Neposlušná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30952
30.12.18 22:12
@Anonymní píše:
Vstane, nasnida se a nez se otocim uz vali pryc do pokojicku. Mam miminko, stene a ted jeste chlap se mi polamal. Bydlime ve velkym dome a ja nevim, kde mi hlava stoji. Ted na vecer, to bylo lepsi, rikala ze mi chce pomahat.

No jo, takže miminko… To je ale úplně jiná situace. To se nejedná o rozcapene dítě, ale o dítě, které ztratilo půdu pod nohama a získává pozornost matky jakýmkoliv způsobem. Proč by se oblékala hned, když může mít dvě hodiny tvé pozornosti, byt negativní. Já mám mimco a batole a první se obléká a myje ten, kdo dřív vstane, až jsou hotové obě děti tak teprve jdeme jíst. A u jídla ať si batole zdržuje jak chce, ale už to neodnáší mladší dítě a já jsem v klidu. Nějak to promysli, ale to mimco může být hlavní kámen úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30952
30.12.18 22:18

A kolik tomu mimcu je? Ono pro dceru to je šok, co platilo dodnes již úplně neplatí, ty jsi unavená, třeba i méně trpělivá… Do toho pes, péče o muze… Musíš si promyslet, jak věci zjednodušovat. Když ty budeš v klidu, budou i děti. Mimochodem, chodíte ven? Nepomohlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
30.12.18 22:20

Mozna kvuli mimcu ted vyzadujes, at se obleka konecne sama. Nebo to tak bylo odjakziva? Driv jsi ji nepomahala? Kolik je miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 22:29

Muze to byt tim, ze ma sestricku, ale chova se k ni moc pekne. Miluje ji, hraje si s ni, chova, fakt si nemuzu stezovat, moc si sourozence prala. Male je 6 mesicu. S oblikanim jsem ji pomahala vzdy, v tehotenstvi jsme se ucily, ze by to mohla zvladat sama. Ja ji vzdy s oblecenim pomaham a rada pomuzu, ale u ni to znamena komplet oblict, nic si sama neoblece. Jinak souhlas, ze se musim uklidnit. Dnes jsem se snazila si veci, tak nebrat a i dcera byla vic v poho. Ted tu vedle me lezi a drzi se me ve spanku, bobek muj malej.

• Citovat
  • Upravit
30952
30.12.18 22:55

Super, že má ségru ráda. Ale i tak se jí to dotýká. Klidně si sourozence mohla přát, ale dospělý si neumí představit, co ho čeká, natož malé dítě. Promysli si, jak by jsi to ráno chtěla mít a než si to zautomatizujete, tak ji klidně oblikej. Já měla krátce po porodu druhého dítěte krizi s prvním a musela jsem se zamyslet nad sebou. To já jsem měla problém, byla jsem unavena, najednou jsem nemohla čekat půl hodiny nad kamínkem když druhé dítě plakalo hlady… Na první jsem jen stekala, byla jsem ze sebe znechucená. Teď půl roku po porodu máme absolutní klid, krizove situace jsem odstranila i za cenu, že chodíme méně ven, ale priorita je můj klid, což generuje klid všech ostatních. Popremyslet o vašem nastaveni, uvidíš, že se starší dcerka uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
30.12.18 23:11
@ProfZav píše:
Kdyz se nas syn nechtel oblikat a cistit zuby nebo umyt ruce nebo cokoli, tak jsem to udelala ja. Ale tak, aby mu to bylo neprijemne. Studena voda na ruce a drsna houbicka, tricko vyslict tak, ze mu „odrelo“ucho ( ne do krve, aby se tu na me nekdo nesesypal, proste jen aby to bylo neprijemne), zuby cistim pastou, ktera mu nechutna (jinak si muze cistit mou dospelackou) a tak dal. Kdyz se mu porad nechce, tak se zeptam, jestli to mam udelat ja a vetsinou to jde. Nebo vypnu telku, vezmu hracku, nejdeme treba bruslit nebo cokoli. Funguje to. Vydrz.

Jeee, to přesně dělám taky a fakt to funguje :mavam: Hlavně co se týče oblékání, taky to udělám já, ale nepříjemně. Nechceš uklízet hračky? Uklidim je, ale do sklepa! Nechceš si čistit zuby? Udělám to já a „drsně“. Neposloucháš? Vyndavam baterky z ovladače TV .......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
31.12.18 08:30

Tak když jsi ji až do teď komplet oblikala, tak se nediv že se sama neoblece. A do školky nechodí? Tam se přece musí oblékat sama. U nás v tomto nejvíc pomohla školka, že tam se syn musel oblikat sam, tam jinou možnost neměl, tam se učitelky s nikým nepiplaji. Doma to na mě pořád zkoušel že mu to nejde, že to neumí atd, ale opravdu díky školce se vše rychle naučil i zip u bundy atd, sama jsem z toho byla mile překvapená co vše najednou umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
31.12.18 09:31

Já jsem tak ráda, že mám tak hodné děti :srdce: . Já vedu metodu cukru a biče. Ale nebiju. Dávám jasné pokyny a narovinu, žádné neefektivní půlhodinové promlouvání. Dokážu zařvat tak , že jsou v pozoru i sousedovic děti :lol: , počítám do 3. A naopak se dokážu hodiny tulit, objímat, pusinkovat a chválím snad za všechno. Když se ve školce nechtěla obléct, tak jsem řekla, že ji obleče jiný tatínek , nebo maminka, když se objevili, byl to fofr :P , teď volám jakože pana souseda ;) .

• Citovat
  • Upravit
7527
31.12.18 09:49

Tak pokud se jí před půl rokem narodil sourozenec, je to situace o dost jiná, i když to chtěla, nedokazaala si predstavit jaké to bude a realita jí musela sakra zaskočit, protože najednou se většina věcí podrizuje miminku, ze kterého se nakonec stane vetrelec.
Ze své zkušenosti můžu doporučit, domluv si hlídání a měj pravidelně čas pouze pro ní, a v tu dobu nedělej nic jiného, pouze se jí věnuj. Je mi už jasné, proč nechce do té školky, má pocit, že sourozenec tě má pouze pro sebe a ona je odstrcena do školky, ono to je super že má mimco ráda a věř, že až sourozenec povyrosze a bude schopný si nejak smysluplneji hrát, tak se to spraví, ono ne nadarmo se říká, že nejnáročnější je první rok.

Udelej si opravdu čas pouze pro ní, vím o čem mluvím, mám holky 2,5roku od sebe a jak jsem začala tohle praktikovat, tak si tu pozornost nevynucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.12.18 09:51

@Makca87 jen otázka, když volas jakože souseda, jsi připravená na to, že ho jednou budeš muset třeba zavolat?? Já jsem si z výchovy mojí mámy která byla sakra nekompromisní vzala jednou věc a to je ta, nevyhrozovat dítěti něčím, co nemůžu splnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
31.12.18 11:19
@medunka23 píše:
@Makca87 jen otázka, když volas jakože souseda, jsi připravená na to, že ho jednou budeš muset třeba zavolat?? Já jsem si z výchovy mojí mámy která byla sakra nekompromisní vzala jednou věc a to je ta, nevyhrozovat dítěti něčím, co nemůžu splnit.

Tak to je jasné, že jsem připravená ho zavolat :wink:. Je to starší pán, hodný, ale děti se před ním stydí :wink:.

• Citovat
  • Upravit
519
31.12.18 11:48
@medunka23 píše:
Tak pokud se jí před půl rokem narodil sourozenec, je to situace o dost jiná, i když to chtěla, nedokazaala si predstavit jaké to bude a realita jí musela sakra zaskočit, protože najednou se většina věcí podrizuje miminku, ze kterého se nakonec stane vetrelec.
Ze své zkušenosti můžu doporučit, domluv si hlídání a měj pravidelně čas pouze pro ní, a v tu dobu nedělej nic jiného, pouze se jí věnuj. Je mi už jasné, proč nechce do té školky, má pocit, že sourozenec tě má pouze pro sebe a ona je odstrcena do školky, ono to je super že má mimco ráda a věř, že až sourozenec povyrosze a bude schopný si nejak smysluplneji hrát, tak se to spraví, ono ne nadarmo se říká, že nejnáročnější je první rok.Udelej si opravdu čas pouze pro ní, vím o čem mluvím, mám holky 2,5roku od sebe a jak jsem začala tohle praktikovat, tak si tu pozornost nevynucuje.

Myslíte, že pokud mladší hlídání nezařizuju, že z toho může být mladší smutný? On mi to ani moc nedává nějak najevo (3,5) je hodný, poslouchá. Jen se s roční sestrou neustále perou, to jediné řeším od rána do večera. Nemám tady prarodiče, otec dětí je hodně v práci a chuvu si asi moc dovolit nemůžu… Do školky chodí rád. Jediné o co se snažím, když malá usne tak chvilku ještě hrajeme člověče a pak ho koupu, čtu mu a ukladam, to je čas jen pro něj.Když tady ale pořád čtu odložte mladší dítě a věnujte se jen staršímu přemýšlím jestli není smutný a jen mi to třeba nechce říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.12.18 13:03

Zkouší hranice.. máme doma taky vzpurnejsi holcicku a musím na ni byt opravdu přísná.. ale pevnyma hranicema se to dost lepší.. hlavně zůstaň v klidu, mluv s ni vklidu, žádný vytacky.. já reknu věc jednou.. když neposlechne, upozorním ji, ze to říkám naposledy (to uz teď většinou reaguje) a když neposlechne ani po upozornění, začnu počítat do tři.. a když me to nechá dopocitat, tak ji lehce plácnu přes zadek a jde za dvere.. duslednosti uz chodí minimalne.. ale jakmile polevim, tak se hned zhorší.. když začínala přerůstát přes hlavu a musela jsem přitvrdit, bylo to hrozne těžké.., ale vyplatilo se to na 100%.. jinak bych se z ni musela zbláznít :-) jakmile ji das nějaký pokyn, musíš uz trvat na jeho splnění.. jinak ho ani nedavej.. stejne tak s oblékáním.. skoro pětileté dite bych teda neoblikala.. dcera se musí obléknout i svléknout sama uz cca dva mesice pred třetím rokem.. jen když ji nejdou třeba punčochy obléknout, tak ji pomůžu.. když se mi vztekala u neceho co bezpečně vím, ze to zvládne, ze to delat nebude, použila jsem postup viz výše a teď uz to je celkem bez problému.. ono hodně děla i skolka.. urcite bych jindala do skolky na cely tyden.., tam se taky naučí moralce, zlepší sebeobsluhu… uvidi jak se chovat apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.12.18 18:19

@krukynka může na mladšího sourozence žárlit i když ho má rád, ona ta dětská psychika je hodně křehká, mě se to hodně vyplatilo udělat si pulden jen pro starší, holky jsou od sebe 2,5roku a i když se mají opravdu rády, tak ten čas pouze semnou potřebuje, byla pouze semnou dlouho a je to pro ní nová situace. Zkusila bych a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
31.12.18 19:01

@medunka23 u nás jsou holky 2 roky od sebe a neexistuje, že by byla každá s někým jiným :) , musí být furt spolu :srdce: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML