Neposlušná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1742
31.12.18 20:35
@krukynka píše:
Myslíte, že pokud mladší hlídání nezařizuju, že z toho může být mladší smutný? On mi to ani moc nedává nějak najevo (3,5) je hodný, poslouchá. Jen se s roční sestrou neustále perou, to jediné řeším od rána do večera. Nemám tady prarodiče, otec dětí je hodně v práci a chuvu si asi moc dovolit nemůžu… Do školky chodí rád. Jediné o co se snažím, když malá usne tak chvilku ještě hrajeme člověče a pak ho koupu, čtu mu a ukladam, to je čas jen pro něj.Když tady ale pořád čtu odložte mladší dítě a věnujte se jen staršímu přemýšlím jestli není smutný a jen mi to třeba nechce říct?

Já mám kluky od sebe o 2 a čtvrt roku, momentálně je staršímu 5 a mladšímu budou 3 roky a nikdy jsem neměla hlídání pro mladšího že bych jako měla čas jen pro staršího. Taky to všude čtu- udělejte si čas spolu jen se starším dítětem- ale on každý nemá možnost hlídání. A abych pravdu řekla tak jsem ani nikdy nepocítila že bych staršího nějak ochudila. Když byl mladší ještě miminko, tak jsme hodně chodili ven na hřiště, kde malý spal v kočárku a já jsem mohla třeba pohoupat staršího. Doma taky jsem staršímu třeba četla pohádku i s miminkem v šátku atd. A cca od roku a půl mladšího už jsou z kluků parťáci, mladší se začal zapojovat do všech činností co jsme dělali před tim jen se starším, už teď dělají vše spolu a nemám pocit že by někdy za tu dobu co se mladší narodil že bych staršího nějak výrazně o něco ochuzovala že by musel být jen se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.12.18 21:46

@Makca87 taky to dělám už méně často, ale v období co popisuje zakladatelka prostě měl mladší na starosti muž a já zašla se starší do kina nebo do divadla, neříkám celý den, ale hodinku dvě mě měla opravdu pouze pro sebe. Dneska už je mladší 2,5 a vlastně už jsme tohle podnikly naposledy před půl rokem, taky jsou partacky, co se dokážou porvat a pohádat o hračku, ale do minutky jsou zase ok.

@milwinka to ani tvůj muž nepohlida na hodinku dvě?? To bohatě stačí, ale řekla bych, že nejdůležitější je to právě v období toho miminkovskyho věku kdy to miminko potřebuje té péče víc a víc se mi podřizuje ten režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
31.12.18 22:08

@medunka23 No když byl mladší miminko, tak jednak jsem ho kojila takže byl na mě vázaný a manžel si ho teda opravdu nikdy nebral, ani nevěděl jak se miminko drží, přebaluje atd :-D Pokud si někoho někam vzal, tak maximálně toho staršího třeba na procházku nebo do cvičení, ale jako miminko mi nikdy nikdo nehlídal ani toho staršího ani mladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.12.18 22:57

@milwinka my hlídání nemáme, ale právě jsme zastupitelni a muž se o miminka postaral dobře, mladší jsem taky kojila a i přesto jsem se starší na hodinku mohla vyrazit a pak to protahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí