Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
9.9.23 09:00
@Fazulina píše:
Ok, to je zase tvoje právo.Je zajímavé, že existují školy, nebo i jednotliví učitelé, kteří úkoly nedávají. Jak oni to dělají? :nevim:

nevím, nezjišťuji, nezajímá mě to. ať si to dělají po svém, já to dělám taky po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.9.23 09:02

@Fazulina Vis co se stane v okamžiku, kdy učitelka řekne, že Pepa a Anička nemusí mít čtecí kartu nebo nedělat úkol z matiky, protože to umí? Rodiče těch děti, co nejvíc potřebují procvičovat navíc na ni naleznou, protože diskriminace, a že segreguje děti na chytré a hloupé. :mrgreen:
Btw, u nás byla ta čtecí karta zrejme i sichr pro učitelky, když pak došlo na špatné známky na základě toho, že dítě bez specifických poruch učení nezvládá ve čtvrté třídě přečíst a pochopit zadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.9.23 09:04
@Alyssa98 píše:
Nechtěla jsem svým příspěvkem vyvolat nějaké drama nebo hádku, jen mě to zarazilo spolu s přístupem paní učitelky, která se k tomu postavila stylem „Sorry, vše bude online, nějak se zařiďte.“ Já bych v tomhle ohledu ráda mamce pomohla, ale jak říkám, kdybych ji darovala svůj starý notebook, tak by ji to moc nepomohlo když nemá internet…A to, že bych online záležitosti řešila já, taky nejde, protože začne mi semestr na vysoké a budu mít svých starostí dost a nebudu mít čas hlídat, jestli má mít moje sestra úkol do prvouky nebo češtiny.

a opravdu by byl problém, každý den třeba ve 14hod mrknout a mamince úkoly přepsat do sms? je to otázka do 5min a mamince by to evidentně pomohlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
9.9.23 09:07
@Pitaya1 píše:
Tak prvňák telefon a ani internet nepotřebuje, ne :nevim: A med vím se, že má někdo ještě tlačítkový mobil. Ten totiž vydrží všechno a je levný. Zatímco smartphone musíš každou chvíli měnit. A když já to paní nemá, tak je rozumná a nenechá si nacpat mobil, co nutné nepotřebuje a na který hlavně nemá.

Tak dítě se spolužáky používali internet už v první třídě, ve třídě měli celý první stupeň vždy počítač s volným přístupem, jak kdo chtěl a potřeboval. Měnili třídy každý rok. Místo úkolů měli projekty, ty by bez internetu šly dost špatně.

Já mám tlačítkový mobil a operátor mi nebyl chopen dát ani ten nejlevnější tarif bez dat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.9.23 09:08
@Fazulina píše:
Ok, to je zase tvoje právo.Je zajímavé, že existují školy, nebo i jednotliví učitelé, kteří úkoly nedávají. Jak oni to dělají? :nevim:

Prostě nedávají úkoly. Dávat či nedávat úkoly je věc názoru a každý si o tom může rozhodnout sám, případně se na tom může dohodnout vedení nějaké školy a mít to jako svou nadhodnotu. Ono nedávat domácí úkoly je v první řadě méně práce pro učitele, takže to zase až taková oběť není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
9.9.23 09:13
@Kasandra159 píše:
Tak dítě se spolužáky používali internet už v první třídě, ve třídě měli celý první stupeň vždy počítač s volným přístupem, jak kdo chtěl a potřeboval. Měnili třídy každý rok. Místo úkolů měli projekty, ty by bez internetu šly dost špatně.Já mám tlačítkový mobil a operátor mi nebyl chopen dát ani ten nejlevnější tarif bez dat :nevim:

Tak ony nejsou jen tarify.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
9.9.23 09:23
@Havlova píše:
Tak ony nejsou jen tarify.

Jasně, ale já to spíš myslela tak, že i prvňák bude mít problém, když nebude mít přístup k internetu, a to říkám jako matka, co povolila dítku mobil až koncem páté třídy :nevim: Přístup k netu ale dítko mělo ve škole i doma bez omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
9.9.23 09:39
@Svistice píše:
@Fazulina Vis co se stane v okamžiku, kdy učitelka řekne, že Pepa a Anička nemusí mít čtecí kartu nebo nedělat úkol z matiky, protože to umí? Rodiče těch děti, co nejvíc potřebují procvičovat navíc na ni naleznou, protože diskriminace, a že segreguje děti na chytré a hloupé. :mrgreen:
Btw, u nás byla ta čtecí karta zrejme i sichr pro učitelky, když pak došlo na špatné známky na základě toho, že dítě bez specifických poruch učení nezvládá ve čtvrté třídě přečíst a pochopit zadání.

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Všude se mluví o individuálním přístupu a kdesi cosi, ale skutek utek. Musím ovšem konstatovat, že podmínky ve školách k tomu asi nejsou pro to ideální. Individualne se pristupuje jen k dětem, co mají nějaký papír..

A učitelka samozřejmě nemůže říct, že Pepa nemusí dělat úkol z matiky a Anička jo. Ale může říct, že úkol je dobrovolný a udělat ho může ten, kdo chce. A ne jednou za půl roku se potkat s rodiči na třídní schůzce, třeba slovně hodnotit žáky častěji a komunikovat s rodiči dětí, které to potřebují.

Ano vždy se najdou rodiče, co na to pečou, ale kvůli nim fakt musíme trestat všechny děti?

Čtecí kartu zrušit úplně… proč nemůžou děti číst bez ní? A u nás vůbec nemají čtenářské deníky na doma třeba, jakože by si dítě mohlo přečíst knihu a napsat o ní někam… to by se mi líbilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
9.9.23 09:40
@Kasandra159 píše:
Jasně, ale já to spíš myslela tak, že i prvňák bude mít problém, když nebude mít přístup k internetu, a to říkám jako matka, co povolila dítku mobil až koncem páté třídy :nevim: Přístup k netu ale dítko mělo ve škole i doma bez omezení.

Bude. Bude ho mít i bez přístupu třeba k obědům.
Někdo, kdo to nikdy neměl v ruce, pro toho je to obrovský problém. Třeba naše paní uklízečka, nemá ani ukončené základní vzdělání, milá, ochotná, ale hodně jednoduchá paní. Když jde o to udělejte, ukliďte, odneste,…
může se přetrhnout a je to vždycky pečlivě.
V práci všem založili služební emaily, chodí tam všechno - potvrzení školení, informace,… Udělali výplatnice jen přes aplikaci. Objednávání jídla taky. Dále pracovní výkaz.
Následkem je, že už 2. rok jí to obsluhujeme, vysvětlujeme,…
Zrovna ona je prostě ve světě internetu zcela ztracená a rozhodně by tu žákovskou nepobrala (když si doteď neobjedná oběd). Natož ostatní informace přes další platformy.
Takže její dítě by prostě ty věci nemělo, nezaplatilo,… Ne proto, že by nechtěla.
Kdyby to měla v notýsku, udělá to, nebo se alespoň pokusí. Kdyby měla úkol v učebnici zakroužkovaný, udělá ho, i když třeba špatně.
Je fakt tak těžké říct Aničko, zakroužkuj si tuhle stránku v písance a dej mi notýsek a tam napsat 30 Kč divadlo?
Mimochodem, holt by to byla další věc, s kterou by za námi paní uklízečka musela chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.9.23 09:56
@1Pears1 píše:
Ty jo a to jsi škole dala ty peníze jen tak a bez dohadování? Já bych nedala, pokud bychom ho prokazatelně nerozbili my.
U přístrojů lze při koupi rovnou zaplatit pojištění a pozáruční servis. Pátrala bych, jestli něco takového nemá. Dále některé přístroje školy dostaly z projektů nebo od sponzorů.
A medializace celé věci by taky nebyla na škodu.

Jasně, že ne. Ale bohužel jsem při předání podepsala papír o přebrání odpovědnosti a škola mě s protesty poslala do háje. A jako matka problémového dítěte úplně nechci dělat další „zbytečné“ problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.9.23 09:58

@Fazulina Tak já jsem student, kterej chodí na brigády a tam si vydělám tak maximálně pro sebe na svou útratu + na zaplacení mé části nájmu v bytě kde bydlím s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.9.23 10:02
@Alyssa98 píše:
@Fazulina Tak já jsem student, kterej chodí na brigády a tam si vydělám tak maximálně pro sebe na svou útratu + na zaplacení mé části nájmu v bytě kde bydlím s přítelem.

No vidíš. Přesto si dotykový telefon a přístup k internetu můžeš dovolit i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.9.23 10:06

@hanka.br. Ano můžu, protože jsem si na telefon našetřila a internet platíme spolu s přítelem napůl v rámci nájmu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.9.23 10:14

@Keyllah Samozřejmě, že šlo, ale ne celý školní rok. Fungovalo by to do doby než by mně samotné začal semestr, pak by to dopadlo jak jsem psala již několikrát: vypustila bych to z hlavy a soustředila se na svou školu a povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
9.9.23 10:20
@Alyssa98 píše:

Já už to pak dočetla, chápu. Jako wifi není v této době nic nákladného, je to pár stovek a maminka to dřív nebo později bude muset vyřešit, podle mě tím sestra bude trpět a vyčnívat mezi spolužáky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin