Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
8.9.23 17:12
@Alyssa98 píše:
@matkabagristy Mamka to právě řekla paní učitelce hned, že nemá možnost online žákovské, že nemá ani whatsapp (má tlačítkový telefon, takže ho ani mít nemůže) a paní učitelka ji na to odpověděla, že papírové žákovské už vůbec nemají. To mě zarazilo nejvíc, že vůbec nepočítají s tím, že každý nemá doma pc a internet.

Zkusit se zeptat, jestli škola nemá techniku na půjčení. My máme pár takových dětí od dob covidu, kterým je škola připravena půjčovat noťas/tablet. Ale je třeba komunikovat s třídní a vedením. Škola to pochopitelně nehlásí veřejně, přijďte, půjčíme. Ale po domluvě není problém, že se situace vyřeší. Ta možnost opory tam je. Někdo techniku má, ale on-line žákovskou používat neumí. Nechápe to. Tak jim se nechává tisknout stále papírová verze. Ostatní děti mají jen e-žákovskou a papírovou přílohu na omluvenky. Ale tohle vše třídní komunikuje u vedení a vychází se vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42364
8.9.23 17:14
@Kelsey píše:
Zkusit se zeptat, jestli škola nemá techniku na půjčení. My máme pár takových dětí od dob covidu, kterým je škola připravena půjčovat noťas/tablet. Ale je třeba komunikovat s třídní a vedením. Škola to pochopitelně nehlásí veřejně, přijďte, půjčíme. Ale po domluvě není problém, že se situace vyřeší. Ta možnost opory tam je. Někdo techniku má, ale on-line žákovskou používat neumí. Nechápe to. Tak jim se nechává tisknout stále papírová verze. Ostatní děti mají jen e-žákovskou a papírovou přílohu na omluvenky. Ale tohle vše třídní komunikuje u vedení a vychází se vstříc.

Když nemají WI-FI, technika je jim k ničemu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
8.9.23 17:14
@Havlova píše:
Tak za nadřízenou.

ano, za vedením skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.9.23 17:17

@Havlova To jsem ji řekla hned, aby zašla za ředitelkou školy a tam vysvětlila svou situaci. Kdyby to šlo, tak bych ji klidně nějak pomohla tím, že bych ji nechala aby si žákovskou a tyhle věci řešila u mě na PC, jenže kvůli vysoké škole bydlíme daleko od sebe a není v jejích možnostech aby sem za mnou pravidelně dojížděla kvůli tomuhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.9.23 17:19

@Kelsey Moje mamka nemá doma internet, takže i kdyby ji škola půjčila tablet, tak by ji byl na nic, když to řeknu hloupě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17988
8.9.23 17:30

@Alyssa98 Měla jsem ještě loni dítě na ZŠ, jehož rodiče neuměli používat techniku, takže omlouvali na papírový omluvný list, komunikace přes telefon a SMS, známky dostávali vytisknuté. No problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.23 17:30
@Havlova píše:
Když nemají WI-FI, technika je jim k ničemu, ne?

To je druhá věc. Ale však píšu, že máme pár jednotlivců, kteří mají papírovou žákovskou. Tam sice není problém internet a ani technika. Problém je absolutní nepochopení e-žákovské. Jde o to, že se vyjde vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
8.9.23 18:43
@Alyssa98 píše:
Tak trošku oživím tuto diskusi, zajímal by mě váš názor na tohle:Moje sestra teď šla do první třídy. Když jsem se mamky na návštěve u ní zeptala jak to budou mít, tak mi řekla, že vše online. Úkoly přes whatsapp, online omluvenky, objednávání obědů přes internet, žákovská pouze elektronicky…Dost mě to překvapilo, sice chodím na vysokou a hodně věcí máme online taktéž i na střední jsme měli, ale máme/měli jsme k tomu i papírové žákovské, klasické omluvenky a podobně. Bohužel moje mamka nemá PC/Tablet a ani doma nemá wifi, protože nemá moc peněz…Chtěla bych ji pomoct, jenže, když ji přenechám notebook, který už nepoužívám, tak se tam stejně na nic nepodívá, protože nemají doma internet…Nevím jak vám, ale mně se toto zdá hodně „crazy“…Chápu modernizaci, ale ne každý má doma PC/internet… :nevim:

Dítko bude příští rok maturovat a všechno elektronicky mělo na prvním stupni státní základky taky.
Pro mě šok po přechodu na gympl, když najednou bylo vše jen papírově :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.9.23 19:02
@Jancka_K píše:
A to jako proč? Kvalitní výuka cizího jazyka by měla být součástí základního vzdělání. Nevím kdo a s jakou kvalifikací může učit cizí jazyk na ZŠ, ale někdy mi přijde, že učitelka je o dvě lekce napřed než děti, které to učí. Když můžou být ve třídě asistenti pedagogů zdarma pro ty slabší, aby nebyli diskriminovaní, tak můžou být rodilí mluvčí zdarma pro ty nadanější, aby nebyli diskriminováni.

No ty jsi dobrá - a kde je chceš vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
8.9.23 19:07
@hanka.br. píše:
No ty jsi dobrá - a kde je chceš vzít?

A hlavne na tých malých mestách a vesnicich, kde neni možnosť súkromných lekcií 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.9.23 19:18
@Elfido píše:
A hlavne na tých malých mestách a vesnicich, kde neni možnosť súkromných lekcií 8)

Kdekoliv - i v těch velkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
8.9.23 20:22
@Alyssa98 píše:
Tak trošku oživím tuto diskusi, zajímal by mě váš názor na tohle:Moje sestra teď šla do první třídy. Když jsem se mamky na návštěve u ní zeptala jak to budou mít, tak mi řekla, že vše online. Úkoly přes whatsapp, online omluvenky, objednávání obědů přes internet, žákovská pouze elektronicky…Dost mě to překvapilo, sice chodím na vysokou a hodně věcí máme online taktéž i na střední jsme měli, ale máme/měli jsme k tomu i papírové žákovské, klasické omluvenky a podobně. Bohužel moje mamka nemá PC/Tablet a ani doma nemá wifi, protože nemá moc peněz…Chtěla bych ji pomoct, jenže, když ji přenechám notebook, který už nepoužívám, tak se tam stejně na nic nepodívá, protože nemají doma internet…Nevím jak vám, ale mně se toto zdá hodně „crazy“…Chápu modernizaci, ale ne každý má doma PC/internet… :nevim:

ano, je to tak, na online se převádí spousta záležitostí.

já si žákovské pro prvňáky koupila sama (se souhlasem rodičů), protože si myslím, že každý prvňák chce nosit hrdě domů žákovskou s jedničkami. Úkoly si mí žáci zapisují do deníčků, tam slevit nehodlám, je to jejich úkol, tak si tu informaci donesou domů sami.

Chybějícím dětem vkládáme učivo do Google učebny. Děti, které nemají PC, si mohou požádat o zapůjčení v rámci nějakého sociálního grantu (nepamatuju si název) - ale takových rodin moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42364
8.9.23 20:29
@neumisa píše:

já si žákovské pro prvňáky koupila sama (se souhlasem rodičů), protože si myslím, že každý prvňák chce nosit hrdě domů žákovskou s jedničkami. Úkoly si mí žáci zapisují do deníčků, tam slevit nehodlám, je to jejich úkol, tak si tu informaci donesou domů sami.

Chybějícím dětem vkládáme učivo do Google učebny. Děti, které nemají PC, si mohou požádat o zapůjčení v rámci nějakého sociálního grantu (nepamatuju si název) - ale takových rodin moc není.

A když nemají WI-FI? Je povinnost rodičů ji mít?
Přeci musí mít přístup k školním věcem i tyto rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
8.9.23 20:31
@neumisa píše:

Chybějícím dětem vkládáme učivo do Google učebny. Děti, které nemají PC, si mohou požádat o zapůjčení v rámci nějakého sociálního grantu (nepamatuju si název) - ale takových rodin moc není.

My taky mame papírový žákovský, právě z toho důvodu jak píšeš, pro ty děti to je lepší, když to na tom papíře vidí, právě rikala ucitelka, že i pataci si prochazej a počítaj známky :lol: když to maj nekde na netu tak ty děti snad ani netuší, že nějaký známky maj. Moje dítě teds určitě ne.. Kdyby mu ucitelka řekla, máš z testu jedničku.. Tak kdyz by to neměl ns papire, tak jako by nebyla :lol: určitě by mi ji doma nenahlasil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31084
8.9.23 20:31

Ja jsem byla jedina cerna ovce bez chytreho telefonu. Tak mi psaly maily, ale ta jedna dost zapominala. No, musi me deti davat ve skole pozor, bo maminka nema vse na telefonu. :mrgreen:. Internet ale mame, k PC averzi nemam, jen k chytrym telefonum, prijde mi to jako soumrak lidstva :think: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin