Nepsat otce do RL, budou problémy ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4627
29.6.19 16:23

Twl, vy ji dáváte. Prej, dej dite k adopci. Napsala jeden odstavec a tady se dava nenarozené dite k adopci.
Po dvou větách odbornice na jeji sociální vyspělost! :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15884
29.6.19 16:27

Ach jo, to je zase případ. To dítě otce jako zploditele má, tak nevidím jediný důvod ho do RL nezapsat. Bez ohledu na další slet událostí. Pokud se někdy v budoucnu najde chlap, který by si dítě osvojil, tak se vytvoří nový RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.6.19 16:28
@Anonymní píše:
Asi takhle. Já se moc dobře vyjadřovat neumím, tak chápu že to asi nemá moc hlavu ani patu. Zatím vůbec nevím jak to vše dopadne a hledám jen různý možnosti aby to mimi mohlo vyrůstat v harmonii a lásce. A myslím že jsem nikde nenapsala o svým životě tolik, aby mě mohl někdo soudit. Ono za obrazovkou každý chytrý. ;)

Klidek, tady je každá psycholožka pohledem na klávesnici.
Moc ti neporadím, ale neuvedený otec v RL znamená,, že pro něj z toho přestanou plynout veškeré zàvazky.
Do budoucna by se ti tahle varianta mohla nevyplatit. Já myslim, že napsat, a pak teprve řešit domluvu, co bude nebo nebude. Vždyť to nemusí nikdo vědět. Jen úŕady. Jsi sama? Kdo se o dite postará v případě, že by se ti něco stalo? Jak se dozví, kdo je jeho otec. Jednou se začne ptát. Vazne bych v tomhle případě řešila každou otazku, jestli jsi schopna se s ni vypořádat.
Hodně štěstí, ať to dopadne pro tebe a to malé, co nejlépe! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 16:43

Hele, vůbec nechápu důvod, proč otce neuvádět v souvislosti s tím, že mu nechceš měnit život a hádat se. Vždyť přece můžeš normálně otce do RL vyplnit, nic mu neoznamovat a jemu z toho nevzniknou žádné povinnosti. V důsledku se to nemusí vůbec dozvědět. Ale - dítě bude jednou vědět, kdo je jeho otec bude mít šanci třeba kontaktovat zbytek rodiny a nebude jak poloviční sirotek nebo nechtěné dítě. Jinak ze zkušenosti - kamarádka také neuvedla otce do RL z důvodů finančních (úplně to nechápu, ale usilovala o nějaké příspěvky) a v porodnici a u doktorů na ní koukali jak na k…u a hodně se z ní jméno otce snažili vymámit. Ono to vypadalo, že buď se válela s nějakým ženatým nebo pořádně nevěděla, kdo na ní vlezl. To sice nebyla pravda, jen říkám, jak na to koukalo okolí. Takže já bych otce uvedla a nijak ho nekontaktovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.19 16:43
@Tiffany1 píše:
Klidek, tady je každá psycholožka pohledem na klávesnici.
Moc ti neporadím, ale neuvedený otec v RL znamená,, že pro něj z toho přestanou plynout veškeré zàvazky.
Do budoucna by se ti tahle varianta mohla nevyplatit. Já myslim, že napsat, a pak teprve řešit domluvu, co bude nebo nebude. Vždyť to nemusí nikdo vědět. Jen úŕady. Jsi sama? Kdo se o dite postará v případě, že by se ti něco stalo? Jak se dozví, kdo je jeho otec. Jednou se začne ptát. Vazne bych v tomhle případě řešila každou otazku, jestli jsi schopna se s ni vypořádat.
Hodně štěstí, ať to dopadne pro tebe a to malé, co nejlépe! :kytka:

Díky, je to tak akorát soudit aniž by věděli o co jde…Ano jsem sama, mám ještě rodiče a sestry. Samozřejmě bych ho ráda napsala, ale zajímá mě i druhá varianta kdybych ho nenapsala. Mám čas tohle řešit a proto hledám nejlepší možnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.19 16:49
@Anonymní píše:
Hele, vůbec nechápu důvod, proč otce neuvádět v souvislosti s tím, že mu nechceš měnit život a hádat se. Vždyť přece můžeš normálně otce do RL vyplnit, nic mu neoznamovat a jemu z toho nevzniknou žádné povinnosti. V důsledku se to nemusí vůbec dozvědět. Ale - dítě bude jednou vědět, kdo je jeho otec bude mít šanci třeba kontaktovat zbytek rodiny a nebude jak poloviční sirotek nebo nechtěné dítě. Jinak ze zkušenosti - kamarádka také neuvedla otce do RL z důvodů finančních (úplně to nechápu, ale usilovala o nějaké příspěvky) a v porodnici a u doktorů na ní koukali jak na k…u a hodně se z ní jméno otce snažili vymámit. Ono to vypadalo, že buď se válela s nějakým ženatým nebo pořádně nevěděla, kdo na ní vlezl. To sice nebyla pravda, jen říkám, jak na to koukalo okolí. Takže já bych otce uvedla a nijak ho nekontaktovala.

Díky za odpověď. Takže prostě když ho napíšu do RL, tak se to nikdo nemusí dozvědět? To jsem právě nevěděla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14047
29.6.19 16:53

Promin, ale kolik ti je?
Vědí rodiče o tvém těhotenství, nesoudím, ale podle toho jak píšeš jsi fakt někdo, kdo není zcela vyspělý. Nemyslím to zle, ale přečetla jsem tolik středoškolských slohovek, že bych řekla, že budeš ucho a plácáš se v tom. Nehledej info tady, hledej pomoc doma a prober to s nějakou mamkou, nemusí být tvoje, ale žena, co děti má a ví, co to obnáší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 16:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Čekám mimčo, ale jeho otec o něj nemá zájem. Je o dost starší, což je velký problém a problemu je prostě víc. Takže nechci mu měnit a ničit život, když o malé nestojí. Chtěla bych ho jako otce zatajit a nenapsat do RL aby bylo vše vklidu a bez hádek, ale vůbec netuším co to bude znamenat. Když vezmu v potaz že mi nebude muset dávat alimenty, budu mít normální nárok na mateřskou atd..? Já totiž vůbec netuším jak to škvrně uživým a zda to všechno bez otce zvládnu, ale vím jistě že se toho prcka nevzdám. Díky za odpověď. Kay

Ahoj, rozhodnutí jestli otce zapsat či nezapsat je velmi závažné rozhodnutí. Pokud cítíš, že by v rodném listu být otec neměl tak ho tam nedávej. Já teď čekám dítě, které taky nebude mít otce v rodném listě. A ať si tady říká kdo chce co chce, já vím co dělám. Rozhodla jsem se pro to, abych chránila tak svou rodinu. Vše jsem si spočítala a protože mám něco našetřené tak vím, že na rodičovské vyjdu a žádnou pomoc ani přídavky nepotřebuji i kdybych na ně náhodou dosáhla, což mi vyšlo dle kalkulaček, že ne. To, aby tady někteří věděli, že mít dítě bez otce ještě nutně neznamená, že se tím ždímou peníze ze státu.
Přeji ti hodně sil a doporučuji se rozhodovat dle sebe a nenechávat se nikterak ovlivňovat touto diskusí. Je to tvé rozhodnutí, ne jejich.

• Citovat
  • Upravit
4071
29.6.19 16:57
@Anonymní píše:
To v životě neudělám. A nevím proč by mělo živořit. Jakože samozřejmě ho nějak uživit budu muset a úplně sama na něj taky snad nebudu. Já se jen ptala co to obnáší nepsat otce do RL…

Napadlo Vás, ze alimenty jsou dítěte a dítě na ně ma nárok a vy byste neměla rozhodovat o jeho penězích, kdyz je otec známý? Navíc dítě má právo na to znát svého otce. Pokud to není násilník apod. uvedla bych ho do RL a dítě by dostávalo alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.6.19 17:25

Co, když bude dítě potřebovat kvůli zdravotním problémům dárce z rodiny? Co když budeš v nemocnici a nebude se o něj mít kdo starat, musíš myslet komplexně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
29.6.19 17:34
@Anonymní píše:
Ani ne, jen to mám asi trochu blbě napsané. Když já to nechci rozebírat a řešit. Opravdu to vůbec jednoduché není a mě jen zajímalo co obnáší nepsat otce do RL

Tak nezakladej diskusi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.6.19 17:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Čekám mimčo, ale jeho otec o něj nemá zájem. Je o dost starší, což je velký problém a problemu je prostě víc. Takže nechci mu měnit a ničit život, když o malé nestojí. Chtěla bych ho jako otce zatajit a nenapsat do RL aby bylo vše vklidu a bez hádek, ale vůbec netuším co to bude znamenat. Když vezmu v potaz že mi nebude muset dávat alimenty, budu mít normální nárok na mateřskou atd..? Já totiž vůbec netuším jak to škvrně uživým a zda to všechno bez otce zvládnu, ale vím jistě že se toho prcka nevzdám. Díky za odpověď. Kay

Alimenty jsou pro dítě, ne pro tebe. Má nárok vědět, kdo ho zplodil. Takže bych s ním nakráčela na úřad, pokud by chtěl dobrovolně, jinak soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
29.6.19 17:45
@Anonymní píše:
Díky, je to tak akorát soudit aniž by věděli o co jde…Ano jsem sama, mám ještě rodiče a sestry. Samozřejmě bych ho ráda napsala, ale zajímá mě i druhá varianta kdybych ho nenapsala. Mám čas tohle řešit a proto hledám nejlepší možnost.

zapiš ho, alimenty budeš potřebovat ;), jen láskou se dítě nenají :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
29.6.19 17:56

Pokud otec není násilník, alkoholik nebo u něj není něco jiného v nepořádku, co by způsobilo ohrožení dítěte, pak ho do RL dej. Dítě má právo vědět odkud pochází a má nárok na výživu od obou rodičů. Je sice pěkné, že otci nechceš způsobovat problémy, ale v tuhle chvíli bys měla hájit především zájmy svého nenarozeného dítěte, a to v naprosté většině případů znamená mít kromě matky i otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.6.19 18:02
@Anonymní píše:

Toto přece není pravda, nemůžeš si do RL jen tak někoho zapsat. Pokud se dítě nenarodí v manželství, musí rodiče podepsat na matrice souhlasné prohlášení, pokud otec nesouhlasí, může ho tam zapsat soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí