Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám chránič, který se normálně pere (nechtěla jsem jen igelit, z jedné strany je látka) a schne to tak stejně rychle jako prostěradlo.
@katkask píše:
@boball jo hrnul, nekoupila jsem právě ten s těma gumama, má to menší rozměr než celá ta matrace, takže proto.Jsem spíš pro to prostěradlo.
Aha, já tam mám ty gumy.
V nemocnici se spi na igelitu + prosteradlo. Je to jak v saune, clovek je hned zpoceny, proto tuhle kombinaci detem nedavam.
Podle me je idealni nepropustne prosteradlo, na to chranic matrace a pak prosteradlo normalni. Kdyz se stane nehoda, tak chranic matrace to vsakne, a matrace zustane diky gumovemu prosteradlu sucha… Kdyz jsme prali, tak se chranic dal nahradit slozenou fleesovou dekou…
Mám obojí a radši mám neprom. prostěradlo. Když se dítě počůrá, tak zamokří jen to prostěradlo (náhodu, že očůrne i deku a tak, nepočítám, to se může stát s jakýmkoli prostěradlem). Když je podložka, je mokrá ta i prostěradlo. Mmch podložka po x vypráních už není nepromokavá, prostěradlo pořád je.
Chtěla jsem říct, že ta naše podložka, ne jakákoliv
V současný době dávám starší normální prostěradlo a pod to neprom. jednorázovou podložku.
Určitě chránič matrace, ale ne igelit, fuj. Chrániče jsou bavlněné, rychle schnou, můžeš mít prostěradla barevná. te´d na větší postel jsem koupila jeden chránič v Ikee, na zimu fajn, tam je nepromokavá vrstva uvnitř, je tudíž látkové z obou stran. Všechny chrániče co mám a že jich mám hodně mají v rozích gumu, takže se nic nehrne. Jsou přesně na matrace ![]()
@zuzouš píše:
Mám obojí a radši mám neprom. prostěradlo. Když se dítě počůrá, tak zamokří jen to prostěradlo (náhodu, že očůrne i deku a tak, nepočítám, to se může stát s jakýmkoli prostěradlem). Když je podložka, je mokrá ta i prostěradlo. Mmch podložka po x vypráních už není nepromokavá, prostěradlo pořád je.
@araw píše:která to podložka po praních není nepromokavá?
Z těch chráničů se jaksi nemůže stát promokavá látka, držela jsi to někdy v ruce?
Fakt to promokne, poj´d si to k nám počůrat
Mám od Emitexu, jsou jí necelé 4roky, praná nesčetněkrát. Poslední asi půlrok už to čůrání prostě proteče. Jako když máš neprom. bundu a pereš jí blbě, ta vrstva je i dost podobný materiál. Zato nepromokavý prostěradlo neproteklo ještě nikdy ![]()
Za mně jednoznačně nepromokavé prostěradlo
, drží na svém místě a neklouže. Ovšem jistota je jistota a tak používáme obojí ![]()
@SasankaB
Koupila jsem bambusový chránič matrace. Jak na malou postýlku, tak pak i na velkou postel. Je prodyšný, šitý jako klasické natahovací prostěradlo.
Přes to dávám právě to natahovací prostěradlo, takže nemusím při každém převlékání povlečení prát ten chránič.
Igelit nebo neprodyšnou podložku/prostěradlo bych do postele nedala dospělému, natož dítěti.
Ahoj holky,
malá očividně čeká na příležitost a jak já dám plínku na denní spaní, tak vyčůrá, vykaká. tak jsem si říkala, že bych jí ji nedávala. Co doporučujete do postýlky - normální přebalovací podložku, igelit nebo??? Prej mají v lékarně nějakou podložku do postýlky, co nešustí?
Díky za rady.
@avm3
Ahoj, jak jsem psala v předchozím příspěvku - jsem maximálně spokojená s prodyšným bambusovým chráničem matrace. Několikrát odzkoušeno, jak počůráno, tak pozvraceno. Dávám ho pod natahovací prostěradlo, je to stejně šité, tak je to jakobys tam měla dvě. Je lehoučké, nešustí. Už několikrát prané a pořád je nepromokavé. Rychle schne.
Igelit bych pod dítě nedala. Přebalovací podložku jsem dala jednou u našich do postele, ale syn se hodně převracel a cestoval po posteli, takže to bylo k ničemu, počůral se mimo podložku a ta ještě stejně byla schmoucaná úplně jinde než původně ležel.
@strace A to fakt neproteče? Já igelit taky nerada, ale doufám, že to bude jen na chvíly.
@avm3
Fakt ne. Zrovna před týdnem se mi syn (3,5) v noci počůral. Pustil všechno, vůbec ho to nevzbudilo (byl nemocný
). Prostěradlo samozřejmě mokré, chránič zvrchu mokrý, ale na matraci pod chráničem ani kapička.
Ahoj,
můžete mně poradit, kde koupit nepromokavé prostěradlo za rozumnou cenu?
Díky. ![]()