Nepřehání to lékaři s odbornou péčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
martyk1
22.1.10 19:20

Tak nevím. Mě přijde, že kdyby všichni kojenci šli na neurologii, že by preventivně cvičilo 90% z nich. Ne každé dítě se vyvíjí přesně dle tabulek. Karolínka teda pásla koníčky pořádně až v 5 měsících, naše dr. říkala že je to v pořádku, že je lehce hypotonická ale že na cvičení to není. Takže jí věřím, protože je to velmi dobrá dětská dr. No ale myslím že kdych šla na neurologii, vyfásly bychom okamžitě Vojtovku.

• Citovat
  • Upravit
381
23.1.10 21:37

Martyk, pod to bych se mohla podepsat. Byla jsem s malou na půlroční prohlídce (pravda asi o 14 dní dřív) a stěžovala jsem si, že se nepřetáčí. Vzhledem k tomu, že starší dcera se přetáčela ve 3,5 měsíce. už to ve mě trochu hlodalo. Dr. mi řekl, že nemám děti srovnávat, vyzkoušel, že pěkně drží hlavičku, a nikam mě neposlal. Podotýkám, že je prý vyhlášená kapacita mezi zdejšími dětskými lékaři.
Tady na emiminu si skoro připadám, že jsem jediná, co její děti necvičí vojtovku a neobíhají neurologie a rehabilitace :nevim: . Tak nevím, jestli jsem exot, ale já si fakt myslím, že to ti doktoři přehánějí, když tam posílají s každou blbinou. Na KAŽDÉM se něco najde, to bych se vsadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
23.1.10 22:10

qvilli - u nás proběhlo vyšetření na neurologii také asi za 5 minut. Až mi to přišlo moc krátké na to, aby doktorka něco poznala. Rozdíl oproti tvé situaci byl v tom, že jsem už z domova věděla, že má malý nějaký problém. Bylo to i laicky vidět.
Potom jsme vyfasovali super rehabilitační sestru, která ho na první schůzce vzala, dala ho pást koníčky a pak začala: „Tak podívejte. Tady ta ručička je předsunutá. A vidíte, jak tohle ramínko jde do zadu. To znamená že…“ A už to jelo. A na každé schůzce mi pak nejdřív ukázala, kde malý udělal pokroky a jaké partie budeme cvičit dál.

Takže moje doporučení… opravdu si nechat záležet na výběru reh. sestry. Poptat se po okolí a tak. Vím že je to složité, ale v tvojí situaci je to myslím to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.1.10 22:11

My jsme na 3měsíční prohlídce vyfásly doporučení na vojtovku protože malej nepásl vůbec a šel hodně doprava.na neurologii jsme vůbec nebyly.nicméně naštěstí jsme měli výbornou fyziote. která byla opravdu moc příjemná a hodná všechno nám vysvětlila.Lukáš u každého cvičení brečel a docela hodně že jsem si myslela že to vzdám.Ale vzpomněla jsem si na sebe jak jsem trápila já v dětství mám skoliozu nosila jsem i korzet tak jsem si řekla že nechci aby tohle malej prožíval taky a vydrželi jsme to.teď už necvičíme žádný cvik protože to s ním opravdu už nejde hodně se brání.Už jen čekáme až pleze po čtyřech a rehab ukončíme.Ale jinak názor že doktoři někdy přehánějí je docela trefný u nás to přehánějí zase se sluchem tvrdí mi že malej neslyší podstoupili jsme vyšetření docela pro Lukáše protivný,ale to je zase jiná diskuze to bych popsala další odstavec.Tak to cvičení bych nevzdávala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.1.10 22:27

Petro, to mi vyprávěla tchýně, v 6m vyšetřoval dětský dr, zda manžel (můj, tehdy mimino :-D )slyší, klasika, cinkali za ním nějakým trianglem, manža se ani nehnul, různě tleskali, hulákali, nic, tak tchýně celá špatná, že je hluchej. a pak mu doma připravovala UM, měla na to takovej pidimixér a jakmile začala cinkat lahvičkama a mixovat mixérkem, už se manža otáčel, protože věděl, že bude dlabanec.

slyší velmi dobře, rozhodně líp než já… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
24.1.10 11:43

Ahoj.
Taky si myslím, že někdy přehánějí..Nás taky posílají na ušní, protože Eli se narodila s menší vv. Má menší zvukovody, ale vím, že slyší.
Tak jsem zvědavá, na co zase přijdou při vyšetření..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.1.10 11:47

Jé holky moje, to jste mi udělaly radost, že si taky myslíte, že je to někdy přehnané..Už jsem si myslela, že jsem nějaká divná a hlavně jsem se cítila jako nezodpovědná matka..
Já s ním cvičit budu, když to bude nutné. Ale opravdu je každé dítě jinak ,,rychlé,, a já ho nebudu podle mě trápit zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.1.10 11:50

Ve středu jdeme na prohlídku k dětské a zařídím se podle toho, co mi řekne ona.. jak už jste tady psaly, ta má přeci jenom širší škalu dětí rychlejších i pomalejších a dokáže to posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
24.1.10 11:50

čičinka: my jsme byly na vyšetření sluchu v Motole a vůbec se nám teda nelíbil přístup doktorů co tam jsou.když jsme byly na 8měsíční prohlídce tak zkoušela mudr sluch a on se prostě na ní neotočil tak usoudila že neslyší ale co vím tak spousta dětí nereaguje a hlavně předtím mu tlačila hnis z prstíku tak byl celý ubrečený a pak chce po něm tohle.nicméně doma normálně slyší i když na něj potichu zavolám z nějaký dálky a slyší všechny tlumené zvuky.tak jsem naštvaná že musel odstoupit vyšetření kde mu neustále strkaly něco do uší a on samozřejmě u toho brečel.A prý je nejlepší když u toho dětí spí,ale u toho by se probudil i ten největší spáč,chodili jsme z jedny místnosti do druhý.fakt na palici.A to je jen výcuc co jsme podstoupili.no radši bez komentáře.opravdu jsem byla vytočená :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicky Nicky
25.4.12 11:11

Mně taky dělali vojtovku až jako velké - asi ve 13-15ti letech - nebolí to, nic to není, jen vám tlačí na určité body na těle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure