Neprořezané špičáky - dvojky dítě 28 měsíců

14871
29.7.16 08:53

Neprořezané špičáky-trojky dítě 28 měsíců

Ahojky všem,
chtěla bych se optat, zda je normální, že nemá dcera ještě prořezané špičáky? Stalo se to některé z vás u dětí a pak se to nakonec prořízlo? V dubnu jí byli 2, zubařka to jako problém nevidí, ale já si říkám, jestli nemám zkusit zajít někam na konzultaci? Nebo nechat udělat RTG jestli je má založené-problém, je, že stejně držet nebude.
Nebo zbytečně panikařím? :)))

Příspěvek upraven 29.07.16 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
29.7.16 09:13

Díky za reakci, já jsme zvyklá, že u první dcery to šlo celkem pěkně po sobě…tady pořád čekám a říkám si ha už lezou, a ono prd…ani jsem to nějak neřešila, ale ty dotazy proč nemá ještě venku dvojky mě docela nahlodali… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
29.7.16 10:10

Naše malá 4,5 roku nemá jeden špičák nalevo dole. Na dotaz co s tím mi zubař řekl, že první tam asi není založený a pokud tam bude druhý vyleze, pokud ne, tak ho rtg. stejně nevytáhne. Zbytečné záření malého dítka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
29.7.16 10:22

Ja mela dvojky mlecne obe, nemela jsem zalozene az druhe zuby. Ja bych nechala rtg udelat, kdybych mela pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
29.7.16 10:32

Špičáky jsou trojky ;) Jinak s nezaloženými zuby máme bohužel bohaté zkušenosti. Ale mléčné tedy vylezly všechny, až ty stálé chybí. Dceři chybí horní dvojky a ta jedna mléčná tedy taky vylezla dost pozdě. Syn nemá dolní pětky, mléčné vyrostly normálně. Jinak v mé i manželově rodině stálé zuby dosud nikomu nechyběly, naše děti jsou první :roll: Manžel ale má ty horní dvojky viditelně menší což je podle zubařky ten předstupeň.
Rentgenem teď nic nevyřešíš, dítě stejně nebude spolupracovat, zbytečný stres. Z mých zkušeností stačí kolem těch 6 let až se začnou klubat stálé zuby, abyste věděli jestli je má založené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
29.7.16 10:35

Také bych neřešila. V manželové rodině jsou chybějící dvojky poměrně častý jev, takže když starší dcerce vyrostly jedničky a potom hned čtverky a ty dvojky ne a ne, tak jsem si říkala, že to bude asi ono. Ale pan zubař mě tehdy vyvedl z míry, že u mléčných zubů to ještě nepoznáme. Nakonec jí narostl kompletní chrup a budeme čekat, co se stane u stálých zubů. RTG bych rozhodně u mléčných zubů nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.7.16 10:40

@Boudice23 A který zub vlastně chybí? Špičák nebo dvojka? To je docela důležité -v době prořezávání je rozdíl rok a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.7.16 10:47

Omlouvám se chybí špičák čili trojka, blbě jsem to napsala, koukala jsem v době psaní příspěvku na ty časy prořezávání jednotlivých zubů a napsala omylem „dvojky“ ;) Na netu jsme našla že už by měli být v době jejího věku prořezané.

každopádně všem díky za reakce, v nadpisu změněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.7.16 10:51

V hlavním nadpisu to bohužel změnit nejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.7.16 10:56

@Katcha díky moc, mně by na ten rtg stejně nedržela, nezbývá tedy než čekat ;) u nás je vše ok spíš naopsk, můj manžel má přední zuby hodně veliké.)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.7.16 11:06

Ono taky záleží na tom, kdy se dceři prořezávat první zuby. Když nezačnou v půl roce, jak se většinou udává, může se to celé časově posunout. V jejím věku by měla mít oba rezaky a první stoličku- čtyřku. Špičák by někdy teď mel začít taky prořezávat a jako poslední pak pětky. Rentgenovat to teď nemá vůbec cenu. Ať se tam ukáže cokoli, stejně se s tím v tomto věku nedá dělat nic. Navíc nezaložení špičaķů je velmi raritní. To se týká spíš dvojek a pětek, a navíc ve stálém chrupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.7.16 11:15

@Lupek moc díky za názor, první zub měla až kolem roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 14:28

Dvojky mléčné zuby

Dobrý den, příspěvek je starší, ale musím reagovat. Nám se neprořezaly dvojky a ani druhý tam nejsou, malá byla na rtg.Co se s tím vůbec dál dělá? To by mě zajímalo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.