama a cistime si je po snídani všechny spolu a potom se prevlikame z pyzam, ale tohle máme už od malička dané, pokud na to nebyla zvyklá, tak teď jí nepredelas mávnutím proutku, bude tě to stát tu vytrvalost.
Sedni si s ní, třeba si zavedte tabulku, kam jí budeš dávat slunicka k jednotlivym úkonům které perfektně zvkadla bez rikani a vymyslete si jak dlouhodobou odměnu, tak krátkodobé menší odměny. Už je velká a chápe,nebo by měla chápat pojem pomoc, vysvetli jí, že když bude svoje záležitosti zvládat parádně, tak ti tím skvěle pomáhá, ty jí znas a ty bys měla vědět co na ní platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.12.18 20:07

Hele vubec se s ni nepatlej. V momentě kdy se s Tebou zacne prat ji znehybni. Chyt ji za zápěstí a drz, zalehni, cokoliv. Je to jen stene co ocurava rohy aby si vyzkouselo kam az muze. A vubec se neobvinuj. V klidu a dusledne a ona se srovná. Musi pochopit, ze ona velet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
28.12.18 20:08

Kdyz se nas syn nechtel oblikat a cistit zuby nebo umyt ruce nebo cokoli, tak jsem to udelala ja. Ale tak, aby mu to bylo neprijemne. Studena voda na ruce a drsna houbicka, tricko vyslict tak, ze mu „odrelo“ucho ( ne do krve, aby se tu na me nekdo nesesypal, proste jen aby to bylo neprijemne), zuby cistim pastou, ktera mu nechutna (jinak si muze cistit mou dospelackou) a tak dal. Kdyz se mu porad nechce, tak se zeptam, jestli to mam udelat ja a vetsinou to jde. Nebo vypnu telku, vezmu hracku, nejdeme treba bruslit nebo cokoli. Funguje to. Vydrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
28.12.18 20:13

U nás kluk 5 let, do teď musím asistovat u oblékání, donest mu oblečení až před něho, nesmí mít kolem sebe nic co by ho rozptylovalo např.hračky a každý kousek oblečení mu musím do teď připomínat popořadě- obleč si slipy, teď punčochy, kalhoty atd. Pořád musím stát nad ním a někdy mu i pohrozit že mu ujedu když se nestihne obléct než bude ručička hodin např.na desitce. Taky to u nás negunguje že bych mu řekla jen obleč se, to bych se nedočkala. S úklidem hraček jsme zavedli pravidlo, že hračky co nebudou uklizeny tak ty posbírám a na týden mu je zabavim (dám je na půdu). A s úklidem hraček mu samozřejmě pomáhám. Párkrát měl takhle zabavene oblíbené hračky a od té doby si na to dává pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:14
@ludmilaadamkova píše:
Ja myslela ze ledová sprcha se dava jen v pripade ze dite ma totalni hysterak a je nebezpeci ze se zacne dusit. 8o

Ona chytne rapl, jen kdyz ji reknu, ze si ma vzit ponozkx. Dnes taky, 2 hodinx ji rikam, ze pujde se umyt. Zacla jsem, ze jsem ji vypla pohadku, to uz startovala, pak si ji sla pustit znovu, beru ji ovladac. Zacala se semnou prat, ovladac jsem ji sebrals. To uz rve, jak pominuta. Rikam slikej se ne, tak ji slikam. To uz byls uplne mimo, tak jsem ji capla a dals pod vodu asi na 3 vteriny. A tohle s ni zazivam, tak 6 krat denne. A to nad ni stojim a domlouvam treba pul hodiny. Ja se drzim, co to jde, ale tohle by nedal ani svatej.

• Citovat
  • Upravit
1351
28.12.18 20:18

Naší starší bude pět za pár týdnů. Vyčistit zuby a oblíknout se zvládne sama úplně bez problémů. Ale musí sama chtít a nesmí jí nic rozptylovat (televize). Jinak taky všechno říkám milionkrát. Do toho dvacetiměsíční, ta neposlechne vůbec :roll: prostě blbákov na kolečkách. Snad nejhorší jsou odchody, to květu. Na studenou sprchu nedošlo nikdy, to mi vadí, ale na zadek dostaly obě. Ale pro mě je to nejkrajnější řešení, když už nejde jinak a ani pohrůžka nezabere. Ale jako upřímně, když vidím puberťačky mojí ségry, říkám si, že jsem na tom ještě dobře. :mrgreen: A když je mi jako úplně nejhůř, říkám si, že třeba brzo v Německu zlegalizují dětské sňatky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
28.12.18 20:19
@Anonymní píše:
Asi mate pravdu, ze po ni chci moc. Cekala jsem, ze skoro 5 leta se oblece a vycisti zuby sama. Jedine, co pomaha je capnout ji a oblict atd, jenze se semnou pere a je hrozne silna, zadny tintitko. Jinsk kdyz ma svetly chvilky, tal mi pomuze, ale musi ji to bavit, jsk ji to nebavi. Rve, triska dverma atd.

Neoblikej, fakt třeba nech vycbrat ze svou atraktivních variant oblečení a já bych šla i tak daleko, že bych jí pripravila třetí hromádku, kterou nosí nerada a tou bych pohrozila, že si oblekne a sama pokud se do nějakého časového úseku neoblekne do toho do čeho si vybrala. Jako napíšu to blbě, ale ona potřebuje pocítit ten nekomfort toho co se bude dít, když si nesmyslně postaví hlavu. Jinak buď v klidu, i moje dítě mělo letecký den hraček, dokonce po pár neúspěšných(kdy si jela dál svoji) jsem musela nastavit vyšší level a šla to semnou hodit do popelnice, od té doby je celkem co se úklidu týče klid. Takže jak píše @Tarjei s naprosto ledovym klidem jednej, bez emocí(jo je to sakra těžký, ale jde to) s klidným tichým hlasem jí vysvetlit proč to děláš a že to děláš velmi nerada, ale že jsi jí upozorňovala a ona nedbala a i když tě to mrzí, tak ti nedala jinou možnost.
Ano, je to drsný, ale prostě mantinely musí být a bohužel děti jsou jako mláďata zvířat a zkouší kam až můžou zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
28.12.18 20:21
@Anonymní píše:
Ona chytne rapl, jen kdyz ji reknu, ze si ma vzit ponozkx. Dnes taky, 2 hodinx ji rikam, ze pujde se umyt. Zacla jsem, ze jsem ji vypla pohadku, to uz startovala, pak si ji sla pustit znovu, beru ji ovladac. Zacala se semnou prat, ovladac jsem ji sebrals. To uz rve, jak pominuta. Rikam slikej se ne, tak ji slikam. To uz byls uplne mimo, tak jsem ji capla a dals pod vodu asi na 3 vteriny. A tohle s ni zazivam, tak 6 krat denne. A to nad ni stojim a domlouvam treba pul hodiny. Ja se drzim, co to jde, ale tohle by nedal ani svatej.

Přesně tohle dělala starší taky. Nakonec jsem došla k tomu, že jsem ji nechala ležet a řvát. Pokud teda neležela na chodníku. Dokud nevybublala, nevšímala jsem si jí. Ona negativní pozornost je taky pozornost. Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:22
@medunka23 píše:
Nemá nastavené mantinely, ty se naszavuji už od batolete, mám teď čerstvě pětiletou, naprosto chápu, že vypenis, protože občas to je masakr co znova a znova zkouší, když byla menší, tak to bylo ještě horší, ale základ je si stát na svém a dávat přesně jak už tu zaznělo tresty, nebo ultimata, která ty opravdu splnis.
Dělá pouze to, co ty jí dovolis, u nás je pravidlo, že přes den hračky může mít rozkramovany, ale večer je prostě uklidi a jde se spát do čistého pokoje. To samé s cistenim zubů, večer cistim já, ale ráno si čistí sama a cistime si je po snídani všechny spolu a potom se prevlikame z pyzam, ale tohle máme už od malička dané, pokud na to nebyla zvyklá, tak teď jí nepredelas mávnutím proutku, bude tě to stát tu vytrvalost.
Sedni si s ní, třeba si zavedte tabulku, kam jí budeš dávat slunicka k jednotlivym úkonům které perfektně zvkadla bez rikani a vymyslete si jak dlouhodobou odměnu, tak krátkodobé menší odměny. Už je velká a chápe,nebo by měla chápat pojem pomoc, vysvetli jí, že když bude svoje záležitosti zvládat parádně, tak ti tím skvěle pomáhá, ty jí znas a ty bys měla vědět co na ní platí.

Ale tohle vsechno s ni jsem delala a delam, vzdy si rano cisti zuby sama a vecer ja, je to tak kazdej vecer uz od 4 mesicu, co mela zub. A stejne katdej vecer, rve ze sama nebo ze vubec. To stejny to oblikani. Podle popisu, to zni jsk kdyby ylezla z jeskyne a ja ji ted zacala vychovavat, ale to fakt ne. Ja na ni uplne vidim, jak me nebere vazne a ma ze me jenom srandu. A moc se ji libi, kdyz me vytoci, ale proc je takova? Ja vzdy trvala na svem, ale zaroven se ji snszim venovat, hrat si s ni, chodit na vylety, do krouzku. Vsechno co, si smysli dostane( coz nevim jestli neni spatne).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 20:24
@milwinka píše:
U nás kluk 5 let, do teď musím asistovat u oblékání, donest mu oblečení až před něho, nesmí mít kolem sebe nic co by ho rozptylovalo např.hračky a každý kousek oblečení mu musím do teď připomínat popořadě- obleč si slipy, teď punčochy, kalhoty atd. Pořád musím stát nad ním a někdy mu i pohrozit že mu ujedu když se nestihne obléct než bude ručička hodin např.na desitce. Taky to u nás negunguje že bych mu řekla jen obleč se, to bych se nedočkala. S úklidem hraček jsme zavedli pravidlo, že hračky co nebudou uklizeny tak ty posbírám a na týden mu je zabavim (dám je na půdu). A s úklidem hraček mu samozřejmě pomáhám. Párkrát měl takhle zabavene oblíbené hračky a od té doby si na to dává pozor.

Jo presne tohle musim delat, stat nad ni a vse ji pripominat :zed: .

• Citovat
  • Upravit
7527
28.12.18 20:26
@Anonymní píše:

Když chytne rapla, buď pevně obejmout a držet, na mladší, na starší funguje nevsimat dokud se neuklidní, ono nadruhou stranu ty emoce taky musí nějak vypustit, takže jen opakuju že si promluvime až bude v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí