Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matkabagristy píše:
mozna v dobe covidu, ale o nicem nevim. Kdo se ucit nechtel, rekl, ze nema pripojeni a pro ucivo do skoly si nechodil
ale to bylo jen při první vlně. Potom už museli naklusat a chodili si všichni.
@vokishka píše:
tak ke spolužákovi pro úkoly nebo novou látku jí asi nikdo nezakazuje.
Je to prvňák a byla ve škole týden. To je snad dost brzo. Problém v tom nechat někde papírek s úkoly, příp. to nadiktovat do telefonu snad není tak obrovský.
@Havlova píše:
To by bylo dobré. Nějaká omezená data jen na ŽK a úkoly. Ale asi by se to prodražilo.
naivni predstava
@neumisa Já to mamce řekla, že ať jde tedy za ředitelkou a vysvětlí svou situaci. Chápu, že to není nic příjemného, říkat ve škole, že nemají moc peněz, ale třeba bude ředitelka víc komunikativní v tomhle ohledu než paní učitelka.
@vokishka píše:
tak ke spolužákovi pro úkoly nebo novou látku jí asi nikdo nezakazuje.
edit zakladatelka jen teda řeší ukoly, v soukromé školePříspěvek upraven 08.09.23 v 20:51
OK. Alyssa 98.
@matkabagristy píše:
naivni predstava
@neumisa psala, že to u nich tak snad je.
Jakože nevím jak to mají u nich na škole, jestli vůbec mají něco jako tablety a připojení na půjčení. Proto, jsem hned řekla, ať mamka toto řeší spíše s ředitelkou než s učitelkou…A upřímně mám i strach, aby se mé sestře nezačaly ostatní děti smát, že je chudá nebo tak něco…
@Havlova píše:
A když nemají WI-FI? Je povinnost rodičů ji mít?
Přeci musí mít přístup k školním věcem i tyto rodiny.
Ano, mají. U nás máme také vše elektronicky. Rodiče mají přístup na počítač v recepci školy, kam se mohou přijít připojit a informovat se. Že jim informace tiskneme a posíláme po dětech je naše dobrá vůle.
@Alyssa98 píše:Řešit věci za zády učitele hned s ředitelem je prostě peklo. Vše má řešení a vše je o normální lidské komunikaci. Dneska je počítačová gramotnost prostě nutnost a vyučuje se od prvního stupně. Je pro děti limitující, pokud děti nemají žádnou možnost dostat se na internet a s počítačem doma pracovat bez ohledu na kovid. Nikdo mi nenamluví, že pokud rodič chce, tak si přístup k internetu zajistí. To je plno řečí o strachu, aby dítě nebylo vyčleněné, ale vyčleňují ho sami.
Jakože nevím jak to mají u nich na škole, jestli vůbec mají něco jako tablety a připojení na půjčení. Proto, jsem hned řekla, ať mamka toto řeší spíše s ředitelkou než s učitelkou…A upřímně mám i strach, aby se mé sestře nezačaly ostatní děti smát, že je chudá nebo tak něco…
@Alyssa98 píše:
@neumisa Já to mamce řekla, že ať jde tedy za ředitelkou a vysvětlí svou situaci. Chápu, že to není nic příjemného, říkat ve škole, že nemají moc peněz, ale třeba bude ředitelka víc komunikativní v tomhle ohledu než paní učitelka.
Existuje nadace naše dítě. https://www.nasedite.cz/
Zkus je kontaktovat a situaci popsat. Třeba jsou schopni nějak pomoct.
@hanka.br. píše:
Ano, mají. U nás máme také vše elektronicky. Rodiče mají přístup na počítač v recepci školy, kam se mohou přijít připojit a informovat se. Že jim informace tiskneme a posíláme po dětech je naše dobrá vůle.
Naše základní škola recepci nemá.
Přístup je samozřejmě po pracovní době?
@hanka.br. Psala jsem hned v úvodním příspěvku, že moje mamka nemá tolik peněz na to, aby si mohla dovolit platit ještě internet. Sama je ráda, že ze dvou prací a příspěvku na dítě zaplatí nájem a jídlo na celý měsíc.
@Havlova píše:
Naše základní škola recepci nemá.
Přístup je samozřejmě po pracovní době?
Píšu, jak řešíme zajištění přístupu k informacím pro rodiče, kteří nemají doma internet. Přes počítač přístupný rodičům ve škole. Přístup je v době, kdy je škole otevřená.
@Alyssa98 píše:
@hanka.br. Psala jsem hned v úvodním příspěvku, že moje mamka nemá tolik peněz na to, aby si mohla dovolit platit ještě internet. Sama je ráda, že ze dvou prací a příspěvku na dítě zaplatí nájem a jídlo na celý měsíc.
Hele já tohle komentovat nebudu. Všechno má řešení, je to otázka priorit a taky snahy každého jednotlivého rodiče. Kolik stojí základní balíček dat k tarifu - padesát korun?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.