Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
9.9.23 14:06

@Fazulina To absolutně netuším se přiznám, nikdy jsem u ní v práci nebyla, ale vzhledem k tomu, že pracuje manuálně (nějaké sváření folii na přepravu nebo co, netuším jak to popsat líp), tak můžu jen hádat, že asi ne, že ten bude mít max. nějaký ten její nadřízený. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
@a12 píše:
Jo, vim, že to existuje, mám aplikaci třeba na sportovní výsledky, kdyz mi to přijde v nevhodnou dobu, akorát to odkliknu a vim stejně kulový

Tak ja vidim, ze to prislo a dokud se nepodivam, tak nic nikde neodkliknu. Je to jako treba watshap, male oznaceni u ikonky. Jsem rada, ze hned vim, ze tam neco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
@vokishka píše:
Tak zase nase decka cihaji na kazdou znamku, kdyz neco psali. To vidis treba o prestavce, jak na tajnacku (nesmi mit mobily) kontroluji, jestli uz to ucitel opravil. A kdyz se to tam objevi, tak vsichni okamžitě koukaji. Nemusi cekat treba tyden na dalsi hodinu.

Ani „ztratit“ ŽK nemůžou. Chudáci. :mrgreen:
Dcera asi moc nečíhá. Nebo mi to neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
9.9.23 14:09
@Fazulina píše:
Sledovat nic nemusíš, pokud si to nastavíš, tak ti přijde upozornění na novou zprávu či známku, není to žádná věda…Ale pokud to nepotřebuješ, ok. U nás už je vše jen přes bakaláře, úkoly si děti píšou do deníčku (k mé velké nevoli), a doufám, že letos odbourají i občasné vzkazy na papírkách (v létě jsem hledala seznam věcí do školy, pač nám ho poslali na papíře, asi je problém ten text jedním kliknutím zkopírovat i do bakalářů, když už se frfňají s tiskem s stříháním papírků :roll: :mrgreen: ).

Když mne prijde zas takovy divný dětem psát do bakalaru co maj za úkol.. Tady se píše o tom, jak se ukolama učí zodpovědnosti, ale učitel to napíše do bakalaru, ať to tam rodiče vidí a ten ukol jim můžou ohlídat? :nevim: pro samostatnost mi i prijde lepší zapište sicukol matematika str. 14 cv. 2 kdo si to zapíše, ten to má, kdo ne, smůla.. Syn teď taky až ráno před školou rekl, že měl ukol z češtiny ale zapomněl si ho zapsat, protože novej učitel to nepíše na tabuli. To fakt i dětem na 2.,stupni učitele píšou ukoly do bakalaru jak miminum? :nevim: to i ve školce nase učitelky daj dětem „ukol“ a reknou to jen jim ať se učej na nějakou takovou povinnost myslet a předat ji dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.9.23 14:10

My měli na střední škole edupage, bylo to fajn i z toho důvodu, že jsme se tam dozvěděli suplování dřív než nám to řekla třídní učitelka o přestávce třeba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
9.9.23 15:23
@Alyssa98 píše:
My měli na střední škole edupage, bylo to fajn i z toho důvodu, že jsme se tam dozvěděli suplování dřív než nám to řekla třídní učitelka o přestávce třeba :D

v těch bakalářích taky, hned jak se suplování rozhodne a zapíše, děcka to vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.9.23 15:48
@a12 píše:
Se přiznám, že ja jsem se k nám do bakalaru podívala za celej rok tak 2×, naštěstí máme žákovský atd. Co jsem vyposlechla, u nás se bakaláři asi moc nechytli. Ja si na to nikdy nevzpomenu, že bych se tam měla podívat a teď jsem i ztratila prihlasovaci údaje :oops: nahrávaly se nový Windows a staly přihlášení uz teda nemám a nevim přihlašovací jméno, ani heslo. Loni jsem si ten papírek někam pečlivě schovala, aby ho neztratila :oops: takže si úplně neumím představit, že bych měla každej den myslet na to, že mám sledovat ještě něčí cizí skolu přes net.. Není to jen o tom, jestli má nebo nemá 5 minut čas

tak my tam máme úkoly každý den a to i u obou dítek, takže „nemyslet a nesledovat“ by u nás na škole asi neprošlo. Pokaždé je to jen číslo stránky a cvičení, takže opravdu věc na pár minut. To vytučněné je asi hlavně o tom chtění, že? nicméně bych to asi už dál nepitvala, stejně to nejvíc odnese ta malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.9.23 15:50
@a12 píše:
Když mne prijde zas takovy divný dětem psát do bakalaru co maj za úkol.. Tady se píše o tom, jak se ukolama učí zodpovědnosti, ale učitel to napíše do bakalaru, ať to tam rodiče vidí a ten ukol jim můžou ohlídat? :nevim: pro samostatnost mi i prijde lepší zapište sicukol matematika str. 14 cv. 2 kdo si to zapíše, ten to má, kdo ne, smůla.. Syn teď taky až ráno před školou rekl, že měl ukol z češtiny ale zapomněl si ho zapsat, protože novej učitel to nepíše na tabuli. To fakt i dětem na 2.,stupni učitele píšou ukoly do bakalaru jak miminum? :nevim: to i ve školce nase učitelky daj dětem „ukol“ a reknou to jen jim ať se učej na nějakou takovou povinnost myslet a předat ji dál

registruješ, že se bavíme o prvňačce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.9.23 15:52
@vokishka píše:
Tak ja mam aplikaci bakalaru. Kazdou novou zpravu hned vidim, prijde upozorneni. Pry chodi i upozorneni na znamky, to nevim.

mě to u bakalářů chodí úplně stejně -) zprávy i známky, vždy mi tam blikne ta modrá ikonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.9.23 15:53
@Alyssa98 píše:
@Havlova Samozřejmě, že nechce…Mně je to jasné taky, když jsem ji hned poprvé řekla, že internet bude potřeba, tak mi bylo jasný, že ta si ho nevyřeší ani za milion. :zed:

chudák sestra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.9.23 15:59

@Keyllah Taky je mi ji líto, jenže co dělat…Několikrát mi i sám přítel říkal, že by mu nevadilo, kdyby jsme si ji vzali do péče my, ale já upřímně toto moc nesdílím, protože máme malý byt a malá by tu neměla žádný svůj osobní prostor (myslím jako vlastní pokoj)…A nevím jak bychom to dělali s péčí, když jsme oba studenti, oba máme své brigády, pak až začne škola, tak budeme mít přednášky, já jakožto medik i praxe a nedovedu si představit se mít ještě starat o 6 letou sestru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.9.23 16:00

My máme škola on-line od Covidu. Až po nátlaku nás rodičů. Byla letos nastavena možnost, že chodí zpráva, když je novinka - známka nebo zpráva. Tak to pípne na mobilu, kdo máme aplikaci. Ovšem stále je to nedokonalé. Zjistilo se, kdo chodí přes aplikaci, tak to učitelky nevidí. A myslí si, že rodiče na e-žákovskou prdí, nezajímají se. Kdo jde přes počítač. Tak to se zobrazí, že rodič se přihlásil. Další chyba je, když píše muž omluvenku, tak já nevidím, že psal on omluvenku a on nevidí, že já jsem psala omluvenku. Pak jsme za pakoše, že se doma nedomluvíme a píšeme omluvenku oba. Říkám to vedení školy od začátku, že tohle by chtělo nějak vychytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
9.9.23 16:04
@Keyllah píše:

Obě děti to přinesly zakroužkované v sešitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
9.9.23 16:08
@Havlova píše:
Obě děti to přinesly zakroužkované v sešitě.

jo, u nás třeba některé učitelky dávají razítko ke cvičení, DU. Postupně se to děti učí samy kroužkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
9.9.23 16:11
@Keyllah píše:

Ano, teď o prvňačce, ale základ diskuse neni prvnacka a ukoly v bakalarich a pochybuju, že vy všechny co tu píšete, že máte úkoly v bakalarich máte jen prvnaky ;) mýmu prvnakovi nikdo za něj ukoly nezapisoval, přesto ho každý den měl.
Takže ano, stále nechápu, proč učitelé rodičům píšou domácí úkol dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin