Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fazulina To absolutně netuším se přiznám, nikdy jsem u ní v práci nebyla, ale vzhledem k tomu, že pracuje manuálně (nějaké sváření folii na přepravu nebo co, netuším jak to popsat líp), tak můžu jen hádat, že asi ne, že ten bude mít max. nějaký ten její nadřízený. ![]()
@a12 píše:
Jo, vim, že to existuje, mám aplikaci třeba na sportovní výsledky, kdyz mi to přijde v nevhodnou dobu, akorát to odkliknu a vim stejně kulový
Tak ja vidim, ze to prislo a dokud se nepodivam, tak nic nikde neodkliknu. Je to jako treba watshap, male oznaceni u ikonky. Jsem rada, ze hned vim, ze tam neco je.
@vokishka píše:
Tak zase nase decka cihaji na kazdou znamku, kdyz neco psali. To vidis treba o prestavce, jak na tajnacku (nesmi mit mobily) kontroluji, jestli uz to ucitel opravil. A kdyz se to tam objevi, tak vsichni okamžitě koukaji. Nemusi cekat treba tyden na dalsi hodinu.
Ani „ztratit“ ŽK nemůžou. Chudáci. ![]()
Dcera asi moc nečíhá. Nebo mi to neříká.
@Fazulina píše:
Sledovat nic nemusíš, pokud si to nastavíš, tak ti přijde upozornění na novou zprávu či známku, není to žádná věda…Ale pokud to nepotřebuješ, ok. U nás už je vše jen přes bakaláře, úkoly si děti píšou do deníčku (k mé velké nevoli), a doufám, že letos odbourají i občasné vzkazy na papírkách (v létě jsem hledala seznam věcí do školy, pač nám ho poslali na papíře, asi je problém ten text jedním kliknutím zkopírovat i do bakalářů, když už se frfňají s tiskem s stříháním papírků![]()
).
Když mne prijde zas takovy divný dětem psát do bakalaru co maj za úkol.. Tady se píše o tom, jak se ukolama učí zodpovědnosti, ale učitel to napíše do bakalaru, ať to tam rodiče vidí a ten ukol jim můžou ohlídat?
pro samostatnost mi i prijde lepší zapište sicukol matematika str. 14 cv. 2 kdo si to zapíše, ten to má, kdo ne, smůla.. Syn teď taky až ráno před školou rekl, že měl ukol z češtiny ale zapomněl si ho zapsat, protože novej učitel to nepíše na tabuli. To fakt i dětem na 2.,stupni učitele píšou ukoly do bakalaru jak miminum?
to i ve školce nase učitelky daj dětem „ukol“ a reknou to jen jim ať se učej na nějakou takovou povinnost myslet a předat ji dál
My měli na střední škole edupage, bylo to fajn i z toho důvodu, že jsme se tam dozvěděli suplování dřív než nám to řekla třídní učitelka o přestávce třeba ![]()
@Alyssa98 píše:
My měli na střední škole edupage, bylo to fajn i z toho důvodu, že jsme se tam dozvěděli suplování dřív než nám to řekla třídní učitelka o přestávce třeba
v těch bakalářích taky, hned jak se suplování rozhodne a zapíše, děcka to vidí.
@a12 píše:
Se přiznám, že ja jsem se k nám do bakalaru podívala za celej rok tak 2×, naštěstí máme žákovský atd. Co jsem vyposlechla, u nás se bakaláři asi moc nechytli. Ja si na to nikdy nevzpomenu, že bych se tam měla podívat a teď jsem i ztratila prihlasovaci údajenahrávaly se nový Windows a staly přihlášení uz teda nemám a nevim přihlašovací jméno, ani heslo. Loni jsem si ten papírek někam pečlivě schovala, aby ho neztratila
takže si úplně neumím představit, že bych měla každej den myslet na to, že mám sledovat ještě něčí cizí skolu přes net.. Není to jen o tom, jestli má nebo nemá 5 minut čas
tak my tam máme úkoly každý den a to i u obou dítek, takže „nemyslet a nesledovat“ by u nás na škole asi neprošlo. Pokaždé je to jen číslo stránky a cvičení, takže opravdu věc na pár minut. To vytučněné je asi hlavně o tom chtění, že? nicméně bych to asi už dál nepitvala, stejně to nejvíc odnese ta malá…
@a12 píše:
Když mne prijde zas takovy divný dětem psát do bakalaru co maj za úkol.. Tady se píše o tom, jak se ukolama učí zodpovědnosti, ale učitel to napíše do bakalaru, ať to tam rodiče vidí a ten ukol jim můžou ohlídat?pro samostatnost mi i prijde lepší zapište sicukol matematika str. 14 cv. 2 kdo si to zapíše, ten to má, kdo ne, smůla.. Syn teď taky až ráno před školou rekl, že měl ukol z češtiny ale zapomněl si ho zapsat, protože novej učitel to nepíše na tabuli. To fakt i dětem na 2.,stupni učitele píšou ukoly do bakalaru jak miminum?
to i ve školce nase učitelky daj dětem „ukol“ a reknou to jen jim ať se učej na nějakou takovou povinnost myslet a předat ji dál
registruješ, že se bavíme o prvňačce? ![]()
@vokishka píše:
Tak ja mam aplikaci bakalaru. Kazdou novou zpravu hned vidim, prijde upozorneni. Pry chodi i upozorneni na znamky, to nevim.
mě to u bakalářů chodí úplně stejně -) zprávy i známky, vždy mi tam blikne ta modrá ikonka
@Alyssa98 píše:
@Havlova Samozřejmě, že nechce…Mně je to jasné taky, když jsem ji hned poprvé řekla, že internet bude potřeba, tak mi bylo jasný, že ta si ho nevyřeší ani za milion.
chudák sestra…
@Keyllah Taky je mi ji líto, jenže co dělat…Několikrát mi i sám přítel říkal, že by mu nevadilo, kdyby jsme si ji vzali do péče my, ale já upřímně toto moc nesdílím, protože máme malý byt a malá by tu neměla žádný svůj osobní prostor (myslím jako vlastní pokoj)…A nevím jak bychom to dělali s péčí, když jsme oba studenti, oba máme své brigády, pak až začne škola, tak budeme mít přednášky, já jakožto medik i praxe a nedovedu si představit se mít ještě starat o 6 letou sestru…
My máme škola on-line od Covidu. Až po nátlaku nás rodičů. Byla letos nastavena možnost, že chodí zpráva, když je novinka - známka nebo zpráva. Tak to pípne na mobilu, kdo máme aplikaci. Ovšem stále je to nedokonalé. Zjistilo se, kdo chodí přes aplikaci, tak to učitelky nevidí. A myslí si, že rodiče na e-žákovskou prdí, nezajímají se. Kdo jde přes počítač. Tak to se zobrazí, že rodič se přihlásil. Další chyba je, když píše muž omluvenku, tak já nevidím, že psal on omluvenku a on nevidí, že já jsem psala omluvenku. Pak jsme za pakoše, že se doma nedomluvíme a píšeme omluvenku oba. Říkám to vedení školy od začátku, že tohle by chtělo nějak vychytat.
@Keyllah píše:
registruješ, že se bavíme o prvňačce?
Obě děti to přinesly zakroužkované v sešitě.
@Havlova píše:
Obě děti to přinesly zakroužkované v sešitě.
jo, u nás třeba některé učitelky dávají razítko ke cvičení, DU. Postupně se to děti učí samy kroužkovat
@Keyllah píše:
registruješ, že se bavíme o prvňačce?
Ano, teď o prvňačce, ale základ diskuse neni prvnacka a ukoly v bakalarich a pochybuju, že vy všechny co tu píšete, že máte úkoly v bakalarich máte jen prvnaky
mýmu prvnakovi nikdo za něj ukoly nezapisoval, přesto ho každý den měl.
Takže ano, stále nechápu, proč učitelé rodičům píšou domácí úkol dětí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.