Neposlušná dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.18 20:51
@Kriss Tina píše:
Zkuste si to vyměnit, co kdyby na tebe někdo křičel, mlátil tě, dával ti ledovou sprchu, chtělo by se ti pak dělat to co on chce? Kdyby ti někdo zabavil tvoje osobní věci, to co ti dělá radost? Určitě bys s nadšením šla a poslechla :roll: je to dítě, ty nemáš trpělivost, ona to vidí, bloudíte v kruhu, ty něco chceš ale musíš začít u sebe, nikdo ti neříká ať se jí klaníš, ale chovej se k dceři jako ke člověku…

Tak nevim no, kdyby mi treba v praci muj sef rekl, neco co mam udelat a rikal mi to slusne treba tyden, a ja to furt neudelala tak nevim, asi by me nepochvali, ze?
Ja se s ni delam, jak s malovanym vejcem. Ale jsem tsky jenom clovek a nemam na starosti jenom ji.

• Citovat
  • Upravit
37125
28.12.18 20:53
@Anonymní píše:
Tak nevim no, kdyby mi treba v praci muj sef rekl, neco co mam udelat a rikal mi to slusne treba tyden, a ja to furt neudelala tak nevim, asi by me nepochvali, ze?
Ja se s ni delam, jak s malovanym vejcem. Ale jsem tsky jenom clovek a nemam na starosti jenom ji.

Jenže ty seš dospělá ona dítě. Takle neposlechne jenom tebe nebo se tak chová i k otci nebo někomu kdo ji hlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 21:01
@Kriss Tina píše:
Jenže ty seš dospělá ona dítě. Takle neposlechne jenom tebe nebo se tak chová i k otci nebo někomu kdo ji hlídá?

Takhle se chova i s otcem, ona se tak chova i kdxz ji hlidaji nasi, ale muj tata houkne a poslechne. Ale on to ma v sobe, nikdy mi ani brachovi na zadek nedal a my ho poslouchali na slovo, ma prirozenou autoritu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 21:04
@blumen píše:
Ona ma v pokojicku telku volne k dispozici? Mozna by to bylo snazsi bez te televize.Otce taky neposloucha?

Jo ma, v herne. No ma vse, co chce. Ach jo, vzdy jsem si myslela, ze kdyz budu hodna s budu ji delat prvni posledni, ze se vzdy domluvime a bude nam fajn. Tatinka takx neposloucha, tam je to jeste horsi.

• Citovat
  • Upravit
85299
28.12.18 21:07

Zeptat se stylem, co si dneska oblikneme? Pomuzes mi vybrat? A vybrat spolecne obleceni, pomoct ji. Zkusit s ni komunikovat jinak, nez jen prikazy. Misto prikazu rict tu vetu jinak, pomaha to.

Zuby si u nas jde myt hned, v Krteckovi mel lev kazy, takze aby nemela dirky, jde si je cistit, rizual.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
28.12.18 21:10
@Anonymní píše:
Jo ma, v herne. No ma vse, co chce. Ach jo, vzdy jsem si myslela, ze kdyz budu hodna s budu ji delat prvni posledni, ze se vzdy domluvime a bude nam fajn. Tatinka takx neposloucha, tam je to jeste horsi.

To mi neprijde jako nejlepsi napad, mit vse, co chce. Snazim se ji vse nedavat, i kdyz muzu. Nekde jsem cetla, ze je dobre je naucit poznat, co je to hlad, zizen, ze nemuzou mit vse a hned, musi mit povinnosti a tak. Presne si to uz nepamatuju, ale prislo mi to zajimave a dulezite. Telku si teda moje 4-leta jen tak pustit nesmi, o toˇ rozhoduju ja, kdy se pusti. Pak si vybere co a ja rozhodnu, na jak dlouho. To mi prijde ideal. Kdyby mela telku k dispozici a mohla si ji poustet, ignorovala by me ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 21:10

Jo mate asi pravdu, musim na ni pomalu a oblict ji a vycisti zubx a budu doufat, ze se to casem zlepsi.

• Citovat
  • Upravit
30922
28.12.18 21:11
@Anonymní píše:
Jezisi, jako co mam jeste udelat natahnout ji cervenej koberec? A klanet se ji? Rano se nasnida a ja ji prosim at se jde prevlect a zuby, ze ji s tim pomuzu. Rekne ze ne?? A co mam delat ted???? Tak ji necham a jdu k ni do pokoje, kde se zavrela, kdxz rikala to ne. Lezi a rika,ze ma pohadku. Reknu dobre, skonci pohadka a pujdeme se prevlict. Pohadka skonci a stejne nejde, musim vypnout, sebrat ovladac a se revem ji dotahnout do koupelny. Nikdo ji televizi, nevypina jen tak. Sama to nemam rada.

Proč má čtyřleté dítě TV v pokoji a kouká se na co chce? Hrozně ji ustupujes. Hned po té snídani bych s ní šla, TV nedovolila zapnout, dokud se neobleče a neumyje. Žádné až se dokoukas… Musí znát posloupnost věci - snídaně, oblékání, mytí a až pak cokoli jiného. TV bych sebrala jako první, chová se jak mimino, tak žádna prilisna libovůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
28.12.18 21:17
@Anonymní píše:
Jo ma, v herne. No ma vse, co chce. Ach jo, vzdy jsem si myslela, ze kdyz budu hodna s budu ji delat prvni posledni, ze se vzdy domluvime a bude nam fajn. Tatinka takx neposloucha, tam je to jeste horsi.

To přeci nemůže fungovat, člověk musí vědět, kam az může zajít. I dospělý s jakoukoli novou věci či situaci zkouší, co ještě ano a co už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
28.12.18 21:21

@Cuddy presne. Vychovatelka ve skolce nam rikala kdysi vsem, at si predstavime obrazek. Dite se citi bezoecne, kdyz je uvnitr. A zkousi hledat hranice. Dostane se na ram, tam kolisa a je na rodici, aby stanovil presne hranice a dite se tase sostalo zpatky dovnitr doprostred. Tak nejak to bylo, prejlad z nemciny. Ale libilo se mi to a sedi to.

Fakt si nedovedu predstavit, plnit ji vsechny prani a delat prvni posledni :think: role rodice je jina, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 21:22
@Cuddy píše:
To přeci nemůže fungovat, člověk musí vědět, kam az může zajít. I dospělý s jakoukoli novou věci či situaci zkouší, co ještě ano a co už ne.

Ano mas asi pravdu, ja ji tak moc miluju, ze kdyz neco chce rada ji udelam radost. Ale ma ze me, jenom srandu

• Citovat
  • Upravit
1742
28.12.18 21:26
@Cuddy píše:
Proč má čtyřleté dítě TV v pokoji a kouká se na co chce? Hrozně ji ustupujes. Hned po té snídani bych s ní šla, TV nedovolila zapnout, dokud se neobleče a neumyje. Žádné až se dokoukas… Musí znát posloupnost věci - snídaně, oblékání, mytí a až pak cokoli jiného. TV bych sebrala jako první, chová se jak mimino, tak žádna prilisna libovůle.

Přesně jak píše tady Cuddy. Dcera musí mít nacviceny ranní rituál, přesnou posloupnost a to se bude dělat každé ráno stejně, takže už jí nebudeš muset davat prikazy. Takže hned po snídani ji odvedes za ruku do koupelny, nesmí se dostat k televizi před čištěním zubů. Zkus mrknout na přednášky od PhDr.Pekařove, ta řeší přesně tyto věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
28.12.18 21:32
@blumen píše:
@Cuddy presne. Vychovatelka ve skolce nam rikala kdysi vsem, at si predstavime obrazek. Dite se citi bezoecne, kdyz je uvnitr. A zkousi hledat hranice. Dostane se na ram, tam kolisa a je na rodici, aby stanovil presne hranice a dite se tase sostalo zpatky dovnitr doprostred. Tak nejak to bylo, prejlad z nemciny. Ale libilo se mi to a sedi to.Fakt si nedovedu predstavit, plnit ji vsechny prani a delat prvni posledni :think: role rodice je jina, ne.

Přesně podobný příměr jsem už slyšela, ale s takhle s obrazkem je to fakt pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
28.12.18 21:39

No, cíleně nečtu komentáře, podobných diskuzí už tu bylo hodně, některé komenty bývají ode zdi ke zdi, nechci se zase naštvat.

Ale - možná tě potěším - tohle je blbý věk (asi jako každý v životě dítěte :lol: ). Naše dcera bude mít taky na jaře 5 let a občas je to boj. Přitom okolí ji považuje za strašně moc hodnou, šikovnou… Doma ji nemají, no. Občas si i říkám, že mám možná vysoké nároky já… :nevim: Každopádně jsem zjistila, že u nás bývají kritické hlavně zimní měsíce. Důvodem je to, že od jara do podzimu jsme furt venku, děcka si tam vyhrají (já vždycky s nadsázkou říkám, že budu raději stát půl hodiny nad krtincem, než se v něm děcka dosyta porýpou, než stejnou dobu doma uklízet jejich bordel), domů chodí večer utahaní, nemají čas a ani elán zlobit či vymýšlet kraviny. Přes zimu sice chodíme ven taky, ale je to holt málo. Takže zimu prostě přežít! ;-)

No a další věc, co nám teď hodně pomáhá, abychom nemuseli všechno pořád do nekonečna opakovat - přesně vymezený čas na úkol, při jeho nesplnění sankce. Takže jsme koupili takové dřevěné dětské hodiny a když třeba ráno v 6:45 potřebuji, aby se oblékala do školky (fakt nad ní nemůžu stát a do nekonečna opakovat, řeším ještě dvouleťáka), nastavím na hodinách ručičky do polohy 6:55 a řeknu, že až na opravdických hodinách budou ručičky takhle postavené, bude hotová. Pokud ne, odebírá se kamínek. Rozuměj - ona miluje kamínky, takové ty polodrahokamy, takže jich má plnou krabici. Jedeme tenhle režim už měsíc, zatím odevzdala pouze jeden kamínek (mohla se sama rozhodnout, který dá). Mně to šetří spoustu nervů, protože zejména rána u nás bývala kritická.

Drž se! Každá máme občas krizi… ;-) :hug:

@Anonymní píše:
Ahoj, ja uz fakt nemuzu. Nevim, jak na dceru. Vubec si s ni nerozumim, jenom zlobi neposloucha, rve, mlati dverma. Denne je boj ji prevlict, vycistit zuby. Ona to proste neudela, nepomaha domluva, rev a par na zadek. Neuklidi po sobe lautr nic. Dnes jsem uz to nevydrzela a dala ji pod studenou sprchu a hracky co neuklidila jsem dala do pytle a vyhodila. Jsem s ni nestastna, je to moje laska, ale bere mi energii a to jeji fnukani uz mi leze krkem. Mam chut se dnes opit. Dcera bude mit na jare 4. Ma tohlr nekdo doma? Jak na ni?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
28.12.18 21:42
@Anonymní píše:
Ano mas asi pravdu, ja ji tak moc miluju, ze kdyz neco chce rada ji udelam radost. Ale ma ze me, jenom srandu

Jen se zeptám,jsi si jista, že ji tu radost děláš? Mně to došlo u mého dítěte, kdy dostávalo jednu věc za druhou a postupně neprojevovalo žádný zájem nebo jen chvilkový. Ale uvědomila jsem si, že je to moje chyba. To já ho zahrnuji kde čím, to já ho nenechám pořádně se na něco těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí